Sisältöjen jakelu käyttäjille volyymiosto-ohjelman (VPP-ohjelman) kautta

Opi ottamaan volyymiosto-ohjelman (VPP-ohjelman) kautta ostetut ohjelmat ja kirjat käyttöön.

Kun ostat koulullesi tai yrityksellesi sisältöjä VPP Storesta, voit jakaa ostokset suoraan käyttäjille kolmella tavalla: käyttäjän määrityksellä*, laitteen määrityksellä* tai lunastuskoodeilla.

* Käyttäjän määritys ja laitteen määritys ovat hallitun jakelun tyyppejä.

Hallittu jakelu
Lunastuskoodit
Käyttäjän määritys Laitteen määritys
Vaatimukset
  • iOS 7 tai uudempi
  • OS X Mavericks (versio 10.9) tai uudempi
  • iOS 9 tai uudempi
  • OS X El Capitan (versio 10.11) tai uudempi
Maksuttomien ohjelmien jakelu†
Maksullisten ohjelmien jakelu
Maksuttomien kirjojen jakelu
Maksullisten kirjojen jakelu
Jakeluun käytetään mobiililaitteiden hallintaa (MDM).††
Jos ohjelmat peruutetaan tai määritetään uudelleen, omistusoikeus säilyy organisaatiolla.
Ohjelmien käyttöön ei tarvita Apple ID:tä.
Sisältö on käytettävissä useissa laitteissa ostohistorian kautta.
Sisältö on käytettävissä Perhejaon kautta.
Loppukäyttäjät voivat tehdä ja palauttaa ohjelman sisäisiä ostoja†††

† Maksuttomat ohjelmat ovat saatavilla lunastuskoodeina vain mukautettujen B2B-ohjelmien tapauksessa.

†† Jotkin mobiililaitteiden hallintaratkaisut voivat tukea hallittua jakelua ja/tai lunastuskoodeja. Lisätietoja vaatimuksista saat mobiililaitteiden hallintaratkaisun toimittajalta.

††† Vaikka ohjelman sisäisiä ostoja ei tueta itsenäisinä sisältöinä, joita voi ostaa ja jaella VPP-ohjelman kautta, loppukäyttäjät voivat tehdä ohjelman sisäisiä ostoja ja palauttaa ne VPP-ohjelmaan määritetyistä ohjelmista, kunhan kyseisiä ohjelmia ei ole määritetty laitteisiin.

Jos haluat siirtyä lunastuskoodeista hallittuun jakeluun

Jos käytät tällä hetkellä lunastuskoodeja ja haluat käyttää hallittua jakelua, ota selvää, miten voit siirtyä hallittuun jakeluun.

Jos uudet VPP-ostoksesi eivät ilmesty MDM-ratkaisuun määritystä varten

VPP-palvelintunnukset ovat voimassa yhden vuoden siitä, kun ne ladataan ensimmäisen kerran. Sinun on ennen vuoden päättymistä siirryttävä VPP Storen Account Summary -osaan uuden tunnuksen hankkimista varten. Sinun on suoritettava nämä toimet myös silloin, jos vaihdat salasanasi.

Jos haluat käyttää hallittua jakelua, mutta sinulla ei ole MDM-ratkaisua

Applelta voit hankkia Apple Configurator 2:n ja Profile Managerin.* Saatavilla on myös monia muiden valmistajien ratkaisuja organisaatiosi tarpeiden mukaan

Saat lisätietoja laitteiden hallinnasta seuraavista resursseista:

• Koulutuksessa käytettävien laitteiden hallinta

• Liiketoiminnassa käytettävien laitteiden hallinta

Maan tai alueen ja kehittäjän valinnan mukaan jotkin ohjelmat ja kirjat eivät ehkä ole saatavilla. Tarkista ohjelmien ja sisältöjen saatavuus.

* Osana macOS Serveriä.