AirPort-tukiasema: IPv6-tunnelointivirhe, kun laiteohjelmisto 7.6.3 on asennettu reititin-/NAT-tilassa

Tässä artikkelissa kerrotaan AirPort-työkalussa näkyvästä IPv6-tunnelointivirheestä.

Tärkeää: Noudata näitä ohjeita vain jos AirPort-tukiasemasi on DHCP- ja NAT-tilassa. Älä noudata näitä toimenpiteitä, jos AirPort-tukiasemasi on siltatilassa. Tarkista AirPort-tukiasemasi reititintila Verkko-välilehdeltä. Reititintila on ensimmäinen asetus.

AirPort-laiteohjelmisto 7.6.3 edellyttää, että kaikki manuaalisen IPv6-tunnelointitilan kentät on täytetty ja että niissä on kelvolliset valinnat. (Huomautus: tämä ei koske automaattista IPv6-tunnelointitilaa.) Jos käytit tätä tilaa ennen laiteohjelmistoa 7.6.3 ja manuaalisen IPv6-tunnelointitilan asetukset olivat puutteelliset tai puuttuivat, tukiasemassa vilkkuu keltainen merkkivalo ja AirPort-työkalussa kerrotaan IPv6-tunnelointivirheestä.

Kun virhe valitaan AirPort-työkalun ponnahdusikkunasta, näkyviin tulee seuraava viesti: "IPv6-tunnelin päätepisteessä tapahtui virhe. Odota, että palvelu palautetaan ja yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä palveluntarjoajaan."

IPv6-tunnelointivirheen ratkaiseminen, kun AirPort-tukiasemaan on päivitetty laiteohjelmisto 7.6.3 reititin-/NAT-tilassa

1. Hanki oikeat asetukset IPv6-palveluntarjoajaltasi.
  2. Kirjoita IPv6-WAN-osoite, IPv6-oletusreitti, Etä-IPv4-osoite, Delegoitu IPv6-etuliite ja IPv6-LAN-osoite niille varattuihin kenttiin. Katso alla olevat esimerkkiasetukset.

Huomautus: sinisellä korostettuihin kenttiin pitää lisätä kelvolliset arvot.

Täydelliset ohjeet IPv6-tunnelointitilan määrittämiseen manuaalisesti

1. Hanki oikeat asetukset IPv6-palveluntarjoajaltasi.
  2. Avaa AirPort-työkalu ja valitse laite, jota olet ottamassa käyttöön. Anna tarvittaessa salasana.
  3. Valitse Internet ja sitten Internet-asetukset.
  4. Valitse Määritä IPv6 -ponnahdusvalikosta Käsin.
  5. Valitse IPv6-tila-ponnahdusvalikosta Tunneli.
  6. Anna IPv6-WAN-osoite, oletusreitti ja muut palveluntarjoajaltasi saamasi tiedot. Kaikki kentät on täytettävä oikein.