DNS-välimuistin nollaaminen OS X:ssä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten DNS-välimuisti nollataan (tyhjennetään).

Tietoja DNS-välimuistista

OS X säilyttää ratkaistut DNS-kyselyt paikallisessa välimuistissa DNS-palvelimen määrittämän ajan. Joskus välimuistin nollaus välittömästi ja DNS-palvelimen kyselyn lähettäminen uudelleen saattaa olla tarpeen. Sinun on ehkä tehtävä tämä esimerkiksi silloin, kun olet verkon tai palvelimen ylläpitäjä ja merkintä DNS-palvelimella on äskettäin muuttunut.

Jos Mac ei käytä palvelimen uusimpia DNS-merkintöjä, voit päivittää Macin välimuistissa olevat tiedot käynnistämällä Macin uudelleen. Jos sinun on päivitettävä DNS-merkinnät palvelimella OS X:llä etkä voi käynnistää palvelinta uudelleen, käytä käyttämääsi OS X -versiota varten alla olevia Päätteen komentoja.

OS X Yosemite ja uudemmat

Voit nollata OS X 10.10.4:n tai uudemman DNS-välimuistin seuraavalla Päätteen komennolla:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Voit nollata OS X -versioiden 10.10–10.10.3 DNS-välimuistin seuraavalla Päätteen komennolla:

sudo discoveryutil mdnsflushcache

OS X Mavericks, Mountain Lion ja Lion

Voit nollata DNS-välimuistin OS X 10.9.5:ssä ja sitä aiemmissa seuraavalla Päätteen komennolla:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Mac OS X Snow Leopard

Voit nollata OS X -versioiden 10.6–10.6.8 DNS-välimuistin seuraavalla Päätteen komennolla:

sudo dscacheutil -flushcache