Millaista sisältöä voin jakaa perheeni kanssa käyttämällä ostosten jakoa?

Ostosten jako on Perhejaon toiminto, jonka avulla perheenjäsenet voivat jakaa kelvollisia kappaleita, albumeita, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja ja appeja kaikkien muiden perheenjäsenten kanssa.

Mitä voit jakaa

Voit jakaa useimmat Apple ID:lläsi ostamat sisällöt. Voit jakaa seuraavanlaista sisältöä:

• iTunes Storesta hankitut musiikkikappaleet, elokuvat ja TV-ohjelmat
  • iBooks Storesta hankitut kirjat
  • useimmat App Storesta hankitut ohjelmat

iTunes-sisältöjen saatavuus vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

Tarvitset ohjelmien jakoon iOS 8:n tai OS X Yosemiten tai näitä uudemman. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin iOS 11 tai uudempi ja Maciin macOS High Sierra tai uudempi, jotta voit hyödyntää Perhejakoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä et voi jakaa

• iTunes Matchiin lisätyt kappaleet, joita ei ole ostettu iTunes Storesta
  • Apple Musicin henkilökohtaiset tai opiskelijajäsenyydet ja muut tilaukset, kuten aikakaus- ja sanomalehdet
  • ohjelman sisäiset ostot
  • kohteet, joita ei enää ole iTunes Storessa
  • kohteet, jotka sinä tai muu perheryhmän jäsen on kätkenyt (lue lisätietoja kätketyistä ostoksista)
  • jotkin App Storesta hankitut ohjelmat (selvitä, voiko ohjelman jakaa)

Jaettua musiikkia ei voi käyttää Apple TV:llä.

App Store

Kaikkien ohjelmien tarkistaminen:

1. Avaa App Store iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Etsi ohjelma, jonka haluat jakaa.
  3. Vieritä alas Tukee-osioon.
  4. Jos ohjelman voi jakaa, näet maininnan Perhejaosta.

Aiemmin ostettujen ohjelmien tarkistaminen:

1. Avaa App Store iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Napauta Päivitykset > Ostetut > Omat ostot.
  3. Jos ohjelmaa ei voi jakaa, sen nimen vieressä lukee Ei jaettava.

Mac App Store

Kaikkien ohjelmien tarkistaminen:

1. Avaa Mac App Store.
  2. Etsi ohjelma, jonka haluat jakaa. Etsi oikean laidan sivupalkin Tiedot-kohdasta Perhejako.
  3. Jos ohjelman voi jakaa, Perhejako-kohdan oikealla puolella lukee Kyllä.

Aiemmin ostettujen ohjelmien tarkistaminen:

1. Avaa Mac App Store.
  2. Klikkaa Ostot.
  3. Kirjaudu pyydettäessä sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi.
  4. Jos ohjelmaa ei voi jakaa, sen nimen vieressä lukee Ei jaettava.

Lisätietoja

Perhejako vaatii kirjautumista henkilökohtaisella Apple ID:llä iCloudiin ja iTunesiin. Perhejaon ansiosta jopa kuusi perheenjäsentä voi helposti tehdä yhteisiä iTunes-, iBooks- ja App Store -ostoksia sekä jakaa Apple Music -perhejäsenyyden ja iCloud-tallennustilan. Perheesi voi jakaa myös kuvia, kalentereita ja muistutuksia. Voitte jopa auttaa toisianne etsimään kadonneet laitteenne.

Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi. Suosittelemme kuitenkin päivittämistä iOS 11:een ja macOS High Sierraan tai uudempaan. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Jos perheenjäsenesi on saanut sisällön Apple ID oppilaille -ohjelman kautta, sitä ei näy jaetuissa ostoksissa. Tämä koskee myös koulun kautta jaettuja ohjelmia ja muuta sisältöä.