Tietoja OS X Server 2.2.1 -päivityksestä

Tässä artikkelissa kerrotaan OS X Server 2.2.1 -päivityksestä.

Tämä ohjelma päivittää OS X Server 2.0:n, 2.1:n, 2.1.1:n tai 2.2:n versioon 2.2.1. Tätä suositellaan kaikille OS X Server -käyttäjille. Lisätietoja päivityksen turvallisuussisällöstä on osoitteessa http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI.

Asennusohje

OS X Server 2.2.1 on saatavilla Mac App Storesta. Päivitys näkyy Päivitykset-paneelissa, jos asennettuna on OS X Server (Mountain Lion) 2.0, 2.1, 2.1.1 tai 2.2. Asenna päivitys osoittamalla PÄIVITÄ-painiketta.

Asennuksen aikana saattaa näkyä Server-ohjelman korvaus havaittu -viesti, mikä on normaalia ja kuuluu päivitysprosessiin. Kaikki Server-ohjelman asetukset ja tiedot säilyvät päivityksen aikana.

Kun asennus on valmis, avaa Server-ohjelma, jotta kaikkien aiemmin määritettyjen palveluiden käyttöönotto voidaan saattaa loppuun.

Päivityksen sisältö

Päivitys sisältää esimerkiksi seuraavat parannukset:

Välimuistipalvelu

• Sisältää uuden Välimuistipalvelu-ominaisuuden, joka nopeuttaa Applen jakeleman ohjelmiston lataamista Mac App Storesta. Se tallentaa välimuistiin sekä ohjelmistopäivitykset että Mac App Storesta ostetut sovellukset. Jos haluat lisätietoja Välimuistipalvelusta, valitse Server-ohjeet Ohje-valikosta.
  • Lisättiin ListenRangesOnly-avain, jolla palvelimen ylläpitäjät voivat rajoittaa palveltavien verkon IP-osoitteiden määrää.
  • Tuki sellaisten sovellusten ja kirjojen tallentamiseksi välimuistiin, jotka on ostettu iTunesista tai iTunes for Windows 11.0.2:sta tai uudemmasta.

Server-ohjelma

• Sisältää keskitetyn varmenteen hallinnan käyttöliittymän.
  • Ratkaisee SSL-virheeseen liittyvän käyttöönotto-ongelman.
  • Sisältää muita korjauksia Lion Serveristä päivittämiseen liittyen.
  • Ratkaisee ongelman, jossa Mail-palvelun käyttämän musta lista -palvelimen muutosyritys ei välttämättä onnistunut.
  • Sisältää yleisiä parannuksia.

Adaptive Firewall

• Ratkaisee ongelman, joka aiheutti poikkeuksen, kun yritettiin käyttää hb_summary-työkalua.

Kalenteripalvelu

• Ratkaisee ongelman, jossa kalenterikutsut lähetettiin aina englanniksi.
  • Sisältää yleisiä parannuksia.

Mail-palvelu

• Ratkaisee ongelman, jossa freshclam ja clamav eivät näyttäneet lokeja päivitetyistä järjestelmistä.
  • Ratkaisee ongelman, jossa kiintiön ehdotonta rajaa (hard limit) ei huomioitu.
  • Ratkaisee ongelman, jossa tietyt asetukset eivät säilyneet, kun päivitettiin OS X Serverin aiemmasta versiosta.

Yhteystiedot-palvelu

• Korjaa ongelman, jossa palvelu ei käynnistynyt tietyissä olosuhteissa, kun tietosäilön sijainti oli jokin muu kuin oletussijainti.
  • Lisättiin mahdollisuus hakea tietoja, jotka sisältävät muita kuin englannissa olevia merkkejä.

Viestit-palvelu

• Korjaa ongelman, jossa palvelu ei käynnistynyt tietyissä olosuhteissa, kun tietosäilön sijainti oli jokin muu kuin oletussijainti.

Profiilinhallinta

• Lisättiin mahdollisuus käyttää Active Directory -ryhmiä profiilinhallinnan kanssa.
  • Lisättiin mahdollisuus poistaa profiilinhallintaan ladattuja sovelluksia.
  • Sisältää suorituskykyyn liittyviä ja muita yleisiä parannuksia.

Time Machine

• Sallii sen seurannan, mistä koneista on otettu varmuuskopiot, milloin ja mikä niiden koko on.

Lisätietoja

DHCP-palvelu ei välttämättä käynnisty automaattisesti, kun päivitetään OS X Serverin aiemmasta versiosta, joka on määritetty käyttämään DHCP-palvelua. Jos näin tapahtuu, avaa Server-ohjelma ja käynnistä palvelu manuaalisesti.

OS X Server 2.2 ja 2.2.1 tallentavat palveluiden käyttämiä Postgres-tietoja omaan sijaintiinsa (oletusarvoisesti "/Library/Server/PostgreSQL For Server Services/Data"). Jos siirryt OS X Serverin aiemmasta versiosta versioon 2.2 tai 2.2.1, järjestelmän Postgres-tiedot siirretään kohteesta /Library/Server/PostgreSQL/Data kohteeseen "/Library/Server/PostgreSQL For Server Services/Data". Mahdollinen mukautettu sisältö, jonka olet luonut kohteeseen /Library/Server/PostgreSQL/Data, säilyy ennallaan OS X Server 2.2- tai 2.2.1-päivityksen jälkeen. Jos haluat käyttää näitä tietoja tai jos asennat OS X Server 2.2- tai 2.2.1-versiota ensimmäistä kertaa ja haluat luoda uudet Postgres-tiedot, sinun on ehkä käynnistettävä palvelu seuraavalla komennolla:

sudo serveradmin start postgres

Tämä käynnistää palveluiden käyttämästä prosessista erillisen Postgres-prosessin, jota voit käyttää omaa sisältöäsi varten.