Tietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin Luotatko tähän tietokoneeseen? -varoituksesta

Lue lisätietoja luotetuista tietokoneista ja asetuksien muuttamisesta.

Mitä laitteesi luottamusasetukset tarkoittavat

Kun liität iPhonen, iPadin tai iPod touchin tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen ensimmäistä kertaa, näet ilmoituksen, jossa kysytään, luotatko tietokoneeseen:

• Luotetut tietokoneet voidaan synkronoida laitteesi kanssa ja ne voivat luoda varmuuskopioita. Niillä on myös oikeus käyttää laitteesi kuvia, videoita, yhteystietoja ja muuta sisältöä. Tietokoneet pysyvät luotettuina, kunnes teet muutoksia luotettuihin tietokoneisiin tai tyhjennät laitteesi.
  • Jos et luota tietokoneeseen, sen pääsy laitteesi sisältöön estetään. Luottamusilmoitus tulee näkyviin aina, kun liität laitteen kyseiseen tietokoneeseen.

Valitse, luotatko tietokoneeseen

1. Liitä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen tai toiseen laitteeseen.
  2. Avaa iPhone, iPad tai iPod touch antamalla pääsykoodi (jos käytät sellaista).
  3. Jos haluat antaa tietokoneelle pääsyn laitteen tietoihin, valitse laite Finderista ja klikkaa Luota. Jos käytät iTunesia, klikkaa Jatka.
    iPhonen näytössä näkyy Luotatko tähän tietokoneeseen? ‑ilmoitus
  4. Vahvista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, että annat tietokoneelle tai toiselle laitteelle oikeuden käyttää tietojasi. Jos et halua luottaa tietokoneeseen tai muuhun liitettyyn laitteeseen, napauta laitteessasi Älä luota. Jos haluat luottaa tietokoneeseen, napauta Luota.

Muuta luotettujen tietokoneiden asetuksia

Laitteesi muistaa tietokoneet, joihin luotat.

Jos et halua enää luottaa tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen, nollaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin sijainti- ja tietosuoja-asetukset. Valitse Asetukset > Yleiset > Siirrä tai nollaa [laite] > Nollaa > Nollaa sijainti ja tietosuoja. Tämän jälkeen luottamusviesti kysyy aiemmin luotettuihin tietokoneisiin yhdistettäessä, luotatko niihin.

Näin saat apua

Jos napautat Luota tai Älä luota, mutta tietokone ei hyväksy vastaustasi, tai jos luottamusilmoitusta ei näy, noudata seuraavia ohjeita. Yritä jokaisen vaiheen jälkeen uudelleen:

1. Varmista, että tietokoneessasi on macOS:n uusin versio tai iTunesin uusin versio
  2. Irrota laitteesi tietokoneesta ja yhdistä se siihen uudelleen.
  3. Käynnistä tietokone uudelleen.
  4. Käynnistä laite uudelleen:
  5. Nollaa sijainti- ja tietosuoja-asetukset.

Jos edellä olevista ohjeista ei ole apua, valitse Asetukset > Yleiset > Siirrä tai nollaa [laite] > Nollaa ja napauta sitten Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide nollaa myös aiemmin käyttämäsi Wi-Fi-verkot ja -salasanat, mobiiliverkkoasetukset sekä VPN- ja APN-asetukset.

Jos latasit iTunesin Windows-version Microsoft Storesta, varmista, että iTunes Mobile Device Helper (iTunes-mobiililaiteapuri) on otettu käyttöön käynnistyskohteena.

Lue, mitä tehdä, jos tietokone ei tunnista iPhonea tai iPadia

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.