AirPort-tukiasemat: näin näet WAN- ja Wi-Fi-MAC-osoitteet

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näet AirPort-tukiaseman Ethernet WAN -portin ja Wi-Fi-radioiden MAC-osoitteet AirPort-työkalu 6.0:n tai uudemman avulla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näet AirPort-tukiaseman Ethernet WAN -portin ja Wi-Fi-radioiden MAC-osoitteet AirPort-työkalu 6.0:n tai uudemman avulla. Jos käytössä on AirPort-työkalu 6.0–6.2, tukiaseman täytyy olla yhteydessä lähiverkkoon, jotta tietoja voi tarkastella. Jos käytössä on AirPort-työkalu 6.3 tai uudempi, myös etänä yhdistetyn tukiaseman tietoja voi tarkastella.

AirPort-työkalu 6.0–6.2

Näin voit tarkistaa lähiverkkoon yhdistetyn AirPort-tukiaseman MAC-osoitteen:

1. Yhdistä AirPort-tukiaseman Wi-Fi-verkkoon.

2. Avaa AirPort-työkalu Macin Apit > Lisäapit-kansiosta.

3. Valitse haluamasi tukiasema klikkaamalla sitä kerran, jolloin tukiaseman muokkausponnahdusikkuna tulee näkyviin.

4. Siirrä hiiren osoitin muokkausponnahdusikkunan yläosassa, sen keskellä olevan tukiaseman vaaleanharmaan nimen päälle.

5. MAC-osoite (tai -osoitteet) näkyy ponnahdusvalikossa.

aiport_työkalu

AirPort-työkalun versio 6.3 tai uudempi

Näin voit tarkistaa lähiverkkoon yhdistetyn AirPort-tukiaseman MAC-osoitteen:

1. Yhdistä AirPort-tukiaseman Wi-Fi-verkkoon.

2. Avaa AirPort-työkalu Macin Apit > Lisäapit-kansiosta.

3. Valitse haluamasi tukiasema klikkaamalla sitä kerran, jolloin tukiaseman muokkausponnahdusikkuna tulee näkyviin.

4. Siirrä hiiren osoitin muokkausponnahdusikkunan yläosassa, sen keskellä olevan tukiaseman vaaleanharmaan nimen päälle.

5. MAC-osoite (tai -osoitteet) näkyy ponnahdusvalikossa.

aiport_työkalu

Näin voit tarkistaa etäyhdistetyn AirPort-tukiaseman MAC-osoitteen käyttämällä internet-WAN-yhteyttä:

Huomautus: etätukiaseman tarkastelu edellyttää seuraavaa:

• Toimiva internet-yhteys.

• Salli määritys WAN-portista -asetus täytyy olla käytössä etätukiasemassa.

• Sinun täytyy käyttää Apple ID:tä, jolla olet kirjautuneena iCloudiin Macissa.

• Takaisin omaan Maciin -toiminnon täytyy olla käytössä etätukiasemassa samalla Apple ID:llä, jolla olet kirjautuneena iCloudiin Macissa.

1. Avaa AirPort-työkalu Macin Apit > Lisäapit-kansiosta.

2. Klikkaa Muut Wi-Fi-laitteet.

3. Valitse AirPort-tukiasemasi avattavasta valikosta.

4. Anna salasana, jos sitä pyydetään.

5. MAC-osoite (tai -osoitteet) näkyy muutaman sekunnin kuluessa.

olohuone_ethernet_wifi

Lisätietoja

Lisätietoja Takaisin omaan Maciin -toiminnon määrittämisestä on artikkelissa Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönotto ja käyttö AirPort Expressin, AirPort Extremen tai AirPort Time Capsulen kanssa.