NetBoot-, NetInstall- tai NetRestore-taltion luominen

Tietoja verkkokäynnistystaltion luomisesta niitä tukeville Mac-tietokoneille.

Jos sinun on asennettava macOS uudelleen, lue lisää macOS:n uudelleenasennuksesta organisaatiossasi.

Tietokoneet, jotka tukevat verkkokäynnistystaltioita

Nämä Mac-mallit tukevat käynnistämistä NetBoot-, NetInstall- tai NetRestore-taltiosta:

• MacBook Pro, joka on otettu käyttöön vuonna 2017 tai aiemmin

• MacBook Air, joka on otettu käyttöön vuonna 2017 tai aiemmin

• MacBook, joka on otettu käyttöön vuoden 2016 alussa tai aiemmin

• Mac mini, joka on otettu käyttöön vuonna 2014 tai aiemmin

• iMac, joka on otettu käyttöön vuonna 2017 tai aiemmin

• Mac Pro, joka on otettu käyttöön vuonna 2013 tai aiemmin

Verkkokäynnistystaltion luominen

Jos Mac-tietokoneesi tukee verkkokäynnistystaltioita, voit luoda taltion jommallakummalla seuraavista apuohjelmista:

• System Image Utility, joka on saatavilla kohdasta /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Ohjelmat/.

• Komentorivin apuohjelman kuvatyökalu. Saat lisätietoja tästä apuohjelmasta kirjoittamalla tämän komennon Päätteeseen:

/System/Library/CoreServices/Applications/System\ Image\ Utility.app/Contents/MacOS/imagetool

Verkkotaltiossa on oltava sellaisen macOS:n versio ja koonnos, joka on yhteensopiva sitä käyttävän Macin kanssa. Jos haluat estää Macia käynnistymästä yhteensopimattomasta verkkotaltiosta, käytä System Image Utilityn Filter Computer Models -työnkulkutoimintoa.