Ohjauskeskuksen käyttäminen iPhonessa ja iPod touchissa

Ohjauskeskuksesta löydät nopeasti kaikki eniten käyttämäsi toiminnot. Ohjauskeskuksen avulla voit ottaa nopeasti kuvan, laittaa Wi-Fin päälle, hallita Apple TV:täsi ja paljon muuta.

Ohjauskeskuksen avaaminen ja sulkeminen

Ohjauskeskuksen avaus- ja sulkemistapa vaihtelee käyttämäsi laitteen tyypin mukaan. Etsi laitemallisi alta ja toimi sitten annettujen ohjeiden mukaan. Voit myös lukea, miten voit avata Ohjauskeskuksen iPadissa.

iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten Ohjauskeskus avataan

iPhone X ja uudemmat

• Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin.
  • Sulje Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytön alaosasta ylöspäin tai napauttamalla näyttöä.

Jos pyyhkäiset liian läheltä näytön ylälaidan keskikohtaa, saatat avata Ohjauskeskuksen sijasta Ilmoituskeskuksen.

iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten Ohjauskeskus avataan

iPhone SE, iPhone 8 ja aiemmat sekä iPod touch

• Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä minkä tahansa näytön alareunasta ylöspäin.
  • Sulje Ohjauskeskus napauttamalla näytön yläosaa tai painamalla Koti-painiketta.

Asetusten muokkaaminen

Haluatko säätää näytön kirkkautta tai muuttaa äänenvoimakkuutta nopeasti? Voit muokata Ohjauskeskuksen asetuksia, jotta voit siirtyä appeihin, asetuksiin ja ominaisuuksiin muutamalla napautuksella.

Etkö ole varma, mitä pystyt käyttämään Ohjauskeskuksesta? Perehdy appien, asetusten ja ominaisuuksien luetteloon.