Java for OS X 2014-001 -päivitys: Applen toimittaman Java SE 6 -selainliitännäisen ja Web Start -ominaisuuksien käyttöönotto uudelleen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Applen toimittama Java SE 6 -selainliitännäinen ja Web Start -ominaisuudet otetaan uudelleen käyttöön OS X Lionissa tai uudemmassa.

Toimi seuraavasti, jos olet asentanut Java for OS X 2014-001:n ja Java 7:n uusimman version Oraclelta ja haluat poistaa Java 7:n käytöstä ja ottaa Applen toimittaman Java SE 6 -selainliitännäisen ja Web Start -toiminnallisuuden uudelleen käyttöön.

Huomautus: Sinun tulee olla kirjautunut tietokoneeseen ylläpitäjänä. Jos ylläpitäjän salasanaa pyydetään komennon jälkeen, anna se ja paina sitten rivinvaihto- tai Enter-näppäintä.

1. Avaa Pääte Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Kirjoita seuraava komento ja paina sitten rivinvaihto- tai Enter-näppäintä:
    sudo mkdir -p /Library/Internet\ Plug-Ins/disabled
  3. Kirjoita seuraava komento ja paina sitten rivinvaihto- tai Enter-näppäintä:
    sudo mv /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin /Library/Internet\ Plug-Ins/disabled
  4. Kirjoita seuraava komento ja paina sitten rivinvaihto- tai Enter-näppäintä:
    sudo ln -sf /System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPlugin2_NPAPI.plugin /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin
  5. Jos haluat ottaa Java SE 6:n Web Startin uudelleen käyttöön, anna seuraava komento ja paina sitten rivinvaihto- tai Enter-näppäintä:
    sudo ln -sf /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Commands/javaws /usr/bin/javaws

Lisätietoja

Seuraavat toimenpiteet kumoavat edelliset komennot ja palauttavat Java 7:n käyttöön OS X Lionissa tai uudemmassa.

1. Voit poistaa Java SE 6:n Web Startin käytöstä seuraavasti:
    • Kirjoita seuraava komento ja paina sitten rivinvaihto- tai Enter-näppäintä:
    • sudo ln -sf /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/Current/Commands/javaws /usr/bin/javaws

• Anna ylläpitäjän salasana pyydettäessä ja paina sitten rivinvaihto- tai Enter-näppäintä.
  2. Voit ottaa Java 7 -sovelmaliitännäisen uudelleen käyttöön lataamalla ja asentamalla uudelleen Oraclen Java 7 JRE:n uusimman version.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.