Tietoja iOS 5.1.1 -ohjelmistopäivityksen turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 5.1.1 -ohjelmiston turvallisuussisällöstä.

iOS 5.1.1 -ohjelmistopäivityksen voi ladata ja asentaa iTunesin avulla.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 5.1.1 -ohjelmistopäivitys

• Safari

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallinen verkkosivusto voi pystyä väärentämään osoiterivin osoitteen.

Kuvaus: Safarissa oli URL-osoitteen väärentämisongelma. Haitallinen sivusto pystyi näin ohjaamaan käyttäjän väärennettyyn sivustoon, joka näytti oikealta domainilta. Tämä ongelma on korjattu URL-osoitteiden parannetun käsittelyn avulla. Ongelma ei koske OS X -järjestelmiä.

CVE-tunnus

CVE-2012-0674: MajorSecurityn (majorsecurity.net) David Vieira-Kurz

• WebKit

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisen sivuston selaaminen saattoi aiheuttaa sivustojenvälisen komentosarjahyökkäyksen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita sivustojen välisiä komentosarjaongelmia.

CVE-tunnus

CVE-2011-3046: Googlen Pwnium-kilpailun parissa työskentelevä Sergey Glazunov

CVE-2011-3056: Sergey Glazunov

• WebKit

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi johtaa ohjelman odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: WebKitissä oli muistin vioittumisongelma.

CVE-tunnus

CVE-2012-0672: Google Chrome Security Teamin Adam Barth ja Abhishek Arya

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.