Miten iOS valitsee, mihin verkkoon laite liittyy automaattisesti

Verkkoihin automaattisesti liityttäessä iOS aloittaa ensisijaisella verkolla, jatkaa yksityisillä verkoilla ja kokeilee lopuksi julkisia verkkoja.

Kun iOS-laite arvioi yksilöllisiä verkkonimiä (SSID) ja määrittää, mihin verkkoon se liittyy automaattisesti, se yrittää muodostaa yhteyden verkkoihin seuraavassa järjestyksessä:

1. ”suosituin” verkko
  2. yksityinen verkko, johon on viimeksi liitytty
  3. yksityinen verkko
  4. julkinen verkko.

Julkiset verkot on tarkoitettu yleiseen käyttöön julkisissa paikoissa, kuten hotelleissa, lentokentillä tai kahviloissa. Muita esimerkkejä ovat Hotspot 2.0, Passpoint, EAP-SIM tai joidenkin matkapuhelin- tai kaapelioperaattoreiden tarjoamat Wi-Fi-yhteydet. Yksityisillä verkoilla tarkoitetaan kaikkia muita verkkoja, kuten kodeissa ja toimistoissa käyttöön otettuja verkkoja sekä iOS-laitteen omaa yhteyspistettä.

Tunnetut verkot ”pisteytetään” suorittamiesi toimintojen perusteella. Jos vaihdat SSID:hen manuaalisesti, sen pistemäärä nousee. Jos katkaiset yhteyden SSID:hen manuaalisesti, sen pistemäärä laskee. ”Suosituimmilla” verkoilla on korkeammat pisteet.

Jos iOS löytää edellä mainittujen ehtojen arvioinnin jälkeen useita verkkoja, iOS priorisoi SSID:t niiden turvallisuustason mukaan ja valitsee niistä jonkin seuraavassa järjestyksessä:

Verkon luokka Verkon suojaus
1 Yksityinen EAP
2 Yksityinen WPA
3 Yksityinen WEP
4 Yksityinen Suojaamaton/avoin
5 Julkinen HS2.0/Passpoint
6 Julkinen EAP
7 Julkinen WPA
8 Julkinen WEP
9 Julkinen Suojaamaton/avoin

Jos iOS löytää useita verkkoja, joiden luokka ja turvallisuustaso on sama, se valitsee SSID:n, jonka signaalin suhteellinen voimakkuus (RSSI) on vahvin. Lue lisätietoja RSSI:stä ja langattomasta roamingista yrityksillä.

Tietoja automaattisesta liittymisestä uudelleenkäynnistyksen jälkeen

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Wi-Fi-tunnistetiedot ovat iOS:n käytettävissä vasta kun laite on avattu. iOS odottaa, kunnes laitteen lukitus on poistettu, ennen kuin se yrittää liittyä automaattisesti johonkin lähellä olevaan verkkoon.