Näytön liikkeen vähentäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos huomaat iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa näytön liikettä, voit ottaa Vähennä liikettä -toiminnon käyttöön.

Laitteesi luo parallaksitehosteen avulla syvyysvaikutelman Koti-valikossa ja apeissa. Jos olet herkkä parallaksitehosteille tai näytön liikkeelle iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, voit ottaa tehosteet pois käytöstä Vähennä liikettä -toiminnolla.

Vähennä liikettä -toiminnon ottaminen käyttöön:

1. Valitse Asetukset > Käyttöapu.

2. Valitse Liike ja ota sitten Vähennä liikettä -toiminto käyttöön.

iPhone, jossa on käytössä Vähennä liikettä -toiminto

Kun Vähennä liikettä on käytössä, esimerkiksi seuraavat näytön tehosteet muuttuvat tai niitä ei käytetä laitteessasi:

• Näyttösiirtymät ja tehosteet käyttävät häivytystehostetta zoomaus- ja liukutehosteiden asemesta.

• Parallaksitehosteet, joissa taustakuva, appikuvakkeet ja ilmoitukset siirtyvät hieman, kun liikutat laitetta, ovat poissa käytöstä.

• Tiettyjen appien animaatiot ja tehosteet ovat poissa käytöstä, kuten esimerkiksi Sää-apin sääanimaatiot.

Toista viestitehosteet aina -toiminnon ollessa päällä kuplatehosteet ja koko näytön tehosteet Voit laittaa toiminnon pois päältä ja käyttää tehostetta manuaalisesti. Napauta Toista uudelleen -painikettaKuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä viestin alla.

Jos sinulla on 10,5 tuuman iPad Pro tai 12,9 tuuman iPad Pro (2. sukupolvi), lue, miten voit rajoittaa näytön kuvataajuutta.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Apple-laitteiden käyttöapuominaisuuksista.