Usean näytön käyttäminen Mac Pron kanssa (loppuvuosi 2013)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit liittää monta näyttöä (esimerkiksi näyttöjä, televisioita ja projektoreita) Mac Prohon (loppuvuosi 2013) käyttämällä Thunderbolt-, Mini DisplayPort- ja HDMI-liitäntöjä.

Näyttökokoonpanot, joita voi käyttää Mac Pron (loppuvuosi 2013) kanssa

Mac Prohon (loppuvuosi 2013) voi liittää enintään kuusi seuraavanlaista asianmukaisesti määritettyä näyttöä.

• kuusi Apple Thunderbolt Display (27-tuumainen)-, Apple LED Cinema Display (27-tuumainen)- tai muun valmistajan Mini DisplayPort -näyttöä
  • kolme 4K-näyttöä, joista kaksi on liitetty Mini DisplayPortin kautta ja yksi HDMI-liitännän kautta
  • yhden 4K Ultra HD -television tai 4K-näytön käyttämällä HDMI-liitäntää ja neljä Apple Thunderbolt Display (27-tuumainen)-, Apple LED Cinema Display (27-tuumainen)- tai muun valmistajan Mini DisplayPort -näyttöä
  • kaksi HDMI-laitetta (HD tai 4K), joista yksi on liitetty HDMI-liitännän kautta ja toinen Mini DisplayPortin kautta HDMI-sovittimen avulla
  • kuusi DVI-näyttöä. Tämä kokoonpano edellyttää aktiivista DVI-sovitinta.

Luettelo Mac Pron kanssa toimivista 4K-näytöistä on artikkelissa 4K-näyttöjen ja Ultra HD -televisioiden käyttäminen Mac-tietokoneiden kanssa.

Kun liität näytöt tietokoneeseen, varmista, että käytät tuettua kokoonpanoa, liittämällä ne Mac Pron HDMI- ja Thunderbolt-liitäntöihin. Liitä näytöt mahdollisuuksien mukaan eri Thunderbolt-väyliin (katso alla oleva kuva). Liitä yhteen väylään enintään kaksi näyttöä. Jos käytät HDMI-liitäntää, käytä siis vain toista kahdesta alimmaisesta Thunderbolt-liitännästä (väylä 0).

Kun käynnistät Mac Pron, aluksi yhteen liitettyyn näyttöön tulee kuva. Muihin näyttöihin tulee kuva, kun Mac on käynnistynyt kokonaan. Jos yhdessä tai useammassa näytössä ei näy kuvaa tietokoneen käynnistyttyä kokonaan, varmista, että näytöt ja näyttösovittimet on liitetty kunnolla.

Jos käytät Macissa Windowsia Boot Campin avulla, huomaa, että usean näytön liittämistä koskevat ohjeet ovat Windowsin osalta erilaiset.

Useamman kuin yhden 4K Ultra HD -television käyttäminen

Voit liittää yhden 4K Ultra HD -television HDMI-liitäntään ja toisen 4K Ultra HD -television Thunderbolt-liitäntään. Käytä High Speed HDMI -kaapelistandardin mukaista HDMI-sovitinta. Selvitä kaapelin valmistajalta, tukeeko se tätä standardia. Älä liitä tätä uutta laitetta Thunderbolt-väylään 0, jos 4K Ultra HD -televisio on jo liitetty HDMI-liitäntään.

Näytön kääntämisen ja skaalauksen käyttäminen 4K Ultra HD -television tai 4K-näytön kanssa

Skaalausta ja näytön kääntämistä tuetaan Mac Prohon liitetyissä 4K Ultra HD -televisioissa ja 4K-näytöissä käytettäessä HDMI-liitäntää. Jotkin 4K-näytöt eivät välttämättä tue näytön kääntämistä, kun näyttö on asetettu MST-tilaan. Jos näin käy, käytä näyttöä sen sijaan SST-tilassa.

DVI-näytön liittäminen

Mac Pro (loppuvuosi 2013) tukee DVI-näyttöjä Mini DisplayPort–DVI -sovittimien kanssa. Käytä Single-Link DVI -sovitinta (esimerkiksi Applen Mini DisplayPort–DVI -sovitinta) DVI-näytöissä, joiden tarkkuus on enintään 1920 x 1200. Käytä Dual-Link DVI -sovitinta (esimerkiksi Applen Mini DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta) näytöissä, joiden tarkkuus on enintään 2560 x 1600.

Mac Pro (loppuvuosi 2013) tukee yhteensä kahta Single-Link DVI -näyttöä. Jos liität kolmannen DVI-näytön passiivisella sovittimella tai HDMI-näytön, jokin kolmesta näytöstä lakkaa olemasta aktiivinen.

Useamman kuin kahden DVI- tai HDMI-näytön liittäminen

Mac Pro tukee yhteensä kahta DVI- tai HDMI-näyttöä, jotka on liitetty sisäiseen HDMI-liitäntään tai Applen Mini DisplayPort–DVI -sovittimella. Jos haluat liittää useamman DVI-näytön, käytä aktiivista DVI-sovitinta, kuten Applen Mini DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta. Voit liittää enintään kuusi DVI-näyttöä aktiivisten sovittimien avulla. Tätä varten tarvitaan virtalähteellä varustettu USB-keskitin, sillä Mac Prossa on neljä USB-porttia, ja Dual-Link DVI -sovittimien liittämiseen tarvitaan kuusi USB-porttia.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.