Millaista sisältöä voin jakaa perheeni kanssa käyttämällä ostosten jakoa?

Ostosten jako on Perhejaon toiminto, jonka avulla perheenjäsenet voivat jakaa soveltuvia kappaleita, albumeita, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja ja appeja kaikkien muiden perheenjäsenten kanssa.

Mitä voit jakaa

Voit jakaa useimmat Apple ID:lläsi ostamat sisällöt. Voit jakaa seuraavanlaista sisältöä:

• iTunes Storesta hankitut musiikkikappaleet, elokuvat ja TV-ohjelmat
  • Apple Booksin Book Storesta hankitut kirjat
  • useimmat App Storesta hankitut apit.

Ostosten jako ei kata tilauksia. Jos käytössäsi on Perhejako, voit kuitenkin jakaa perheenjäsentesi kanssa Apple Music -perhetilauksen, iCloud-tallennustilatilauksen ja Apple News+ -tilauksen.

App Store- ja iTunes Store -sisältöjen saatavuus vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

Tarvitset ohjelmien jakoon iOS 8:n tai OS X Yosemiten tai näitä uudemman. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin iOS 11 tai uudempi ja Maciin macOS High Sierra tai uudempi, jotta voit hyödyntää Perhejakoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä et voi jakaa

• Apple Musicin henkilökohtainen tai opiskelijatilaus ja muut tilaukset
  • Ohjelmien ja appien sisäiset ostot
  • Kohteet, joita ei enää ole saatavilla App Storessa tai iTunes Storessa
  • Kohteet, jotka sinä tai muu perheryhmän jäsen on piilottanut. Lue lisätietoja piilotetuista ostoksista.
  • Jotkin App Storesta hankitut apit tai ohjelmat. Selvitä, voiko apin tai ohjelman jakaa.

Jaettua musiikkia ei voi käyttää Apple TV:llä.

Sisällön jaettavuuden tarkistaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kaikkien appien tarkistaminen:

1. Avaa App Store iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Etsi appi, jonka haluat jakaa.
  3. Vieritä alas Tukee-osioon.
  4. Jos apin voi jakaa, näet maininnan Perhejaosta.

Sisällön jaettavuuden tarkistaminen Macissa

Kaikkien ohjelmien tarkistaminen:

1. Avaa App Store Macissa.
  2. Etsi ohjelma, jonka haluat jakaa.
  3. Vieritä alas Tuki-kohtaan. Jos voit jakaa ohjelman perheesi kanssa, näet maininnan Perhejaosta.

Lisätietoja

Perhejako edellyttää henkilökohtaista Apple ID:tä, jolla on kirjauduttu sisään iCloudiin sekä App Storeen ja iTunes Storeen. Perhejaon avulla enintään kuusi perheenjäsentä voi helposti jakaa iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostoksia, Apple Music -perhetilauksen ja iCloud-tallennustilatilauksen. Perheesi voi jakaa myös kuvia, kalentereita ja muistutuksia. Voitte jopa auttaa toisianne etsimään kadonneet laitteenne.

Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi. Suosittelemme kuitenkin päivittämistä iOS 11:een ja macOS High Sierraan tai uudempaan. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Jos perheenjäsenesi on saanut sisällön Oppilaiden Apple ID -ohjelman kautta, sitä ei näy jaetuissa ostoksissa. Tämä koskee myös koulun kautta jaettuja ohjelmia ja muuta sisältöä.