Mountain Lion: FIPSiä tukevan OS X Mountain Lion -järjestelmän käyttöönotto ja ylläpito

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten FIPSiä tukeva OS X Mountain Lion -järjestelmä otetaan käyttöön ja miten sitä ylläpidetään.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

OS X Mountain Lionin salausmoduuli vaatii ylimääräisen käyttöönottovaiheen, jotta järjestelmä voitaisiin asettaa FIPS-tilaan ja jotta se olisi täysin vaatimusten mukainen. Järjestelmänvalvojan (salaushallinnoijan eli crypto officerin) täytyy hankkia ja asentaa FIPS Administration -asentaja tietokoneeseen.

FIPS Administration -työkalujen asentaminen

Tarkat ohjeet FIPS Administrationin asentamiseen ja hallintaan ovat Salaushallinnoijan tehtäväopas – FIPS 140-2 -vaatimustenmukaisuus OS X Mountain Lion 10.8:ssa -dokumentissa.

FIPS Administration -asentaja on saatavilla täältä. Tarkat ohjeet FIPS Administrationin asentamiseen ja hallintaan ovat Salaushallinnoijan tehtäväopas – FIPS 140-2 -vaatimustenmukaisuus OS X Mountain Lion 10.8:ssa -dokumentissa.

1. Kirjaudu ylläpitäjänä kohdetietokoneeseen, johon työkalut asennetaan.
  2. Kaksoisosoita FIPS Administration -asentajapakettia.
  3. Valitse Jatka, kun olet lukenut johdantosivun tiedot.
  4. Valitse Jatka, kun olet lukenut Lue minut -sivun tiedot. Voit tarvittaessa tulostaa tai tallentaa sivulla olevat tiedot.
  5. Valitse Jatka, kun olet lukenut ohjelmistolisenssisopimuksen lisenssisopimussivulta. Voit tarvittaessa tulostaa tai tallentaa sivulla olevat tiedot.
  6. Valitse Hyväksy, jos hyväksyt ohjelmiston lisenssisopimuksen ehdot. Jos et hyväksy ehtoja, valitse En hyväksy, jolloin asentaja sulkeutuu.
  7. Valitse OS X -taltio, johon FIPS Administration -työkalut asennetaan. Osoita Valitse kohde -sivulla Jatka-painiketta. Asenna FIPS Administration -työkalut aina käynnistystaltiolle.
  8. Osoita Asenna-painiketta.
  9. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana.
  10. Valitse Jatka asennusta ja muista, että tietokone täytyy käynnistää uudelleen, kun asennus on valmis.
  11. Valitse Käynnistä uudelleen.

Vianmääritys

Mahdollisessa ongelmatilanteessa voit toimia seuraavasti:

1. Käynnistä järjestelmä uudelleen yhden käyttäjän tilassa. Lisätietoja on artikkelissa Tietokoneen käynnistys yhden käyttäjän tilassa.
  2. Katso system.log-tiedostosta tarkempia tietoja havaituista ongelmista. Järjestelmän lokitiedoston sijainti on /var/log/system.log.
  3. Jos työkaluihin liittyviä ongelmia löytyy, suorita asentaja uudelleen ja yritä uudelleen.
  4. Jos suojausmoduulin eheyttä ei voida varmistaa, asenna OS X Mountain Lion uudelleen, asenna saatavilla olevat ohjelmistopäivitykset ja asenna tämä työkalu uudelleen.
  5. Jos ongelman syy ei ole vieläkään selvinnyt, etsi Applen tuesta FIPSiin liittyviä tietoja.

Huomautus
    : jos tarvitset lisätukea, ota yhteyttä AppleCareen.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.