Ohjatun käytön käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Ohjatun käytön avulla voit keskittyä tiettyyn tehtävään käyttäessäsi iPhonea, iPadia tai iPod touchia. Ohjattu käyttö rajoittaa laitteen käytön yhteen ohjelmaan. Ominaisuuden avulla voit myös valita, mitkä ohjelman ominaisuudet ovat käytettävissä.

Ohjatun käytön avulla voit

• rajoittaa iOS-laitteen käytön tilapäisesti tiettyyn ohjelmaan
  • poistaa käytöstä ne näytön alueet, jotka eivät ole olennaisia tehtävän kannalta, tai alueet, joilla tahaton ele voi häiritä käyttöä
  • poistaa laitteiston painikkeet käytöstä.

Ohjatun käytön käyttöönotto

Ohjatun käytön voi ottaa käyttöön napauttamalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Ohjattu käyttö. Tässä kohdassa voit

• ottaa Ohjatun käytön käyttöön tai poistaa sen käytöstä
  • asettaa pääsykoodin, jolla hallitaan Ohjatun käytön käyttöä ja estetään poistuminen aktiivisesta istunnosta
  • määrittää, voiko laite mennä nukkumaan istunnon aikana.

Ohjattu käyttö -istunnon aloittaminen

Voit aloittaa Ohjattu käyttö -istunnon seuraavasti:

1. Avaa ohjelma, jota haluat käyttää.
  2. Paina Koti-painiketta kolme kertaa.
  3. Muokkaa istunnon asetuksia ja napauta Aloita.

Ohjelmien, näytön herkkyyden ja liiketunnistuksen hallinta

Ohjatun käytön avulla voit poistaa käytöstä ohjelman säätimet, näytön alueita ja liiketunnistuksen. Toimi seuraavasti:

Voit poistaa ohjelman säätimet ja sen näytön alueita käytöstä seuraavasti:

1. Ympyröi käytöstä poistettava osa näytöltä.
  2. Voit säätää aluetta kahvoista.

Voit jättää näytön kosketukset kokonaan huomiotta poistamalla kosketuksen käytöstä.

Voit estää iOS-laitteen näyttöä kääntymästä pystysuunnasta vaakasuuntaan tai vastaamasta muihin liikkeisiin poistamalla liikkeen käytöstä.

Ohjattu käyttö -istunnon lopettaminen

Jos käytät Touch ID:tä iOS-laitteessa, voit lopettaa Ohjattu käyttö -istunnon sen avulla. Napauta ensin Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Ohjattu käyttö > Pääsykoodiasetukset ja laita Touch ID päälle. Jatkossa voit lopettaa Ohjattu käyttö -istunnon seuraavasti:

1. Paina Koti-painiketta kerran.
  2. Käytä Touch ID:tä.

Jos et käytä Touch ID:tä laitteessasi, voit lopettaa Ohjattu käyttö -istunnon seuraavasti:

1. Paina Koti-painiketta kolme kertaa.
  2. Anna Ohjatun käytön pääsykoodi.
Muokattu viimeksi: