Tietoja vaaratiedotteista ja viranomaistiedotteista iPhonessa

Lue, miten voit ottaa käyttöön vaaratiedotteet, viranomaistiedotteet ja julkiset turvahälytykset iPhonessa.

Voit vastaanottaa vaaratiedotteita, viranomaistiedotteita ja julkisia turvahälytyksiä iPhonella. Hätätilanteessa iPhonen näytössä voi näkyä seuraavia hälytyksiä ja ilmoituksia:

• alueesi tai maasi viranomaisten lähettämät hälytykset

• henkeen tai turvallisuuteen kohdistuvan välittömän uhan hälytykset

• äärimmäisiä sääoloja koskevat hälytykset

• AMBER-hälytykset (America's Missing: Broadcast Emergency Response1

• julkiset turvahälytykset1

• tiedotteen tai hälytyksen lähettäjän antamat lisätiedot2

Voit myös vastaanottaa vaaratiedotteita, viranomaistiedotteita ja julkisia turvahälytyksiä Apple Watchilla.

1. AMBER-hälytykset ja julkiset turvahälytykset eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

2. Joitakin viranomaistiedotteita ei voi laittaa pois päältä. Saat lisätietoja paikallishallinnon vaaratiedotekäytännöstä.

Viranomaistiedotteiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Viranomaistiedotteet ovat oletusarvoisesti käytössä laitteessasi.3 Jos saat viranomaistiedotteen, kuulet hälytystä muistuttavan erikoisäänen. Jos haluat ottaa ilmoitukset tiedotteista käyttöön tai poistaa ne käytöstä, toimi näin:

1. Valitse Asetukset > Ilmoitukset.

2. Vieritä näytön alalaitaan.

3. Ota hälytystyyppi käyttöön tai poista se käytöstä kohdassa Viranomaistiedotteet.4

Voit ehkä laittaa viranomais- ja vaaratiedotteet päälle ja pois päältä ilmoitusasetuksista.

3. Viranomaistiedotteet ovat tuettuja, jos laitteessa on ominaisuutta tukevan operaattorin SIM-kortti. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta.

4. Joissakin maissa ja joillakin alueilla viranomaistiedotteita ei voi laittaa pois päältä.

Sijainnin tunnistuksen laittaminen päälle Yhdysvalloissa

Voit laittaa Yhdysvalloissa päälle Sijainnin tunnistuksen, jotta voit parantaa vaaratiedotteiden oikea-aikaisuutta, tarkkuutta ja luotettavuutta likimääräisen sijaintisi avulla.

Jos Sijainnin tunnistus on päällä, esimerkiksi iPhoneen lähetetyt maanjäristystiedotteet voivat olla oikea-aikaisempia tai entistä tarkempia Kaliforniassa, Oregonissa ja Washingtonissa (myös raja-alueilla).

1. Valitse Asetukset > Ilmoitukset.

2. Vieritä alas Viranomaistiedotteet-kohtaan ja napauta Vaaratiedotteet.

Kun valitset Vaaratiedotteet, näet tiedotteiden vastaanottamista koskevia lisävalintoja.
  3. Laita päälle Sijainnin tunnistus.

Jos laitat Sijainnin tunnistuksen päälle, parannat vastaanottamiesi vaaratiedotteiden (kuten maanjäristystiedotteiden) oikea-aikaisuutta, tarkkuutta ja luotettavuutta.

Testihälytysten vastaanottaminen Yhdysvalloissa

Kun iPhone on yhteydessä operaattoriin Yhdysvalloissa yhdysvaltalaisen SIM-kortin kautta tai käytettäessä roamingia Yhdysvalloissa, voit ottaa testihälytykset käyttöön. Tämä ominaisuus on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Kun saat tällaisen ilmoituksen, kuulet hälytystä muistuttavan äänen, ja ilmoituksessa mainitaan, että se on testi.

Viranomaisten testihälytykset ovat saatavilla yhdysvaltalaisilta operaattoreilta, Puerto Rico mukaan lukien. Paikallishallinto on vastuussa testihälytysten sisällöstä ja lähetystiheydestä. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä milloin tahansa seuraavien ohjeiden mukaisesti. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta.

Jos käytössäsi on iOS 15.4 tai sitä uudempi

Ota testihälytykset käyttöön tai poista ne käytöstä:

1. Varmista, että iPhonessa on uusin iOS-versio (iOS 15.6 tai uudempi).

2. Valitse Asetukset > Ilmoitukset.

3. Ota testihälytykset käyttöön tai poista ne käytöstä.

Jos käytössäsi on iOS 15.3 tai sitä vanhempi

Ota testihälytykset käyttöön:

1. Avaa Puhelin-appi ja napauta Näppäimistö.

2. Näppäile *5005*25371# ja napauta soittopainikettaNo alt supplied for Image. Saat ilmoituksen, joka ilmoittaa testihälytysten olevan käytössä.

Poista testihälytykset käytöstä toimimalla seuraavasti:

1. Avaa Puhelin-appi ja napauta Näppäimistö.

2. Näppäile *5005*25370# ja napauta soittopainikettaNo alt supplied for Image. Saat ilmoituksen, jonka mukaan testihälytykset on poistettu käytössä.

Lisätietoja

Lue, miten voit ottaa vaaratiedotteet käyttöön Japanissa