Hallinnoi AirPlay-asetuksia Apple TV:ssäsi

Opi hallitsemaan sitä, kuka voi esimerkiksi toistaa sisältöä Apple TV:ssäsi AirPlayn avulla tai käyttää Neuvotteluhuoneen näyttöä.

Valitse, kuka voi toistaa sisältöä Apple TV:ssäsi AirPlayn avulla

Valitse Asetukset > AirPlay. Täällä voit ottaa AirPlayn käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Voit myös valita, kuka voi toistaa sisältöä Apple TV:ssäsi AirPlayn avulla:

• Kaikille: kaikki voivat nähdä ja toistaa sisältöä Apple TV:ssäsi AirPlayn avulla.
  • Samassa verkossa oleville: kuka tahansa, joka on yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon, voi toistaa sisältöä Apple TV:ssäsi AirPlayn avulla.
  • Vain tämän kodin jakaville: henkilöt, jotka kutsut hallitsemaan kotiasi Koti-apissa, voivat toistaa sisältöä Apple TV:ssäsi AirPlayn avulla.
  • Vaadi salasana: salasana vaaditaan ennen kuin kukaan voi toistaa sisältöä Apple TV:ssäsi AirPlayn avulla.

Apple TV:n nimen ja huoneen muuttaminen

Anna Apple TV:lle nimi, jotta tunnistat sen helposti, kun käytät AirPlayta. Valitse Asetukset > Yleiset > Tietoja > ja muuta nimeä valitsemalla Nimi.

Jos haluat muuttaa Apple TV:n (2. tai 3. sukupolvi) nimen, valitse Asetukset > Yleiset > Nimi.

Voit myös lisätä Apple TV:n huoneeseen Koti-apissa, jotta voit suoratoistaa sisältöä AirPlay 2:lla. Siirry Apple TV:ssäsi kohtaan Asetukset > AirPlay > Huone ja valitse huone.

Lue lisätietoja kaiutinten lisäämisestä ja hallitsemisesta Koti-apissa.

Neuvotteluhuoneen näyttö -tilan käyttäminen

Neuvotteluhuoneen näyttö -tilassa näytetään ohjeet, miten Apple TV:hen muodostetaan yhteys AirPlaylla. Tämän jälkeen kaikki huoneessa olevat voivat lähettää AirPlayta tukevan laitteensa näytön sisällön Apple TV:hen yhdistetyn laitteen näyttöön.

Ota Neuvotteluhuoneen näyttö -tila käyttöön seuraavasti:

1. Varmista, että Apple TV:ssä on tvOS:n uusin versio.
  2. Valitse Asetukset > AirPlay > Neuvotteluhuoneen näyttö.
  3. Ota Neuvotteluhuoneen näyttö -tila käyttöön.

Vaadi PIN-koodi AirPlayn käyttöön

Apple TV 4K ja Apple TV HD vaativat, että annat televisiossa näkyvän PIN-koodin, kun toistat sisältöä ensimmäisen kerran AirPlayn avulla toisesta Apple-laitteesta. Jos haluat, että PIN-koodi vaaditaan jokaisella AirPlayn käyttökerralla, valitse Asetukset > AirPlay > Neuvotteluhuoneen näyttö, ja ota käyttöön Vaadi PIN-koodia joka kerta.

Jos Apple TV:ssäsi on tvOS 11.2 tai aiempi, valitse Asetukset > AirPlay > AirPlay, valitse Suojaus-kohdasta Vaadi koodi ja valitse sitten, milloin koodia vaaditaan AirPlayn käyttöä varten.

Apple TV (2. ja 3. sukupolvi) ei vaadi koodia, paitsi jos otat Laitteen varmistuksen vaatiminen -toiminnon käyttöön.

Laitteen varmistuksen käyttöönotto Apple TV:ssä (2. tai 3. sukupolvi)

Jos haluat, että kaikissa AirPlayta käyttävissä laitteissa kysytään kerran pääsykoodi, valitse Asetukset > AirPlay > Suojaus ja laita Laitteen varmistuksen vaatiminen päälle.