Macin Mail-apin käyttäminen iCloud-sähköpostien siirtämiseen, poistamiseen tai kopiointiin

Jos käytät iCloud-sähköpostiasi Mail-apissa, voit siirtää tai kopioida sähköpostiviestit iCloudista tietokoneeseen tai poistaa ne iCloudista.

Sähköpostien siirtäminen tai kopioiminen iCloudista Maciin

Viestien siirtäminen iCloudista tietokoneeseen voi olla kätevää, kun iCloud-postilaatikkosi on täynnä tai jos haluat käyttää vähemmän iCloud-tallennustilaa. Seuraavassa kerrotaan, miten voit siirtää viestejä iCloudista ja tallentaa ne Maciisi.

1. Valitse Mailissa Postilaatikko > Uusi postilaatikko.

2. Näyttöön avautuu Uusi postilaatikko -valintaikkuna. Valitse Sijainti-ponnahdusvalikosta Omassa Macissa ja nimeä uusi postilaatikko. Klikkaa OK.

3. Valitse iCloudin saapuneet-kansio sivupalkissa olevasta postilaatikkoluettelosta ja valitse siirrettävät viestit.

4. Jos haluat siirtää viestit, vedä valitsemasi viestit uuteen postilaatikkoon. Voit myös valita Viesti > Siirrä postilaatikkoon > uusi postilaatikko.

5. Jos haluat kopioida viestit, pidä Optio-näppäintä painettuna ja vedä valitsemasi viestit uuteen postilaatikkoon. Voit myös valita Viesti > Kopioi postilaatikkoon > uusi postilaatikko.

Jos haluat tehdä koko iCloud-postilaatikostasi varmuuskopion, joka sisältää kaikki postilaatikossa olevat viestit ja kansiot, toimi seuraavasti:

1. Valitse iCloud-postilaatikkosi sivupalkissa olevasta postilaatikkoluettelosta. Jos iCloud on ainoa sähköposti, jota käytät, iCloud-postilaatikkosi nimi saattaa olla Saapuneet. Jos sinulla on useita sähköpostitilejä, voit joutua klikkaamaan nuolta Kaikki saapuneet -kohdan vieressä, jotta voit nähdä jokaisen tilin postilaatikon, mukaan lukien iCloud-tilisi.

2. Valitse Postilaatikko > Vie postilaatikko.

3. Valitse mbox-arkiston kohdekansio ja klikkaa Valitse-painiketta tallentaaksesi arkiston.

Viestien poistaminen iCloudista

Seuraavassa kerrotaan, miten voit poistaa viestejä pysyvästi iCloudista kopioimatta niitä tietokoneeseesi.

1. Valitse iCloud-postilaatikkosi sivupalkissa olevasta postilaatikkoluettelosta.

2. Valitse poistettavat viestit ja paina sitten Poista-painiketta tai valitse Muokkaa > Poista. Viestit siirretään iCloudin Roskakori-kansioon.

3. Voit poistaa Roskakori-kansiossa olevat viestit lopullisesti valitsemalla Postilaatikko > Hävitä poistetut kohteet.