OS X Mountain Lion: Ohjelma pyytää pääsyä yhteystietoihin, kun se avataan

Tässä artikkelissa kerrotaan Mountain Lionin ominaisuudesta, jonka avulla ohjelmat voivat pyytää avaamisen yhteydessä pääsyä käyttäjän yhteystietoihin.

Kun avaat ohjelman, joka voi käyttää yhteystietojasi, näkyviin saattaa tulla varoitusviesti, jonka mukaan ohjelma haluaa käyttää yhteystietojasi. Viesti saattaa näyttää tältä:

Viesti tarkoittaa sitä, että ohjelma haluaa käyttää Yhteystiedot-ohjelmassa olevia tietojasi, jotta se voi tarjota lisäpalveluita.

• Valitse Älä salli, jos et halua ohjelman käyttävän yhteystietojasi.
  • Valitse OK, jos haluat sallia ohjelman käyttää yhteystietojasi.

Kun seuraavan kerran avaat ohjelman, joka yrittää käyttää yhteystietojasi, varoitusviestiä ei enää näytetä. Jos muutat mieltäsi ja haluat jälleen saada varoitusviestin, siirry seuraavaan osioon.

Yhteystietojesi yksityisyyden hallinta

Voit käyttää Järjestelmäasetusten Suojaus ja yksityisyys -paneelia. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset. Valitse Suojaus ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys-välilehti. Osoita lukkokuvaketta tarvittaessa ja anna ylläpitäjän salasana.

Valitse Yhteystiedot ja lisää valinta tai poista valinta sen ohjelman kohdalta, jonka oikeuksia haluat muokata.

Lisätietoja

Esimerkiksi seuraavat Applen ohjelmat voivat pyytää lupaa käyttää yhteystietoja:

• iTunes ja AppleMobileDeviceHelper – AppleMobileDeviceHelper on iTunesin palvelu, jonka avulla yhteystiedot synkronoidaan iPodin tai iPhonen kanssa.
  • Pages – sähköpostin yhdistämistoimintoja varten.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.