OS X: Macin USB-porttien tunnistaminen

OS X:ää tukevissa Maceissa on sisäänrakennetut USB-portit. Voit tarkistaa Järjestelmän tiedot- tai Järjestelmän kuvaus ‑ikkunasta, miten nopeita kyseiset portit ovat ja mitä laitteita niihin on liitetty.

Voit tarkistaa Järjestelmän tiedot- tai Järjestelmän kuvaus ‑ikkunasta, näkeekö OS X Maciin liitetyt USB-laitteet.

1. Pidä näppäimistön optionäppäintä painettuna ja klikkaa Omenavalikkoa ().

2. Valitse Järjestelmän tiedot tai Järjestelmän kuvaus.

3. Valitse näyttöön avautuvan ikkunan vasemmasta sarakkeesta USB.

usb_rev2

USB-laitepuussa luetellaan, mikä laite on liitetty mihinkin porttiin. Kukin laite näkyy luettelossa sen portin alapuolella, johon se on liitetty. Osa näistä porteista ja laitteista voi olla sisäisiä. iMacin tai MacBook Pron sisäinen FaceTime HD ‑kamera on esimerkiksi liitetty sisäisesti tietokoneen USB:hen.

usb_tree_callout

USB-nopeudet

Voit tarkistaa tietokoneen Tekniset tiedot ‑sivulta Applen tukisivustosta, millaisia sisäänrakennettuja USB-portteja Macissa on.

USB 3:n siirtonopeus on suurempi kuin USB 2:n, ja molemmat ovat nopeampia kuin USB 1. Voit tarkistaa liitetyn laitteen mahdollisen nopeuden valitsemalla laitteen laitepuusta ja katsomalla sitten ikkunan alaosassa olevaa nopeusmerkintää.

usb_speeds

Edellä olevassa esimerkissä Applen optinen USB-hiiri pystyy USB 1 ‑nopeuksiin. Se on liitetty näppäimistöön sisäänrakennettuun USB-keskittimeen. Näppäimistön keskitin tukee USB 2 ‑nopeuksia.

nopeus

merkitys

5 Gb/s

Portti/laite tukee USB 3 ‑nopeuksia.

480 Mb/s

Portti/laite tukee USB 2 ‑nopeuksia.

1,5 Mb/s

Portti/laite tukee USB 1 ‑nopeuksia.

Jos laite ei toimi odotetulla nopeudella, kokeile liittää se suoraan tietokoneen USB-porttiin.

• Saat parhaan lopputuloksen liittämällä nopeimmat laitteet nopeimpiin portteihin. Liitä esimerkiksi USB 3 ‑asema USB 3 ‑porttiin. Nopean laitteen liittäminen hitaaseen porttiin voi hidastaa laitteen ja tietokoneen välistä yhteyttä. Jos käytät iOS-laitetta, varmista, että iOS-laite on liitetty porttiin tai keskittimeen, jonka nopeus on vähintään 480 Mb/s. Jos näin ei ole, liitä se tietokoneen toiseen USB-porttiin.

• Jos liität hitaan USB-laitteen nopeaan USB-porttiin, hidas laite ei tule toimimaan nopeammin. USB 2 ‑näppäimistö toimii esimerkiksi edelleen USB 2 ‑nopeuksilla, jos se liitetään USB 3 ‑porttiin.

USB-keskittimet

Laitepuussa näkyvät myös kuhunkin USB-väylään liitetyt USB-keskittimet, kuten näppäimistöt ja näytöt, joissa on sisäänrakennetut USB-keskittimet. Muista tarkistaa näiden keskittimien nopeus ennen laitteen liittämistä. Kaikki USB-keskittimet eivät käytä USB 2:ta tai sitä uudempaa, varsinkaan vanhoissa laitteissa.

Sisäänrakennettujen porttien ryhmät voivat näkyä joidenkin näyttöjen ja tietokoneiden laitepuussa keskittiminä. Esimerkiksi Mac Prossa etuosassa olevat USB-portit voivat näkyä yhtenä keskittiminä ja takaosassa olevat portit toisena keskittimenä. Sisäisesti liitetyt USB-laitteet voidaan myös liittää sisäiseen USB-keskittimeen tietokoneen emolevyllä tai laitteen, kuten iPhonen, sisällä.

Lisätietoja

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.