Lyhyt nimi iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lyhyen nimen avulla voit muuttaa yhteystiedon nimen näyttötapaa. Voit valita, että yhteystiedon koko nimen sijaan näkyy etu-, suku- tai lempinimi.

Tietoa lyhyestä nimestä

Lyhyttä nimeä voi käyttää iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Käytössä on oletusarvoisesti lyhyt nimi. Lyhyt nimi -asetuksia käytetään Mail-, Viestit ja Puhelin-ohjelmissa sekä joissakin muun valmistajan ohjelmissa. Seuraavassa on esimerkki lyhyestä nimestä Viestit-ohjelmassa:

Voit laittaa lyhyen nimen pois päältä napauttamalla Asetukset > Yhteystiedot > Lyhyt nimi.

Tietoa lempinimistä

Yhteystietojen kohdalla on kentät etu- ja sukunimelle sekä yritykselle, mutta voit myös lisätä Lempinimi-kentän. Lempinimi näkyy, jos Suosi lempinimiä -asetus on päällä ja yhteystiedolla on lempinimi.

Voit lisätä lempinimen seuraavasti:

1. Avaa Puhelin-appi ja napauta Yhteystiedot.
  2. Napauta yhteystietoa, jota haluat tarkastella, ja napauta sitten Muokkaa.
  3. Vieritä alas ja napauta Lisää kenttä > Lempinimi.
  4. Lisää lempinimi ja napauta Valmis.

Voit poistaa lempinimen seuraavasti:

1. Avaa Puhelin-appi ja napauta Yhteystiedot.
  2. Napauta yhteystietoa, jota haluat tarkastella, ja napauta sitten Muokkaa.
  3. Poista lempinimi.
  4. Napauta Valmis.

Näin saat apua

Lue lisätietoja iOS-laitteen yhteystiedoista

Jos käytät yhteystietoja Exchange-tilissä, yhteystiedon nimen sijaan saattaa näkyä virheellisiä kirjaimia ja numeroita. Näin voi käydä, jos Yhteystiedot käyttää Exchange-määritettä Lempinimi-kentän sijaan. Ratkaise ongelma napauttamalla Asetukset > Yhteystiedot > Lyhyt nimi ja laittamalla Suosi lempinimiä -asetus pois päältä. Yhteystiedon tavallisen nimen pitäisi nyt näkyä.