Lunastuskoodeista hallittuun jakeluun siirtyminen määrälisenssiohjelmassa

Määrälisenssiohjelmaan (VPP) osallistuvat organisaatiot voivat valita VPP-tapahtuman toimitustavaksi joko hallitun jakelun tai lunastuskoodit.

Hallitun jakelun avulla organisaatio pitää määrälisenssiohjelman kautta ostetut ohjelmat omistuksessaan ja hallinnassaan. Organisaatio voi määrittää ohjelmia käyttäjille tai iOS 9 -laitteille mobiililaitteiden hallintaratkaisun (MDM) tai Apple Configurator 2:n avulla. Ohjelmia voi myös kumota ja määrittää uudelleen tarpeen mukaan. Lisäksi organisaatio voi määrittää kirjoja mobiililaitteiden hallintaratkaisun avulla, vaikkakin ne pysyvät käyttäjän omistuksessa.

Vaihtoehtoisesti organisaatio voi siirtää ohjelmien tai kirjojen omistajuuden käyttäjän iTunes-tilille lunastuskoodien avulla.

Siirtyminen lunastuskoodeista hallittuun jakeluun

Jos olet ostanut lunastuskoodeja määrälisenssiohjelman kautta, voit pyytää niiden siirtämistä käytettäväksi hallitussa jakelussa. Tämä on mahdollista, jos koodeja ei ole lunastettu tai jos ne on lunastettu Apple Configurator 1.x:n avulla.

Yksittäisten käyttäjien lunastamia aiemmin ostettuja koodeja ei voi siirtää.

Ota huomioon seuraavat seikat päättäessäsi, soveltuuko siirtyminen lunastuskoodeista hallittuun jakeluun organisaatiollesi:

• Varmista, että kaikki lunastamattomat koodit tai Apple Configurator 1.x:n avulla lunastetut koodit on muunnettu hallittuun jakeluun, ennen kuin teet siirtopyynnön. Jos teet siirtopyynnön, kaikki aiemmin ostetut koodit täytyy siirtää. Lunastamattomat koodit poistetaan käytöstä, kun siirryt hallittuun jakeluun. Jos organisaatiossasi on lunastamattomia koodeja, ne kannattaa ehkä lunastaa. Voit myös ilmoittaa käyttäjille, että ne tullaan poistamaan käytöstä, tai lykätä siirtymistä, kunnes kaikki koodit on lunastettu.
  • Jos käytät Apple Configuratoria käyttäjien keskenään jakamien laitteiden kanssa, päivitä laitteisiin iOS 9 ja Apple Configurator 2 ennen lunastuskoodien siirtämistä. Näin voit määrittää hallittuja lisenssejä suoraan laitteille.

Siirtyminen lunastuskoodeista hallittuun jakeluun on pysyvää, eikä muutosta voi kumota tai perua.

Järjestelmävaatimukset

• Hallittuun jakeluun tarvitaan mobiililaitteiden hallintaratkaisu (MDM). Varmista, että käytössäsi on MDM-ratkaisu ja että se on linkitetty VPP-tiliisi, ennen kuin teet siirtopyynnön. OS X Serverin Profiilinhallinta tukee hallittua jakelua käyttäjille tai laitteille. Apple Configurator 2 tukee hallittua jakelua laitteille. Voit tiedustella muita MDM-ratkaisuja MDM-toimittajaltasi.
  • Hallittu jakelu edellyttää iOS 7:ää tai OS X Mavericks 10.9:ää tai niitä uudempia käyttöjärjestelmäversioita.
  • Laitepohjainen ohjelmien määrittäminen edellyttää iOS 9:ää tai OS X El Capitania.

Siirron pyytäminen

Jos olet tutustunut vaatimuksiin ja haluat siirtyä lunastuskoodeista hallittuun jakeluun kaikkien VPP-tililläsi aiemmin tehtyjen ostojen osalta, lähetä pyyntösi verkossa yritysten tai oppilaitosten tukipyyntölomakkeella. Valitse lomakkeen yläreunan valikosta Migrate redemption codes to managed distribution (Siirrä lunastuskoodit hallittuun jakeluun).