Toimi näin, jos annat iCloud-suojakoodin väärin liian monta kertaa

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos unohdat iCloud-avainnippusi iCloud-suojakoodin.

Jos olet äskettäin ottanut käyttöön kaksiosaisen todennuksen, saatat joutua antamaan iCloud-suojakoodin kirjautuaksesi sisään iCloudiin. Kun olet kirjautunut sisään, laitteesi on luotettu eikä iCloud-suojakoodia tarvitse antaa iCloud-avainnipun käyttämistä varten.

Jos annat väärän iCloud-suojakoodin liian monta kertaa käyttäessäsi iCloud-avainnippua, iCloud-avainnippu poistetaan käytöstä kyseisessä laitteessa ja avainnippu poistetaan iCloudista. Saatat saada jonkin seuraavista viesteistä:

• ”Suojakoodi syötettiin väärin liian monta kertaa. Hyväksy tämä iPhone jollakin toisella iCloud-avainnippua käyttävällä laitteellasi. Jos muita laitteita ei ole käytettävissä, nollaa iCloud-avainnippu.”
  • ”iCloud-suojakoodisi on syötetty liian monta kertaa. Hyväksy tämä Mac jollakin toisella iCloud-avainnippua käyttävällä laitteellasi. Jos muita laitteita ei ole käytettävissä, nollaa iCloud-avainnippu.”

Jos käytettävissäsi on hyväksytty laite, joka käyttää samaa iCloud-avainnippua

Voit luoda uuden iCloud-suojakoodin toisessa laitteessa, joka käyttää samaa iCloud-avainnippua.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat. Jos käyttöjärjestelmä on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Asetukset > iCloud.
  2. Napauta Vaihda suojakoodi.
    iPhone, jossa Hyväksy suojakoodilla on päällä
  3. Anna Apple ID:si salasana pyydettäessä.
  4. Anna uusi iCloud-suojakoodi.
    iPhone, jossa näkyy Luo suojakoodi -näyttö

Mac, jossa on OS X Yosemite tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikosta  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Valitse Avainnippu-kohdan vierestä Valinnat.
  3. Valitse Vaihda suojakoodia ja anna uusi iCloud-suojakoodi.

Luo käyttäjätunnuksen, salasanat ja laitteen muut avainnippukohteet sisältävä uusi iCloud-avainnippu siinä laitteessa, jossa iCloud-avainnippu poistettiin käytöstä:

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu ja laita iCloud-avainnippu päälle. Jos käyttöjärjestelmä on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Asetukset > iCloud.
  • Valitse Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja valitse sitten Avainnippu.

Hyväksymisilmoitus näytetään laitteessa, jolla loit uuden iCloud-suojakoodin. Anna hyväksyntä, niin uusi iCloud-avainnippu lisätään laitteeseesi.

Jos käytettävissäsi ei ole laitetta, joka käyttää samaa iCloud-avainnippua

Nollaa iCloud-avainnippu seuraavasti.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu ja laita iCloud-avainnippu päälle. Jos käyttöjärjestelmä on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Asetukset > iCloud. Mac saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan.
  2. Jos olet suojannut tilisi kaksiosaisella todennuksella, napauta Palauta suojakoodilla. Jos et käytä kaksiosaista todennusta, napauta Hyväksy suojakoodilla.
  3. Napauta Unohtuiko koodi? -valintaa.
    iPhone, jossa näkyy Suojakoodi-näyttö
  4. Korvaa iCloudissa oleva avainnippu laitteessasi olevalla iCloud-avainnipulla napauttamalla Nollaa iCloud-avainnippu.
  5. Vahvista napauttamalla Nollaa.
  6. Luo uusi iCloud-suojakoodi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Mac, jossa on OS X Yosemite tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa iCloud ja valitse sitten Avainnippu. Mac saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan.
  3. Klikkaa Käytä koodia ja valitse sitten Unohtuiko koodi?, kun Mac pyytää antamaan iCloud-suojakoodin.
  4. Korvaa iCloudissa oleva avainnippu laitteessasi olevalla iCloud-avainnipulla klikkaamalla Nollaa avainnippu.
  5. Vahvista nollaus klikkaamalla Nollaa iCloud-avainnippu.
  6. Luo uusi iCloud-suojakoodi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.