Ohjatun käytön käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Ohjattu käyttö rajoittaa iOS-laitteen käytön yhteen appiin ja antaa sinun hallita käytettävissä olevia toimintoja. Voit ottaa Ohjatun käytön käyttöön, kun annat lapsen käyttää laitettasi tai kun tahattomat eleet saattavat viedä huomiosi.

Ohjattu käyttö

Ohjatun käytön käyttöönotto

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Ohjattu käyttö.
  2. Ota Ohjattu käyttö käyttöön.
  3. Napauta Pääsykoodiasetukset ja sitten Aseta Ohjatulle käytölle pääsykoodi.
  4. Anna pääsykoodi ja anna se sitten uudelleen. Täällä voit myös ottaa Face ID:n tai Touch ID:n käyttöön Ohjattu käyttö -istunnon lopettamista varten.

Ohjattu käyttö -istunto

Ohjattu käyttö -istunnon aloittaminen

1. Avaa haluamasi appi ja klikkaa sitten Koti-painiketta kolme kertaa. Klikkaa iPhone X:ssä sivupainiketta kolme kertaa.
  2. Jos haluat estää joitakin näytön osia reagoimasta kosketukseen, ympyröi kyseiset alueet yhdellä sormella. Voit siirtää ympyrää, muuttaa sen kokoa tai poistaa sen napauttamalla X-kuvaketta.
  3. Napauta Aloita.

Jos haluat aloittaa Ohjattu käyttö -istunnon Sirillä*, avaa haluamasi appi ja sano sitten Sirille ”Turn on Guided Access”.

*Sirin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Käytettävissä olevien toimintojen hallinta

1. Jos haluat poistaa toimintoja käytöstä tai asettaa aikarajoituksen, klikkaa Koti- tai sivupainiketta kolme kertaa ja napauta sitten Valinnat. Jos et näe Valinnat-vaihtoehtoa, klikkaa Koti- tai sivupainiketta kolme kertaa uudelleen ja anna pääsykoodi.
  2. Ota haluamasi valinnat käyttöön ja napauta sitten Valmis.

Nukkumispainike: Jos haluat poistaa laitteen nukkumispainikkeen käytöstä, poista tämä valinta käytöstä.

Äänipainikkeet: Jos haluat poistaa laitteen äänenvoimakkuuspainikkeet käytöstä, poista tämä valinta käytöstä.

Liike: Jos haluat rajoittaa, miten laite reagoi liikkeeseen, poista tämä valinta käytöstä. Näyttö ei esimerkiksi reagoi, kun sitä ravistetaan, tai näyttö ei käänny, piteletpä laitetta miten päin tahansa.

Näppäimistöt: Jos haluat poistaa näppäimistön käytöstä, jotta se ei tule näkyviin, poista tämä valinta käytöstä.

Kosketus: Jos haluat, että laite ei reagoi näytön kosketuksiin, poista tämä valinta käytöstä.

Sanakirjahaku: Jos haluat käyttää Katso lisää -toimintoa, kun valitset tekstiä, ota tämä valinta käyttöön.

Aikaraja: Jos haluat valita Ohjattu käyttö -istunnolle aikarajan, ota tämä valinta käyttöön.

Ohjattu käyttö -istunnon lopettaminen

Klikkaa Koti- tai sivupainiketta kolme kertaa, anna Ohjatun käytön pääsykoodi ja napauta sitten Lopeta. Jos otit Touch ID:n tai Face ID:n Ohjattua käyttöä varten käyttöön, klikkaa Koti- tai sivupainiketta kaksi kertaa.