Sisällön jakaminen Appit ja kirjat -osion avulla Apple School Managerilla ja Apple Business Managerilla

Katso, miten voit ottaa käyttöön appeja ja kirjoja, jotka on ostettu Apple School Managerin ja Apple Business Managerin Appit ja kirjat -osiossa.

Kun ostat sisältöä koulullesi tai yrityksellesi Appit ja kirjat -osiossa, voit jakaa ostoksesi suoraan käyttäjillesi yhdellä kolmesta tavasta: käyttäjän määrityksellä*, laitteen määrityksellä* tai lunastuskoodeilla.

* Käyttäjän määritys ja laitteen määritys ovat hallitun jakelun tyyppejä.

Hallittu jakelu
Lunastuskoodit
Käyttäjän määritys Laitteen määritys
Vaatimukset
  • iOS 7 tai uudempi
  • OS X Mavericks (versio 10.9) tai uudempi
  • iOS 9 tai uudempi
  • OS X El Capitan (versio 10.11) tai uudempi
  • tvOS 12
Maksuttomien appien jakelu
Maksullisten appien jakelu
B2B-appien jakelu (vain Apple Business Manager)
Maksuttomien kirjojen jakelu
Maksullisten kirjojen jakelu
Jakeluun käytetään mobiililaitteen hallintaa (MDM)
Jos apit peruutetaan tai määritetään uudelleen, omistusoikeus säilyy organisaatiolla
Appien käyttöön ei tarvita Apple ID:tä
Sisältö on käytettävissä useissa laitteissa ostohistorian kautta
Sisältö on saatavilla perhejaon kautta
Loppukäyttäjät voivat tehdä ja palauttaa appien sisäisiä ostoja††

† Jotkin mobiililaitteiden hallintaratkaisut voivat tukea hallittua jakelua ja/tai lunastuskoodeja. Lisätietoja vaatimuksista saat mobiililaitteiden hallintaratkaisun toimittajalta.

†† Vaikka appien sisäisiä ostoja ei tueta erillisenä sisältönä, jota voidaan ostaa ja jakaa Appeissa ja kirjoissa, loppukäyttäjät voivat tehdä ja palauttaa appien sisäisiä ostoja Appit ja kirjat -määrättyjen appien sisällä, kunhan apit eivät ole laitteelle määrättyjä.

Jos haluat siirtyä lunastuskoodeista hallittuun jakeluun

Jos käytät tällä hetkellä lunastuskoodeja ja haluat käyttää hallittua jakelua, lue lisätietoja siitä, miten voit siirtyä hallittuun jakeluun.

Uudet Appit ja kirjat -ostoksesi eivät näy määritystä varten MDM-ratkaisussasi

Appit ja kirjat -palvelintunnukset ovat voimassa yhden kalenterivuoden alkuperäisestä latauksesta. Ennen kuin vuosi on kulunut loppuun, sinun on Appit ja kirjat -kaupan Tilin yhteenveto -osiossa hankittava uudet tunnukset. Sinun on suoritettava nämä toimet myös silloin, jos vaihdat salasanasi.

Jos haluat käyttää hallittua jakelua, mutta sinulla ei ole MDM-ratkaisua

Applelta voit hankkia Apple Configurator 2:n ja Profile Managerin.* Saatavilla on myös monia muiden valmistajien ratkaisuja organisaatiosi tarpeiden mukaan

Saat lisätietoja laitteiden hallinnasta seuraavista resursseista:

• Laitteiden hallinta oppimisympäristöissä

• Liiketoiminnassa käytettävien laitteiden hallinta

Maan tai alueen ja kehittäjän valinnan mukaan jotkin appit ja kirjat eivät ehkä ole saatavilla. Tarkista appien ja sisältöjen saatavuus.

* Osana macOS Serveriä.