iMovien Mac-version kirjaston siirtäminen

Voit säästää Macissa tilaa siirtämällä iMovie-kirjastosi ulkoiselle kovalevylle.

iMovie-kirjasto sisältää kaikki mediasisällöt ja tiedot, joita käytetään elokuvien tekemiseen iMoviella. Jos iMovie-kirjastosi on suuri ja haluat vapauttaa tallennustilaa Macissa, voit siirtää iMovie-kirjastosi ulkoiseen asemaan.

Ennen iMovie-kirjaston siirtämistä Mac kannattaa varmuuskopioida.

Kirjaston siirtäminen ulkoiselle kovalevylle ei vaikuta iCloudiin siirrettyyn iMovie Theater -sisältöön.

Valmistele asema

Voit tallentaa kirjastosi APFS- tai MacOS laajennettu (kirjaava) -muodossa alustettuun ulkoiseen tallennuslaitteeseen, kuten USB Thunderbolt -asemaan. Apple ei suosittele iMovie-kirjastojen tallentamista SD-korttien ja USB-muistitikkujen kaltaisiin ulkoisiin tallennuslaitteisiin tai verkossa jaettuihin asemiin.

Kirjastoa ei voi tallentaa Time Machine -varmuuskopioihin käytettyyn ulkoiseen asemaan tai tähän tarkoitukseen käytetylle muulle levylle.

Siirrä kirjasto ulkoiseen tallennuslaitteeseen

1. Lopeta iMovie.
  2. Valitse ulkoinen asema Finderissa ja valitse sitten Tiedosto > Näytä tiedot.
  3. Jos tiedot eivät näy Jako ja oikeudet -kohdassa, klikkaa kolmiota  ja varmista, että Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä -valintaneliö on valittuna. Jos valintaneliötä ei ole valittu, poista sen lukitus klikkaamalla lukkokuvaketta , anna ylläpitäjän nimi ja salasana ja valitse sitten valintaneliö.
  4. Varmista työpöytää klikkaamalla, että olet Finderissa, ja valitse sitten näytön ylälaidassa olevalta valikkoriviltä Siirry > Koti.
  5. Avaa Elokuvat-kansio ja vedä sitten iMovie-kirjasto-niminen tiedosto ulkoiselle kovalevylle.
  6. Kun kirjastotiedoston kopiointi ulkoiseen asemaan on päättynyt, kaksoisklikkaa ulkoisessa asemassa olevaa kirjastotiedostoa avataksesi sen iMoviessa. Jos näyttöön tulee ilmoitus, jossa sinua kehotetaan myöntämään iMovielle oikeudet siirrettävän taltion käyttöön, klikkaa OK.
    Jos klikkasit Älä salli, valitse Finderissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys. Klikkaa sivupalkissa Tiedostot ja kansiot ja valitse sitten iMovie-kohdasta Siirrettävät taltiot.
  7. Varmista, että siirtämäsi kirjasto sisältää kaikki mediasisältösi, ja vedä sitten alkuperäinen tiedosto Macisi Elokuvat-kansiosta roskakoriin.

Jos irrotat ulkoisen aseman

Kun ulkoinen asema liitetään Maciin, ulkoiseen asemaan siirtämäsi kirjasto avautuu automaattisesti iMoviessa. Jos irrotat kirjaston sisältävän ulkoisen aseman, iMovie avaa Macisi Elokuvat-kansioon luodun uuden, tyhjän kirjaston. iMovie tallentaa luomasi projektit ja tuomasi mediasisällöt automaattisesti uuteen kirjastoon.

Jos haluat avata ulkoiseen asemaan siirtämäsi kirjaston, voit avata sen, kun olet liittänyt ulkoisen aseman uudelleen. Voit sen jälkeen siirtää leikkeitä, tapahtumia ja projekteja kirjastojen välillä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.