Tietoja iPhonen ja Apple Watchin hätäilmoituksista ja viranomaistiedotteista

Lue, miten voit ottaa hätäilmoitukset, viranomaistiedotteet ja yleisen turvallisuuden ilmoitukset käyttöön iPhonessa ja Apple Watchissa.

Voit vastaanottaa hätäilmoituksia, viranomaistiedotteita ja yleisen turvallisuuden ilmoituksia iPhonella ja Apple Watchilla. Hätätilanteessa voidaan lähettää esimerkiksi seuraavia:

• alueesi tai maasi viranomaisten lähettämät hälytykset
  • henkeen tai turvallisuuteen kohdistuvan välittömän uhan hälytykset
  • äärimmäisiä sääoloja koskevat hälytykset.
  • AMBER-hälytykset (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*.
  • Yleisen turvallisuuden ilmoitukset*

*AMBER-ilmoitukset ja yleisen turvallisuuden ilmoitukset eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Viranomaistiedotteiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Viranomaistiedotteet ovat oletusarvoisesti käytössä laitteessasi.* Saadessasi viranomaistiedotteen kuulet hälytystä muistuttavan erikoisäänen. Jos haluat ottaa nämä hälytykset käyttöön tai poistaa ne käytöstä, noudata näitä vaiheita:

1. Valitse Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Vieritä aivan näytön alalaitaan.
  3. Ota hälytystyyppi käyttöön tai poista se käytöstä kohdassa Viranomaistiedotteet.*

*Viranomaistiedotteet lähetetään SIM-korttiin, jos palveluntarjoaja tukee toimintoa. Apple Watch voi vastaanottaa näitä hälytyksiä, jos lähistöllä oleva iPhone voi vastaanottaa niitä tai jos Apple Watch on muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon. Kun sinulla on tuetun palveluntarjoajan matkapuhelinliittymä, Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) voi vastaanottaa näitä hälytyksiä myös silloin, kun iPhone ei ole lähistöllä. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta.

* Joissakin maissa ei ehkä ole mahdollista poistaa viranomaistiedotteita käytöstä.

Testihätäilmoitusten vastaanottaminen Yhdysvalloissa

Kun iPhone on yhteydessä operaattoriin Yhdysvalloissa – yhdysvaltalaisen SIM-kortin avulla tai roamingin ollessa käytössä Yhdysvalloissa – voit ottaa testihätäilmoitukset käyttöön. Tämä ominaisuus on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Kun saat tällaisen ilmoituksen, kuulet hälytystä muistuttavan äänen, ja ilmoituksessa mainitaan, että se on testi. Laita nämä ilmoitukset päälle tai pois päältä seuraavasti:

1. Avaa Puhelin-appi ja napauta Näppäimistö.
    • Käyttöön ottaminen: Kirjoita *5005*25371# ja napauta . Saat ilmoituksen, jonka mukaan testi-ilmoitukset ovat käytössä.
    • Käytöstä poistaminen: Kirjoita *5005*25370# ja napauta . Saat ilmoituksen, jonka mukaan testi-ilmoitukset on poistettu käytössä.

Viranomaisten testi-ilmoitukset ovat saatavilla yhdysvaltalaisilta operaattoreilta, Puerto Rico mukaan lukien. Paikallishallinto on vastuussa testi-ilmoitusten sisällöstä ja lähetystiheydestä. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä milloin tahansa edellä olevien ohjeiden mukaisesti. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta.