iMovie (2013): Projektien ja tapahtumien päivittäminen iMovien aiemmista versioista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit päivittää iMovien aiemmissa versioissa luodut projektit ja tapahtumat, jotta niitä voi käyttää iMoviessa (2013).

Kun avaat iMovien (versio 10.0 tai uudempi) ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee seuraavanlainen valintaikkuna, jossa kysytään "Haluatko päivittää projektit ja tapahtumat?"

Päivityksen suorittaminen myöhemmin

Jos osoitat Päivitä myöhemmin -painiketta, voit päivittää projektit ja tapahtumat seuraavasti:

1. Avaa iMovie.
  2. Valitse valikkoriviltä Arkisto > Päivitä projektit ja tapahtumat.
  3. Osoita näkyviin tulevassa valintaikkunassa olevaa Päivitä-painiketta.

Ulkoisella asemalla olevien projektien ja tapahtumien päivittäminen

1. Varmista, että iMovie-projektit- ja iMovie-tapahtumat-kansiot ovat levyn päätasolla.
  2. Avaa iMovie.
  3. Valitse Arkisto > Päivitä projektit ja tapahtumat.

Jos päivitys keskeytyy tai kestää pitkään

Joillakin käyttäjillä on ollut luotettavuusongelmia, kun projekteja ja tapahtumia on päivitetty iMovie 10.0:ssa. Näissä tilanteissa iMovie ei ole reagoinut päivityksen aikana tai se on sulkeutunut odottamatta. Ongelmat on ratkaistu iMovie 10.0.1:ssä.

Varmista, että uusin iMovie-päivitys on asennettu, ennen kuin päivität projektit ja tapahtumat:

1. Avaa Mac App Store.
  2. Valitse Päivitykset-välilehti.
  3. Osoita Päivitä kaikki -painiketta tai iMovien vieressä olevaa Päivitä-painiketta.

Kun olet varmistanut, että tietokoneessa on iMovien uusin versio, päivitä projektit ja tapahtumat toimimalla seuraavasti:

1. Valitse Finderin Siirry-valikosta Koti.
  2. Avaa Elokuvat-kansio.
  3. Siirrä iMovie-kirjasto-kansio roskakoriin.
    Huomautus: älä poista tätä tiedostoa, jos olet tuonut sisältöä tai luonut projekteja iMovie 10.0:ssa.
  4. Etsi iMovie-projektit- ja iMovie-tapahtumat-kansioista tiedosto, jonka nimi on "UpdatedtoiMovie10". Siirrä tiedosto roskokoriin molemmista kansioista.
  5. Avaa iMovie.
  6. Valitse Arkisto > Päivitä projektit ja tapahtumat.

iMovie päivittää projektit ja tapahtumat. Voit suorittaa samat toimet ulkoisilla asemilla oleville projekteille ja tapahtumille.

Projektit ja tapahtumat lisätään päivityksen jälkeen uuteen kirjastoon, joka näkyy iMovien sivupalkissa.

• Tapahtumat merkitään tähdellä.
  • Päivitetyt projektit ovat Päivitetyt projektit -tapahtumassa.
  • Jos olet aiemmin jakanut tai viimeistellyt jonkin näistä projekteista, kyseiset videotiedostot ovat Viimeistellyt elokuvat -tapahtumassa.

Finderissa näkyy alkuperäisten iMovie-projektit- ja iMovie-tapahtumat-kansioiden lisäksi iMovie-kirjasto-tiedosto.

Kansiot toimivat iMovien aiemman version kanssa, mutta voit poistaa ne, jos et enää tarvitse niitä. Lisätietoja on artikkelissa Vanhojen kirjastojen poistaminen päivittämisen jälkeen.