OS X Server (Mountain Lion): NetInstall-, NetRestore- ja NetBoot-levytiedostojen luominen

Voit asentaa OS X:n verkon kautta OS X Serverin NetInstall-palvelun ja NetInstall- tai NetRestore-levytiedoston avulla. Voit käynnistää asiakasjärjestelmiä verkon kautta myös OS X:n vakioasennuksista NetBoot-levytiedostojen avulla.

Lue ohjeet siihen, muten voit luoda levytiedostoja, jotka tukevat asiakasjärjestelmien laitteistoja.

Macit toimitetaan tietyn OS X -version kanssa. Voit tarkistaa käyttöjärjestelmän version ja koontiversion tämän artikkelin ohjeiden avulla.

Jos Macisi versio ja koontiversio ovat uudempia kuin Mac App Storesta saatavan käyttöjärjestelmän, sinun täytyy luoda levytiedosto kyseiselle laitteelle Macin koontiversion mukaisesti. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Vapaaehtoinen vaihe: käynnistä asiakasjärjestelmä Internet-palautustilaan ja palauta käyttöjärjestelmä.

2. Vapaaehtoinen vaihe: kun olet palauttanut asiakasjärjestelmän ohjelmiston, voit luoda käyttäjätilejä, asentaa lisäohjelmistoja ja tehdä levytiedostoon muita haluamiasi muutoksia.

3. Yhdistä asiakasjärjestelmä ylläpitäjäjärjestelmään kohdelevytilassa.

4. Avaa ylläpitäjäjärjestelmässä System Image Utility. Se löytyy kansiosta /System/Library/CoreServices.

5. Asiakasjärjestelmän asema näkyy lähteenä System Image Utilityssa. Voit luoda sen avulla NetRestore- tai NetBoot-levytiedoston. Valitse asema ja jatka levytiedoston luomiseen.

Jos Macisi versio ja koontiversio ovat vanhempia kuin Mac App Storesta saatavilla olevan käyttöjärjestelmän, voit luoda Mac App Storen käyttöjärjestelmäversiolla levytiedoston, joka toimii Macisi kanssa. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Tarkista, että asiakasjärjestelmä täyttää Mac App Storesta ladattavan OS X -version vaatimukset.

2. Kirjaudu ylläpitäjäjärjestelmässä Mac App Storeen ja lataa uusin saatavilla oleva OS X -versio.

3. Avaa System Image Utility. Se löytyy kansiosta /System/Library/CoreServices.

4. Ladattu OS X -versio näkyy lähteenä System Image Utilityssa. Voit luoda sen avulla NetInstall-, NetRestore- tai NetBoot-levytiedoston. Valitse asema ja jatka levytiedoston luomiseen.

Esimerkki

Seuraavassa esimerkissä OS X on ladattu Mac App Storesta ylläpitäjäjärjestelmään. Lisäksi Mac mini (vuoden 2012 loppupuoli), jossa on käytössä sen alkuperäinen koontiversio, on yhdistetty kohdelevytilassa. Kun avaat System Image Utilityn ylläpitäjäjärjestelmässä, sekä OS X Mountain Lionin asennusohjelma että Mac minin taltio näkyvät lähteinä, joista voidaan luoda levytiedostoja. Ota huomioon, että OS X Mountain Lionin asennusohjelmalla asennettu OS X -versio on 10.8.2 ja koontiversio 12C60:

No alt supplied for Image

Mac minin taltion OS X -versio on myös 10.8.2, mutta koontiversio on 12C2034:

No alt supplied for Image

Koska 12C2034 on uudempi kuin 12C60, tässä tapauksessa olisi tarpeen luo levytiedostot muille Mac mini (vuoden 2012 loppupuoli) -järjestelmille, joiden koontiversio on 12C2034, oheisen taltion avulla, ei OS X Mountain Lionin asennusohjelmalla. Jos Mac App Storesta saatavilla ollut koontiversio olisi ollut uudempi kuin 12C2034, OS X Mountain Lionin asennusohjelmaa olisi käytetty lähteenä, jolla luodaan levytiedostot järjestelmille, joiden koontiversio on 12C2034.

Lisätietoja

Muista käyttää levytiedoston lähteenä System Image Utilityssa vain OS X:n asennuksen sisältävää taltiota tai Mac App Storesta ladattua OS X -versiota. Huomautus: InstallESD.dmg-tiedostoa ei tule käyttää suoraan OS X:n asennuksessa tai levytiedoston luomisessa, sillä tämä saattaa johtaa odottamattomiin tuloksiin.