Ryhmäviestin lähettäminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Viestit-ohjelmalla voit lähettää viestin ryhmälle. Voit myös nimetä ryhmän, lisätä tai poistaa ihmisiä ryhmästä, mykistää ilmoitukset tai poistua ryhmästä.

Aloittaminen

Ryhmäviestityypit

Mahdollisesti näkemäsi kolme ryhmäviestityyppiä ovat: iMessage-, multimedia- ja tekstiviestiryhmäviestit. Viestit-ohjelma valitsee lähetettävän ryhmäviestin tyypin automaattisesti sinun ja vastaanottajien asetusten, verkkoyhteyden ja operaattorisopimuksen mukaisesti. Esimerkki:

• Jos sinä ja vastaanottajat käytätte Apple-laitteita ja iMessage on käytössä, ryhmäviesti lähetetään iMessage-viestinä.
  • Jos lähetät ryhmäviestin henkilöille, jotka eivät käytä iMessagea, viesti lähetetään MMS- tai SMS-viestinä.

iMessage-ryhmäviesti

Nämä viestit näkyvät sinisissä tekstikuplissa, ne eivät välity operaattorisi vaan Applen kautta, ja ne on suojattu päästä päähän ‑salauksella. iMessage-ryhmäviestissä jokainen voi

• lähettää ja vastaanottaa kuva-, video- ja ääniviestejä
  • nähdä kaikki ryhmän vastaukset
  • lähettää ja vastaanottaa viestitehosteita, kuten luonnoksia, animaatioita ja kuplaefektejä
  • jakaa sijaintinsa ryhmän kanssa
  • nimetä ryhmän, lisätä henkilöitä ryhmään tai poistaa henkilöitä ryhmästä, mykistää ilmoitukset tai poistua ryhmästä.

MMS-ryhmäviestit

Nämä viestit näkyvät vihreissä tekstikuplissa, ja ne välittyvät operaattorisi, eivät Applen, kautta. MMS-ryhmäviestissä jokainen voi

• lähettää ja vastaanottaa kuvia ja videoita
  • nähdä kaikki ryhmän vastaukset
  • mykistää ilmoitukset.

SMS-ryhmäviesti

Myös nämä viestit näkyvät vihreissä tekstikuplissa ja kulkevat operaattorisi kautta. SMS-ryhmäviestit eivät tue multimedialiitteiden, kuten valokuvien tai videoiden, lähettämistä. Kaikki SMS-ryhmäviestin vastaukset lähetetään yksittäisinä tekstiviesteinä, eivätkä vastaanottajat näe muiden ryhmän jäsenien vastauksia.

Lue ohjeita iMessage-, multimedia- ja tekstiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen kaikissa Apple-laitteissasi.

Ryhmäviestin lähettäminen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi keskustelu valitsemalla  .
  2. Kirjoita vastaanottajien nimet tai lisää yhteystietoja valitsemalla .
  3. Kirjoita viestisi ja valitse Lähetä .

Jotta voit lähettää MMS-ryhmäviestin iPhonesta, varmista, että multimediaviestintä on käytössä. Valitse Asetukset > Viestit ja ota MMS-viestit käyttöön. Jos et näe vaihtoehtoa, jolla otetaan käyttöön MMS-viestit tai ryhmäviestit, ota yhteys operaattoriisi ja selvitä, tukeeko liittymäsi MMS-ryhmäviestien käyttöä.

Ryhmäviesteissä ei näy lukukuittauksia.

iMessage-ryhmäviesteihin vastaaminen Tapback-toiminnolla

iOS 10:ssä ja uudemmassa voit Tapback-ominaisuuden avulla vastata viesteihin nopeasti ilmaisuilla, kuten peukalolla tai sydämellä. Vastaus Tapback-toiminnolla:

1. Avaa Viestit ja napauta iMessage-ryhmäviestiä.
  2. Kaksoisnapauta viestikuplaa tai kuvaa.
  3. Vastaa viestiin napauttamalla näkyviin tulevista kuudesta vastauksesta haluamaasi.

Voit nähdä, kuka lähetti Tapback-vastauksen napauttamalla Tapbackia.

Ryhmäkeskustelun nimeäminen

Onko sinulla useita iMessage-ryhmäviestejä? Nimeä iMessage-ryhmäviestisi, jotta ne on helpompi löytää. Ryhmän nimeäminen:

1. Napauta ryhmäkeskustelua ja sitten .
  2. Napauta Syötä ryhmän nimi.
  3. Kirjoita nimi ja napauta sitten Valmis.

Henkilön lisääminen ryhmäkeskusteluun tai poistaminen siitä

Kaikki iMessage-ryhmän osallistujat voivat lisätä henkilöitä keskusteluun tai poistaa henkilöitä siitä. Voit poistaa henkilön iMessage-ryhmäkeskustelusta, jossa on vähintään kolme muuta osallistujaa. Et voi lisätä henkilöitä multimedia- tai tekstiryhmäviesteihin tai poistaa henkilöitä niistä.

Henkilön lisääminen

1. Napauta ryhmäkeskustelua, johon haluat lisätä osallistujan.
  2. Napauta  ja sitten Lisää yhteystieto.
  3. Kirjoita lisättävän henkilön yhteystiedot. Napauta sitten kohtaa Valmis.

Henkilön poistaminen

1. Napauta ryhmäkeskustelua, jossa poistettava yhteystieto on.
  2. Napauta ja pyyhkäise sitten poistettavan henkilön nimen päällä vasemmalle.
  3. Napauta Poista ja sitten Valmis.

Ilmoitusten kätkeminen

Saatko liian paljon ilmoituksia ryhmästä? Jos et halua poistua keskustelusta, voit ottaa käyttöön Kätke ilmoitukset:

1. Avaa Viestit ja napauta ryhmäkeskustelua.
  2. Napauta .
  3. Ota käyttöön Kätke ilmoitukset.

Kun Kätke ilmoitukset on käytössä, keskustelun vieressä näkyy . Tämä estää ilmoitukset vain valitusta viestikeskustelusta, ei laitteesta. Saat edelleen kaikki muut viestit ja näet ilmoitukset niistä lukitusnäytössä.

Ryhmäkeskustelusta poistuminen

Voit poistua keskustelusta napauttamalla kohtaa Tiedot ja sitten Poistu keskustelusta. Voit poistua vain sellaisesta iMessages-ryhmäkeskustelusta, jossa on vähintään kolme muuta osallistujaa.