Tietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin Luotatko tähän tietokoneeseen? -varoituksesta

Lue lisätietoja luotetuista tietokoneista ja asetuksien muuttamisesta.

Mitä laitteesi luottamusasetukset tarkoittavat

Kun liität iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen ensimmäistä kertaa, näet varoitusviestin, jossa kysytään, luotatko tietokoneeseen:

• Luotetut tietokoneet voidaan synkronoida laitteesi kanssa ja ne voivat luoda varmuuskopioita. Niillä on myös oikeus käyttää laitteesi kuvia, videoita, yhteystietoja ja muuta sisältöä. Tietokoneet pysyvät luotettuina, kunnes teet muutoksia luotettuihin tietokoneisiin tai tyhjennät laitteesi.
  • Jos et luota tietokoneeseen, sen pääsy laitteesi sisältöön estetään. Näet luottamusilmoituksen aina, kun liität laitteesi tähän tietokoneeseen.

Valitse, luotatko tietokoneeseen

1. Yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen tai toiseen laitteeseen.
  2. Avaa iPhone, iPad tai iPod touch antamalla pääsykoodi (jos käytät sellaista).
  3. Jos haluat antaa tietokoneelle oikeuden käyttää laitteesi tietoja, valitse laitteesi Finderissa ja klikkaa Luota. Jos käytät iTunesia, klikkaa Jatka.
  4. Vahvista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, että annat tietokoneelle tai toiselle laitteelle oikeuden käyttää tietojasi. Jos et halua luottaa tietokoneeseen tai muuhun liitettyyn laitteeseen, napauta laitteessasi Älä luota. Jos haluat luottaa tietokoneeseen, napauta Luota.

Muuta luotettujen tietokoneiden asetuksia

Laitteesi muistaa tietokoneet, joihin luotat.

Jos et enää halua luottaa tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen, muuta iPhonen, iPadin tai iPod touchin tietosuoja-asetuksia. Valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa sijainti ja tietosuoja. Tämän jälkeen luottamusviesti kysyy aiemmin luotettuihin tietokoneisiin yhdistettäessä, luotatko niihin.

Näin saat apua

Jos laitteesi ei hyväksy Luota- tai Älä luota -vastaustasi tai jos luottamusviestiä ei näy, noudata seuraavia ohjeita. Yritä jokaisen vaiheen jälkeen uudelleen:

1. Varmista, että tietokoneessasi on macOS:n uusin versio tai iTunesin uusin versio
  2. Irrota laitteesi tietokoneesta ja yhdistä se siihen uudelleen.
  3. Käynnistä iPhone, iPad tai iPod touch ja tietokone uudelleen.
  4. Nollaa luottamusasetukset.

Jos yllä olevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa ja napauta Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide nollaa myös aiemmin käyttämäsi Wi-Fi-verkot ja -salasanat, mobiiliverkkoasetukset sekä VPN- ja APN-asetukset.

Jos latasit iTunesin Windows-version Microsoft Storesta, varmista, että iTunes Mobile Device Helper (iTunes-mobiililaiteapuri) on otettu käyttöön käynnistyskohteena.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.