Toimi näin, jos annat iCloud-suojakoodin väärin liian monta kertaa

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos unohdat iCloud-avainnippusi iCloud-suojakoodin.

Jos olet laittanut kaksiosaisen todennuksen päälle äskettäin, sinun on ehkä annettava iCloud-suojakoodi, jotta voit kirjautua iCloudiin. Kun olet kirjautunut sisään, laitteesi on luotettu eikä iCloud-suojakoodia tarvitse antaa iCloud-avainnipun käyttämistä varten.

Jos annat väärän iCloud-suojakoodin liian monta kertaa käyttäessäsi iCloud-avainnippua, iCloud-avainnippu poistetaan käytöstä kyseisessä laitteessa ja avainnippu poistetaan iCloudista. Saatat saada jonkin seuraavista viesteistä:

• ”Suojakoodi syötettiin väärin liian monta kertaa. Hyväksy tämä iPhone jollakin toisella iCloud-avainnippua käyttävällä laitteellasi. Jos muita laitteita ei ole käytettävissä, nollaa iCloud-avainnippu.”

• ”iCloud-suojakoodisi on syötetty liian monta kertaa. Hyväksy tämä Mac jollakin toisella iCloud-avainnippua käyttävällä laitteellasi. Jos muita laitteita ei ole käytettävissä, nollaa iCloud-avainnippu.”

Jos käytettävissäsi on hyväksytty laite, joka käyttää samaa iCloud-avainnippua

Voit luoda uuden iCloud-suojakoodin toisessa laitteessa, joka käyttää samaa iCloud-avainnippua.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 12 tai aiempi:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat.

2. Napauta Vaihda suojakoodi.

iPhone showing Approve with Security Code turned on
  3. Anna Apple ID:si salasana pyydettäessä.

4. Anna uusi iCloud-suojakoodi.

iPhone showing Create Security Code screen

Mac, jossa on Mojave tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.

2. Valitse Avainnippu-kohdan vierestä Valinnat.

3. Valitse Vaihda suojakoodia ja anna uusi iCloud-suojakoodi.

No alt supplied for Image

Luo käyttäjätunnuksen, salasanat ja laitteen muut avainnippukohteet sisältävä uusi iCloud-avainnippu siinä laitteessa, jossa iCloud-avainnippu poistettiin käytöstä:

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 12 tai vanhempi: Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu ja laita päälle iCloud-avainnippu.

• Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja valitse sitten Avainnippu.

Hyväksymisilmoitus näytetään laitteessa, jolla loit uuden iCloud-suojakoodin. Anna hyväksyntä, niin uusi iCloud-avainnippu lisätään laitteeseesi.

Jos käytettävissäsi ei ole laitetta, joka käyttää samaa iCloud-avainnippua

Nollaa iCloud-avainnippu seuraavasti.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 12 tai aiempi:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu ja laita päälle iCloud-avainnippu. Mac saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan.

2. Jos olet suojannut tilisi kaksiosaisella todennuksella, napauta Palauta suojakoodilla. Jos et käytä kaksiosaista todennusta, napauta Hyväksy suojakoodilla.

3. Napauta Unohtuiko koodi? -valintaa.

iPhone showing Security Code screen
  4. Korvaa iCloudissa oleva avainnippu laitteessasi olevalla iCloud-avainnipulla napauttamalla Nollaa iCloud-avainnippu.

5. Vahvista napauttamalla Nollaa.

6. Luo uusi iCloud-suojakoodi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Mac, jossa on Mojave tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa iCloud ja valitse sitten Avainnippu. Mac saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan.

3. Klikkaa Käytä koodia ja valitse sitten Unohtuiko koodi?, kun Mac pyytää antamaan iCloud-suojakoodin.

4. Korvaa iCloudissa oleva avainnippu laitteessasi olevalla iCloud-avainnipulla klikkaamalla Nollaa avainnippu.

No alt supplied for Image
  5. Vahvista nollaus klikkaamalla Nollaa iCloud-avainnippu.

6. Luo uusi iCloud-suojakoodi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.