Näytön liikkeen vähentäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos huomaat iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa näytön liikettä, voit ottaa Vähennä liikettä -toiminnon käyttöön.

iOS luo parallaksitehosteen avulla syvyysvaikutelman Koti-valikossa ja apeissa. Jos olet herkkä parallaksitehosteille tai näytön liikkumiselle iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, voit kytkeä tehosteet pois käytöstä Vähennä liikettä -toiminnolla.

Voit ottaa Vähennä liikettä -toiminnon käyttöön siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu ja napauttamalla Vähennä liikettä -kytkintä.

Kun Vähennä liikettä on käytössä, jotkin näytön tehosteet muuttuvat tai niitä ei käytetä laitteellasi, esimerkiksi:

• Näyttösiirtymät ja tehosteet käyttävät häivytystehostetta zoomaus- ja liukutehosteiden asemesta.
  • Parallaksitehosteet, joissa taustakuva, kuvakkeet ja ilmoitukset siirtyvät hieman, kun liikutat laitetta, ovat poissa käytöstä.
  • Tiettyjen appien animaatiot ja tehosteet ovat poissa käytöstä. Esimerkiksi sääanimaatiot Sää-apissa.

Automaattisten viestitehosteiden ollessa päällä kuplatehosteet ja koko näytön tehosteet toistuvat automaattisesti. Voit laittaa toiminnon pois päältä ja käyttää tehostetta manuaalisesti. Napauta  viestin alapuolella.

Jos sinulla on 10,5 tuuman iPad Pro tai 12,9 tuuman iPad Pro (2. sukupolvi), lue, miten voit rajoittaa näytön kuvataajuutta.