Tietoja iOS 7.1.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 7.1.1:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 7.1.1

• CFNetwork HTTPProtocol

Saatavuus: iPhone 4 tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi saada verkkosivuston kirjautumistiedot.

Kuvaus: Set-Cookie-tyyppiset HTTP-otsakkeet käsiteltiin, vaikka yhteys suljettiin ennen otsakerivin valmistumista. Hyökkääjä saattoi poistaa evästeen suojausasetukset pakottamalla yhteyden sulkeutumaan ennen suojausasetusten lähettämistä, jonka jälkeen hyökkääjä sai haltuunsa suojaamattoman evästeen arvon. Ongelma on ratkaistu jättämättä epätäydelliset HTTP-otsakerivit huomioimatta.

CVE-ID

CVE-2014-1296: Proseccon (Inria Paris) Antoine Delignat-Lavaud

• IOKit Kernel

Saatavuus: iPhone 4 tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä pystyi lukemaan kernel-osoittimet, joita voitiin käyttää ohittamaan kernel-osoitetilan asettelun satunnaistaminen.

Kuvaus: IOKit-objektiin tallennettujen kernel-osoittimien joukko pystyttiin hakemaan käyttäjätilasta. Ongelma on ratkaistu poistamalla osoittimet objektista.

CVE-ID

CVE-2014-1320: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Google Project Zeron Ian Beer

• Suojaus – Secure Transport

Saatavuus: iPhone 4 tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi siepata tietoja tai muuttaa SSL:llä suojatuissa istunnoissa suoritettuja toimenpiteitä.

Kuvaus: Triple handshake -hyökkäyksessä hyökkääjä pystyi luomaan kaksi yhteyttä, joilla oli samat salausavaimet ja kättely. Hyökkääjä saattoi lisätä toiseen yhteyteen tietonsa ja edelleensiirtää yhteydet toisilleen. Jotta tähän skenaarioon perustuvat hyökkäykset vältettäisiin, Secure Transportia muutettiin siten, että edelleensiirron täytyy oletusarvoisesti esittää sama palvelinvarmenne kuin alkuperäisessä yhteydessä.

CVE-ID

CVE-2014-1295: Proseccon (Inria Paris) Antoine Delignat-Lavaud, Karthikeyan Bhargavan ja Alfredo Pironti

• WebKit

Saatavuus: iPhone 4 tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi johtaa ohjelman odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-ID

CVE-2013-2871: miaubiz

CVE-2014-1298: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1299: Google Chrome Security Team, Apple ja Szegedin yliopiston / Samsung Electronicsin Renata Hodovan

CVE-2014-1300: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Google Project Zeron Ian Beer

CVE-2014-1302: Google Chrome Security Team ja Apple

CVE-2014-1303: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevä KeenTeam

CVE-2014-1304: Apple

CVE-2014-1305: Apple

CVE-2014-1307: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1308: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1309: cloudfuzzer

CVE-2014-1310: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1311: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1312: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1313: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1713: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevä VUPEN

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.