Tietoja iPhonen ja Apple Watchin hätäilmoituksista ja viranomaistiedotteista

Lue, miten iPhonen ja Apple Watchin hätäilmoitukset ja viranomaistiedotteet otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä.

Voit vastaanottaa hätäilmoituksia ja viranomaistiedotteita iPhonella ja Apple Watchilla. Hätätilanteessa voidaan lähettää esimerkiksi seuraavia:

• alueesi tai maasi viranomaisten lähettämät hälytykset
  • henkeen tai turvallisuuteen kohdistuvan välittömän uhan hälytykset
  • äärimmäisiä sääoloja koskevat hälytykset.
  • AMBER-hälytykset (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*.

* AMBER-hälytykset eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Viranomaistiedotteiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Viranomaistiedotteet ovat oletusarvoisesti käytössä laitteessasi.* Saadessasi viranomaistiedotteen kuulet hälytystä muistuttavan erikoisäänen. Jos haluat ottaa nämä hälytykset käyttöön tai poistaa ne käytöstä, noudata näitä vaiheita:

1. Valitse Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Vieritä aivan näytön alalaitaan.
  3. Ota hälytystyyppi käyttöön tai poista se käytöstä kohdassa Viranomaistiedotteet.*

* Viranomaistiedotteet lähetetään SIM-korttiin, jos palveluntarjoaja tukee toimintoa. Apple Watch voi vastaanottaa näitä hälytyksiä, jos lähistöllä oleva iPhone voi vastaanottaa niitä tai jos Apple Watch on muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon. Kun sinulla on tuetun palveluntarjoajan matkapuhelinliittymä, Apple Watch Series 3 (GPS + cellular) voi vastaanottaa näitä hälytyksiä myös silloin, kun iPhone ei ole lähistöllä. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta.

* Joissakin maissa ei ehkä ole mahdollista poistaa viranomaistiedotteita käytöstä.