Macin käynnistysäänet

Tässä artikkelissa kerrotaan Macin mahdollisista käynnistysäänistä ja niiden merkityksestä.

Vuoden 2016 alkupuolella ja sitä aiemmin valmistetut Macit toistavat käynnistysäänen käynnistyksen yhteydessä. Vuoden 2016 loppupuolella ja sitä myöhemmin valmistetut Macit eivät toista käynnistysääntä käynnistyksen yhteydessä, lukuun ottamatta MacBook Airia (13-tuumainen, 2017).

Jos Macissasi on ongelma, se saattaa toistaa jonkin seuraavista äänistä käynnistyksen yhteydessä:

• Yksi äänimerkki, joka toistuu viiden sekunnin välein: RAM-muistia ei ole asennettu. Jos olet hiljattain vaihtanut tai päivittänyt tietokoneen RAM-muistin, tarkista, että se asennettiin oikein. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä Apple-tukeen.
  • Kolme peräkkäistä äänimerkkiä ja viiden sekunnin tauko (toistuva): RAM-muisti ei läpäise tietojen eheyden tarkistusta. Jos olet hiljattain vaihtanut tai päivittänyt tietokoneen RAM-muistin, tarkista, että se asennettiin oikein. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä Apple-tukeen.
  • Yksi pitkä äänimerkki, kun virtapainiketta pidetään painettuna: EFI ROM -päivitys on käynnissä. Ohje koskee ennen vuotta 2012 valmistettuja Mac-tietokoneita.
  • Kolme pitkää, kolme lyhyttä ja kolme pitkää äänimerkkiä: EFI ROM -muisti on vioittunut ja Mac on EFI ROM -palautustilassa. Uudemmat Mac-mallit palauttavat ROM-muistin automaattisesti, jos se vioittuu. Tietokone siirtyy tällöin ROM-palautustilaan ja näytöllä näkyy etenemispalkki. Älä koske Maciin ROM-palautuksen aikana. Mac käynnistyy uudelleen, kun palautus on valmis.