Ryhmäviestin lähettäminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Viestit-ohjelmalla voit lähettää viestin ryhmälle. Voit myös nimetä ryhmän, lisätä tai poistaa ihmisiä ryhmästä, mykistää ilmoitukset tai poistua ryhmästä.

Aloittaminen

Ryhmäviestityypit

Mahdollisesti näkemäsi kolme ryhmäviestityyppiä ovat iMessage-, MMS- ja SMS-ryhmäviestit. Viestit-ohjelma valitsee lähetettävän ryhmäviestin tyypin automaattisesti sinun ja vastaanottajien asetusten, verkkoyhteyden ja operaattorisopimuksen mukaisesti. Esimerkki:

• Jos sinä ja vastaanottajat käytätte Apple-laitteita ja iMessage on käytössä, ryhmäviesti lähetetään iMessage-viestinä.
  • Jos lähetät ryhmäviestin henkilöille, jotka eivät käytä iMessagea, viesti lähetetään MMS- tai SMS-viestinä.

iMessage-ryhmäviestit

iMessage-ryhmäviesti

Nämä viestit näkyvät sinisissä tekstikuplissa, ne eivät välity operaattorisi vaan Applen kautta, ja ne on suojattu päästä päähän ‑salauksella. iMessage-ryhmäviestissä jokainen voi

• lähettää ja vastaanottaa kuva-, video- ja ääniviestejä
  • nähdä kaikki ryhmän vastaukset
  • lähettää ja vastaanottaa viestitehosteita, kuten luonnoksia, animaatioita ja kuplaefektejä
  • jakaa sijaintinsa ryhmän kanssa
  • nimetä ryhmän, lisätä henkilöitä ryhmään tai poistaa henkilöitä ryhmästä, mykistää ilmoitukset tai poistua ryhmästä.

MMS-ryhmäviestit

MMS-ryhmäviestit

Nämä viestit näkyvät vihreissä tekstikuplissa, ja ne välittyvät operaattorisi, eivät Applen, kautta. MMS-ryhmäviestissä jokainen voi

• lähettää ja vastaanottaa kuvia ja videoita
  • nähdä kaikki ryhmän vastaukset
  • mykistää ilmoitukset.

SMS-ryhmäviesti

Myös nämä viestit näkyvät vihreissä tekstikuplissa ja kulkevat operaattorisi kautta. SMS-ryhmäviestit eivät tue multimedialiitteiden, kuten valokuvien tai videoiden, lähettämistä. Kaikki SMS-ryhmäviestin vastaukset lähetetään yksittäisinä tekstiviesteinä, eivätkä vastaanottajat näe muiden ryhmän jäsenien vastauksia.

Ryhmäviestin lähettäminen

Ryhmäviestin lähettäminen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla luo viesti.
  2. Kirjoita vastaanottajien nimet tai lisää yhteystietoja napauttamalla lisää yhteystieto.
  3. Kirjoita viestisi ja napauta Lähetä lähetyskuvake.

Jotta voit lähettää MMS-ryhmäviestin iPhonesta, varmista, että MMS-viestit on käytössä. Valitse Asetukset > Viestit ja ota MMS-viestit käyttöön.

Jos et näe vaihtoehtoa, jolla otetaan käyttöön MMS-viestit tai ryhmäviestit, ota yhteys operaattoriisi ja selvitä, tukeeko liittymäsi MMS-ryhmäviestien käyttöä.

Ryhmäviesteissä ei näy lukukuittauksia.

Tapback

iMessage-ryhmäviesteihin vastaaminen Tapback-toiminnolla

Tapback-toiminnon avulla voit vastata viesteihin nopeasti ilmaisuilla, kuten peukalolla tai sydämellä. Vastaaminen Tapback-toiminnolla:

1. Avaa Viestit ja napauta ryhmäkeskustelua.
  2. Kaksoisnapauta viestikuplaa tai kuvaa.
  3. Vastaa viestiin napauttamalla näkyviin tulevista kuudesta vastauksesta haluamaasi.

Voit nähdä, kuka lähetti Tapback-vastauksen napauttamalla Tapbackia.

Ryhmäkeskustelun nimeäminen

Ryhmäkeskustelun nimeäminen

Onko sinulla useita iMessage-ryhmäviestejä? Nimeä iMessage-ryhmäviestisi, jotta ne on helpompi löytää. Ryhmän nimeäminen:

1. Napauta ryhmäkeskustelua ja sitten keskustelun ylälaitaa.
  2. Napauta tietokuvake.
  3. Napauta Syötä ryhmän nimi.
  4. Kirjoita nimi ja napauta sitten Valmis.

Voit nimetä vain iMessage-ryhmäviestejä, et MMS-ryhmäviestejä.

Henkilön lisääminen ryhmäkeskusteluun tai poistaminen siitä

Kaikki iMessage-ryhmän osallistujat voivat lisätä henkilöitä keskusteluun tai poistaa henkilöitä siitä. Voit poistaa henkilön iMessage-ryhmäkeskustelusta, jossa on vähintään kolme muuta osallistujaa. Et voi lisätä henkilöitä multimedia- tai tekstiryhmäviesteihin tai poistaa henkilöitä niistä.

Henkilön lisääminen

Henkilön lisääminen

1. Napauta ryhmäkeskustelua, johon haluat lisätä osallistujan.
  2. Napauta ryhmäkeskustelun ylälaitaa.
  3. Napauta tietokuvake ja sitten Lisää yhteystieto.
  4. Kirjoita lisättävän henkilön yhteystiedot. Napauta sitten Valmis.

Henkilön poistaminen

Henkilön poistaminen

1. Napauta ryhmäkeskustelua, jossa poistettava yhteystieto on.
  2. Napauta ryhmäkeskustelun ylälaitaa.
  3. Napauta tietokuvakeja pyyhkäise sitten poistettavan henkilön nimen päällä vasemmalle.
  4. Napauta Poista ja sitten Valmis.