OS X: Macin USB-porttien tarkistaminen

OS X:ää tukevissa Maceissa on USB-portit. Voit tarkistaa näiden porttien tiedonsiirtonopeuden sekä niihin liitetyt laitteet Järjestelmän tiedot- tai Järjestelmän kuvaus -ikkunasta.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Järjestelmän tiedot- tai Järjestelmän kuvaus -ikkunasta voit tarkistaa, tunnistaako OS X Maciisi liitetyt USB-laitteet.

1. Paina näppäimistön Optio-näppäintä pitkään ja osoita omenavalikkoa ().
  2. Valitse Järjestelmän tiedot tai Järjestelmän kuvaus.
  3. Valitse näyttöön avautuvan ikkunan vasemmasta sarakkeesta USB.

USB-laitteiden luettelosta näet eri portteihin liitetyt laitteet. Jokainen laite näytetään sen portin alla, johon se on liitetty.Jotkin näistä porteista ja laitteista saattavat olla sisäisiä. Esimerkiksi sisäinen iMacin tai MacBookin FaceTime-teräväpiirtokamera on yhdistetty tietokoneen sisäiseen USB-liitäntään.

USB-nopeudet

Jos haluat tarkistaa, millaisia sisäisiä USB-portteja Macissasi on, siirry oman tietokonemallisi teknisten tietojen sivulle Applen tukisivustossa.

USB 3 -liitännät ovat nopeampia kuin USB 2 -liitännät – ja molemmat näistä ovat nopeampi kuin USB 1 -liitännät. Jos haluat tarkistaa yhdistetyn laitteen suurimman mahdollisen nopeuden, valitse haluamasi laite laiteluettelosta ja tarkista nopeustiedot ikkunan alaosasta.

Yllä olevassa esimerkissä näkyy Applen optinen USB-hiiri, joka tukee USB 1 -nopeuksia. Se on kiinnitetty näppäimistön USB-keskittimeen. Näppäimistön USB-keskitin tukee USB 2 -nopeuksia.

nopeus merkitys
5 Gbps Portti tai laite tukee USB 3 -nopeuksia
480 Mbps Portti tai laite tukee USB 2 -nopeuksia
1,5 Mbps Portti tai laite tukee USB 1 -nopeuksia

Jos laite ei toimi odotetulla nopeudella, kiinnitä se suoraan tietokoneesi USB-porttiin.

• Saat parhaat tulokset, kun liität nopeimmat laitteet nopeimpiin portteihin. Liitä esimerkiksi USB 3 -laitteet USB 3 -portteihin. Jos liität nopean laitteen hitaaseen porttiin, laitteen tiedonsiirto tietokoneen kanssa voi hidastua. Jos käytät iOS-laitetta, varmista, että se on liitetty porttiin tai keskittimeen, joka tukee vähintään 480 Mbps:n nopeutta. Jos näin ei tällä hetkellä ole, liitä iOS-laite tietokoneen toiseen USB-porttiin.
  • Hitaamman USB-laitteen liittäminen nopeampaan USB-porttiin ei nopeuta hitaamman laitteen tiedonsiirtoa. Esimerkiksi USB 2 -näppäimistö toimii USB 2 -nopeudella, vaikka liittäisit sen USB 3 -porttiin.

USB-keskittimet

Laiteluettelossa luetellaan myös mahdolliset USB-keskittimet, jotka on yhdistetty USB-väyliin (mukaan lukien näppäimistöt ja näytöt, joissa on oma USB-keskitin). Muista tarkistaa näiden keskittimien nopeudet ennen laitteiden liittämistä.Kaikki USB-keskittimet eivät tue USB 2 -nopeuksia tai tätä suurempia nopeuksia, etenkään vanhemmissa laitteissa.

Jotkin näytöt ja tietokoneet voivat näyttää niiden sisäiset portit keskittiminä laiteluettelossa. Esimerkiksi Mac Pron USB-etuportit näytetään yhtenä keskittimenä ja USB-takaportit toisena keskittimenä. Sisäisesti liitetyt USB-laitteet saattavat myös olla liitettyjä tietokoneen sisäisen logiikkapiirin USB-keskittimeen (tai laitteen sisäisesti, kuten iPhonessa).

Lisätietoja

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.