iOS: Vianmääritysominaisuudet

iOS:ssä on seuraavat vianmääritysominaisuudet, jotka on tarkoitettu yritysten IT-osastojen, kehittäjien ja AppleCaren avuksi ongelmien vianmääritykseen.

Vianmääritysominaisuuksien käyttö edellyttää, että käyttäjä on poistanut laitteen lukituksen ja suostunut luottamaan toiseen tietokoneeseen. iOS-laitteen ja luotetun tietokoneen välillä siirretyt tiedot salataan avaimilla, joita ei jaeta Applen kanssa. Jos iTunesin Wi-Fi-synkronointi on otettu käyttöön luotetussa tietokoneessa, palveluita voi käyttää kyseisen tietokoneen avulla myös langattomasti.

1. com.apple.mobile.pcapd

pcapd tukee pakettien sieppaamista iOS-laitteesta luotettuun tietokoneeseen vianmäärityksen suorittamista varten. Tästä on apua laitteen ohjelmiin ja yrityksen VPN-yhteyksiin liittyvien ongelmien vianmäärityksessä ja selvittämisessä. iOS 8:ssa tai uudemmassa tämä ominaisuus on rajoitettu USB-liitäntään, eikä sitä voi enää käyttää Wi-Fin kautta. Lisätietoja on osoitteessa developer.apple.com/library/ios/qa/qa1176.

2. com.apple.mobile.file_relay

file_relay tukee vianmääritystietojen rajoitettua kopiointia laitteesta. Palvelu on erillään käyttäjän luomista varmuuskopioista, se ei voi käyttää kaikkia laitteen tietoja ja se noudattaa iOS:n tietosuojausta. Applen tekniset asiantuntijat käyttävät file_relay-palvelua sisäisissä laitteissa asiakasmääritysten kelvollisuuden määrittämiseen. Myös AppleCare voi käyttää työkalua olennaisten vianmääritystietojen keräämiseen käyttäjän laitteesta käyttäjän suostumuksella. iOS 8:ssa tai uudemmassa tämän ominaisuuden käyttö edellyttää lisämäärityksiä.

3. com.apple.mobile.house_arrest

iTunes käyttää house_arrest-palvelua dokumenttien siirtämiseen iOS-laitteeseen ja iOS-laitteesta kyseistä toiminnallisuutta tukevien ohjelmien osalta. Myös Xcode hyödyntää palvelua siirtäessään testitietoja laitteeseen, kun ohjelmaa kehitetään.

Lisätietoja:

Luotatko tähän tietokoneeseen? -ilmoitus iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa
iPhonen, iPadin ja iPodin synkronointi iTunesin kanssa USB:n avulla