Miten iOS valitsee, mihin verkkoon laite liittyy automaattisesti

Verkkoihin automaattisesti liityttäessä iOS aloittaa ensisijaisella verkolla, jatkaa yksityisillä verkoilla ja kokeilee lopuksi julkisia verkkoja.

Kun iOS-laite arvioi yksilöllisiä verkkonimiä (SSID) ja määrittää, mihin verkkoon se liittyy automaattisesti, se yrittää muodostaa yhteyden verkkoihin seuraavassa järjestyksessä:

1. ”suosituin” verkko
    Tunnetut verkot pisteytetään suorittamiesi toimintojen perusteella. Jos vaihdat verkkoon manuaalisesti, sen pistemäärä nousee. Jos katkaiset yhteyden verkkoon manuaalisesti, sen pistemäärä laskee. ”Suosituin” verkko on verkko, jolla on korkein pistemäärä.
  2. yksityinen verkko
    Yksityisillä verkoilla tarkoitetaan kodeissa ja toimistoissa käyttöön otettuja verkkoja, ja ne voivat käsittää iOS-laitteen oman hotspotin. iOS muodostaa uudelleen yhteyden tunnettuihin yksityisiin verkkoihin sen mukaan, mihin se on liittynyt viimeksi.
  3. julkinen verkko.
    Julkiset verkot on tarkoitettu yleiseen käyttöön julkisissa paikoissa, kuten hotelleissa, lentokentillä tai kahviloissa. Muita esimerkkejä ovat Hotspot 2.0, Passpoint, EAP-SIM tai matkapuhelin- ja verkko-operaattoreiden tarjoamat Wi-Fi-yhteydet.

Jos iOS löytää useita yksityisiä tai julkisia verkkoja, iOS priorisoi verkot niiden turvallisuustason mukaan ja valitsee niistä jonkin seuraavassa järjestyksessä:

1. EAP
  2. WPA3
  3. WPA2/WPA
  4. WEP
  5. Suojaamaton/avoin

Jos iOS löytää useita verkkoja, joiden luokka ja turvallisuustaso on sama, se valitsee SSID:n, jonka signaalin suhteellinen voimakkuus (RSSI) on vahvin. Lue lisätietoja RSSI:stä ja langattomasta roamingista yrityksillä.

Suojaamattomiin/avoimiin verkkoihin ei liitytä automaattisesti, paitsi jos verkkoon on muodostettu yhteys viimeisen kahden viikon aikana.

Tietoja automaattisesta liittymisestä uudelleenkäynnistyksen jälkeen

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Wi-Fi-tunnistetiedot ovat iOS:n käytettävissä vasta sen jälkeen, kun laitteen lukitus on avattu. iOS odottaa, kunnes laitteen lukitus on avattu, ennen kuin se yrittää liittyä automaattisesti johonkin lähellä olevaan verkkoon.