Millaista sisältöä voin jakaa perheeni kanssa käyttämällä ostosten jakoa?

Ostosten jako on Perhejaon toiminto, jonka avulla perheenjäsenet voivat jakaa soveltuvia kappaleita, albumeita, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja ja appeja kaikkien muiden perheenjäsenten kanssa.

Mitä voit jakaa

Ostosten jaolla voit jakaa suurimman osan Apple ID:lläsi ostamastasi sisällöstä. Voit jakaa seuraavanlaista sisältöä:

• iTunes Storesta hankitut musiikkikappaleet, elokuvat ja TV-ohjelmat
  • Apple Booksin Book Storesta hankitut kirjat
  • useimmat App Storesta hankitut apit.

Perhejaolla voit jakaa myös tilauksia perheenjäsenille. Voit jakaa seuraavaa:

• Apple Music -perhetilaus
  • Apple Arcade -tilaus
  • Apple News+ -tilaus
  • Apple TV+ -tilaus
  • Apple TV -kanavien tilaukset
  • iCloud-tallennustilatilaus

App Store- ja iTunes Store -sisältöjen saatavuus vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

Tarvitset ohjelmien jakoon iOS 8:n tai OS X Yosemiten tai näitä uudemman. Jos haluat hyödyntää Perhejakoa parhaalla mahdollisella tavalla, päivitä iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon ja päivitä Macisi uusimpaan macOS-versioon.

Mitä et voi jakaa

• Apple Musicin henkilökohtainen tilaus tai opiskelijatilaus ja muut kolmansien osapuolten tilaukset.
  • Ohjelman sisäiset ostot.
  • Kohteet, joita ei enää ole saatavilla App Storessa tai iTunes Storessa.
  • Kohteet, jotka sinä tai muu perheryhmän jäsen on piilottanut. Lue lisätietoja piilotetuista ostoksista.
  • Jotkin App Storesta hankitut apit tai ohjelmat. Selvitä, voiko apin tai ohjelman jakaa.

Jaettua musiikkia ei voi käyttää Apple TV:llä.

Selvitä, voiko apin tai ohjelman jakaa

Jos haluat selvittää, onko appi, jonka aiot ostaa tai jonka olet jo ostanut, jaettavissa ostosten jaolla, toimi seuraavasti.

Apin jaettavuuden tarkistaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa App Store iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Etsi appi, jonka haluat jakaa.
  3. Vieritä alas Tukee-osioon.
  4. Jos apin voi jakaa, näet maininnan Perhejaosta.

Apin jaettavuuden tarkistaminen Macissa

1. Avaa App Store Macissa.
  2. Etsi appi, jonka haluat jakaa.
  3. Vieritä alas Tuki-kohtaan. Jos voit jakaa ohjelman perheesi kanssa, näet maininnan Perhejaosta.

LisätietojaTietoja Perhejaosta

Perhejako edellyttää henkilökohtaista Apple ID:tä, jolla on kirjauduttu sisään iCloudiin sekä App Storeen ja iTunes Storeen. Perhejaon avulla jopa kuusi perheenjäsentä voi jakaa vaivattomasti App Store -ostokset, musiikki-, elokuva-, TV-ohjelma- ja kirjaostokset, Apple Music -perhetilauksen, Apple Arcade -tilauksen, Apple News+ -tilauksenApple TV -kanavien tilaukset, Apple TV+ -tilauksen ja iCloud-tallennustilatilauksen. Perheesi voi jakaa myös kuvia, kalentereita ja muistutuksia. Voit myös auttaa perheenjäseniä etsimään kadonneita laitteitaan ja jakaa sijaintisi.

Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata yhdellä tilillä enintään kymmeneen laitteeseen, joista viisi voi olla tietokoneita. Perhejako-ryhmän määrittäminen ja siihen liittyminen edellyttää iOS 8:aa tai uudempaa ja OS X Yosemitea tai uudempaa. Suosittelemme kuitenkin päivittämistä kaikkein uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon ja macOS-versioon. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Jos jollekin perheenjäsenistä on lisätty sisältöä hänen hallitulle Apple ID:lleen Apple School Managerista, sisältö ei näy heidän jaetuissa ostoksissaan. Tämä koskee myös koulun kautta jaettuja ohjelmia ja muuta sisältöä.