Äänen toistaminen korkealla näytetaajuudella Mac-tietokoneissa

Joidenkin MacBook Pro-, Mac Pro- ja iMac-tietokoneiden äänilaitteisto tukee 176,4:n ja 192 kHz:n digitaalista ääntä, kun ne on liitetty optisen lähdön kautta.

Seuraavat tietokoneet tukevat enintään 192 kHz:n näytetaajuutta äänentoistossa:

• MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, loppuvuosi 2013) – MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, alkuvuosi 2015)
  • MacBook Pro (Retina, 15-tuumainen, loppuvuosi 2013) – MacBook Pro (Retina, 15-tuumainen, vuoden 2015 puoliväli)
  • iMac (21,5-tuumainen, vuoden 2014 puoliväli) – iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2014)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tuumainen, loppuvuosi 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014) – iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2015)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)
  • Mac mini (loppuvuosi 2014)

Macin asettaminen toistamaan ääntä korkealla näytetaajuudella:

1. Liitä optisen TOSLINK-kaapelin toinen pää Macin kuulokeporttiin ja toinen pää äänilaitteeseen (esimerkiksi AV-vastaanottimeen).
  2. Avaa Ääni- ja MIDI-asetukset -ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Valitse äänilaite Äänilaitteet-ikkunan vasemman laidan luettelosta.
  4. Valitse tarvittaessa Toiminto-ponnahdusvalikosta  Käytä tätä laitetta äänentoistoon.
  5. Valitse näytetaajuus (esimerkiksi 176400,0 tai 192000,0 Hz) Muoto-ponnahdusvalikosta.

Jos Macisi äänilaitteisto ei tue äänentoistoa korkealla näytetaajuudella, voit käyttää muun valmistajan digitaalista ääniliitäntää.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.