Linkkien luominen ja muotoilu iBooks Authorissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda linkkejä, lisätä saman kirjan muihin osiin viittaavia linkkejä tai lisätä muihin kirjoihin viittaavia linkkejä.

Linkin luominen

1. Valitse teksti tai kuva, jolle haluat luoda linkin.
  2. Jos inspektori ei ole auki, klikkaa työkalupalkissa Inspektori ja klikkaa sitten Linkki-inspektori-painiketta.
  3. Klikkaa Linkki-inspektorissa Hyperlinkki.
  4. Valitse Salli käyttö hyperlinkkinä.
  5. Valitse Verkkosivu ja kirjoita linkki URL-kenttään.

Voit myös lisätä linkkejä kuviin tai linkittää tiettyyn lukuun, osioon tai sivunumeroon.

Linkittäminen saman kirjan muihin osiin HTML-widgetissä

Samaan kirjaan viittaavissa HTML-widgetin linkeissä käytetään standardoitua muotoa: ibooks://#link type(sisällön numero).

• ibooks://#: kaikissa samaan kirjaan viittaavissa linkeissä on etuliite ibooks://#.
  • linkin tyyppi: linkitettävän sisällön tyyppi (sivu, luku tai kuva).
  • sisällön numero: linkitettävän sisältötyypin numero.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Jos haluat linkittää sivulle 10, linkki on ibooks://#page(10)
  • Jos haluat linkittää lukuun 5, linkki on ibooks://#chapter(5)
  • Jos haluat linkittää lukuun 5 ja osioon 2, linkki on ibooks://#chapter(5.2)
  • Jos haluat linkittää galleriakuvaan 2.2, linkki on ibooks://#gallery(2.2)
  • Jos haluat linkittää harjoituskuvaan 1.3, linkki on ibooks://#review(1.3)

Linkkien lisääminen toiseen kirjaan Apple Booksissa

Jotta voit linkittää toiseen kirjaan Apple Booksissa, tarvitset sen kohdetunnuksen. Löydät kirjan kohdetunnuksen siirtymällä kirjan iTunes-esikatselusivulle ja tarkistamalla URL-osoitteessa olevan numeron. Esimerkiksi jos URL-osoite on https://itunes.apple.com/fi/book/e.-o.-wilsons-life-on-earth/id888107968?mt=13, kohdetunnus on 888107968. Linkki tähän kirjaan olisi ibooks://assetid/888107968.

Jos toinen kirja on luotu iBooks Authorilla, voit linkittää tiettyyn kohtaan siinä käyttämällä yllä olevassa Linkittäminen saman kirjan muihin osiin HTML-widgetissä -kohdassa kuvailtua muotoa. Lisäät vain kohdetunnuksen linkkiin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• ibooks://assetid/888107968#page(10)
  • ibooks://assetid/888107968#chapter(2)

Linkittämistä tiettyyn osaan toisessa kirjassa tuetaan vain muissa kuin EPUB-muodossa olevissa kirjoissa, jotka on luotu iBooks Authorilla. Jos käytät EPUB-julkaisun kohdetunnusta ja määrität sivunumeron, EPUB avautuu, mutta ei oikealle sivulle. Voit käyttää kohdetunnuksen sisältäviä linkkejä myös muissa ohjelmissa, kuten Mailissa ja iTunes U:ssa, ja linkit avautuvat Apple Booksissa.