AirPort-tukiasemat: Näin näet WAN- ja Wi-Fi-MAC-osoitteet

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näet AirPort-tukiaseman Ethernet WAN -portin ja Wi-Fi-radioiden MAC-osoitteet AirPort-työkalu 6.0:n tai uudemman avulla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näet AirPort-tukiaseman Ethernet WAN -portin ja Wi-Fi-radioiden MAC-osoitteet AirPort-työkalu 6.0:n tai uudemman avulla. Jos käytössä on AirPort-työkalu 6.0–6.2, tukiaseman täytyy olla yhteydessä lähiverkkoon, jotta tietoja voi tarkastella. Jos käytössä on AirPort-työkalu 6.3 tai uudempi, myös etänä yhdistetyn tukiaseman tietoja voi tarkastella.

AirPort-työkalu 6.0–6.2

Näin voit tarkistaa lähiverkkoon yhdistetyn AirPort-tukiaseman MAC-osoitteen:

1. Yhdistä tietokoneesi AirPort-tukiaseman Wi-Fi-verkkoon.
  2. Avaa AirPort-työkalu Macin Ohjelmat > Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Valitse haluamasi tukiasema osoittamalla sitä kerran, jolloin tukiaseman muokkausponnahdusvalikko tulee näkyviin.
  4. Vie hiiren osoitin tukiaseman vaaleanharmaan nimen ylle, joka sijaitsee muokkausponnahdusvalikon yläosassa keskellä.
  5. MAC-osoite (tai -osoitteet) näkyy ponnahdusvalikossa.

aiport_työkalu

AirPort-työkalu 6.3 tai uudempi

Näin voit tarkistaa lähiverkkoon yhdistetyn AirPort-tukiaseman MAC-osoitteen:

1. Yhdistä tietokoneesi AirPort-tukiaseman Wi-Fi-verkkoon.
  2. Avaa AirPort-työkalu Macin Ohjelmat > Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Valitse haluamasi tukiasema osoittamalla sitä kerran, jolloin tukiaseman muokkausponnahdusvalikko tulee näkyviin.
  4. Vie hiiren osoitin tukiaseman vaaleanharmaan nimen ylle, joka sijaitsee muokkausponnahdusvalikon yläosassa keskellä.
  5. MAC-osoite (tai -osoitteet) näkyy ponnahdusvalikossa.

aiport_työkalu

Näin voit tarkistaa etäyhdistetyn AirPort-tukiaseman MAC-osoitteen käyttämällä Internet-WAN-yhteyttä:

Huomautus: etätukiaseman tarkastelu edellyttää seuraavaa:

• Toimiva Internet-yhteys.
  • Salli määritys WAN-portista -asetus täytyy olla käytössä etätukiasemassa.
  • Sinun täytyy käyttää Apple ID:tä, jolla olet kirjautuneena iCloudiin Macissa.
  • Takaisin omaan Maciin -toiminnon täytyy olla käytössä etätukiasemassa samalla Apple ID:llä, jolla olet kirjautuneena iCloudiin Macissa.
  1. Avaa AirPort-työkalu Macin Ohjelmat > Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Osoita Muut Wi-Fi-laitteet.
  3. Valitse AirPort-tukiasemasi avattavasta valikosta.
  4. Anna salasana, jos sitä pyydetään.
  5. MAC-osoite (tai -osoitteet) näkyy muutaman sekunnin kuluessa.

olohuone_ethernet_wifi