Time Machine -varmuuskopioiden siirtäminen yhdeltä varmuuskopiolevyltä toiselle

Voit siirtää Time Machine -varmuuskopion yhdeltä levyltä toiselle ja sitten jatkaa Time Machine -varmuuskopioiden luontia käyttämällä uutta levyä.

Yhdistä molemmat varmuuskopiolevyt Maciin

Aloita varmistamalla, että sekä vanha varmuuskopiolevy että uusi varmuuskopiolevy on yhdistetty Maciin ja että ne ovat näkyvissä. Tämä tarkoittaa, että niiden molempien pitäisi näkyä työpöydällä tai Finder-ikkunoiden sivupalkissa.

Jos vanha tai uusi varmuuskopiolevy on AirPort Time Capsule tai muu verkossa oleva varmuuskopiolevy, yhdistä se Maciin Ethernetillä parhaan mahdollisen siirtonopeuden varmistamiseksi.

Tarkista uuden varmuuskopiolevysi muoto

Toimi seuraavien ohjeiden mukaan vain silloin, jos uusi varmuuskopiolevysi on ulkoinen USB-, Thunderbolt- tai FireWire-asema, joka on liitetty suoraan Maciin. (Ohita nämä ohjeet, jos uusi varmuuskopiolevysi on verkossa oleva varmuuskopiolevy.)

1. Avaa Järjestelmän tiedot ja valitse sitten sivupalkista Tallennustila.
  2. Valitse oikealla olevasta tallennuslaitteiden luettelosta uuden varmuuskopiolevyn nimi. Jos levyn Tiedostojärjestelmä-kohdassa lukee Kirjaava HFS+ ja Osiokartan tyyppi -kohdassa lukee GPT (GUID-osiotaulukko), uusi levy on alustettu oikein Time Machinea varten. Siirry seuraavaan osioon alla.
  3. Jos levyäsi ei ole alustettu oikein Time Machinea varten, tyhjennä (alusta) levy Levytyökalulla. Kun Levytyökalu kysyy muotoa ja mallia, valitse muodoksi Mac OS laajennettu (kirjaava) ja malliksi GUID-osiokartta.

Aseta uuden varmuuskopiolevyn käyttöoikeudet

Toimi seuraavien ohjeiden mukaan vain silloin, jos uusi varmuuskopiolevysi on ulkoinen USB-, Thunderbolt- tai FireWire-asema, joka on liitetty suoraan Maciin. (Ohita nämä ohjeet, jos uusi varmuuskopiolevysi on verkossa oleva varmuuskopiolevy.)

1. Valitse uusi levy Finderissa klikkaamalla sen kuvaketta työpöydällä tai Finder-ikkunan sivupalkissa.
  2. Valitse valikkoriviltä Arkisto > Näytä tiedot. Näyttöön avautuu levyn tietoikkuna.
  3. Näytä kyseisen osion asetukset klikkaamalla Jako ja oikeudet -kohdan vieressä olevaa lisätietokolmiota .
  4. Jos ikkunan alaosassa näkyvä lukko on suljettu , klikkaa lukkoa ja anna sitten ylläpitäjän nimi ja salasana.
  5. Varmista, että Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä -valintaneliö on valitsematta.

Poista Time Machine käytöstä

1. Avaa Time Machine -asetukset valikkorivin Time Machine -valikosta . Voit myös valita Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikata Time Machine.
  2. Poista Varmuuskopioi automaattisesti -asetuksen valinta tai klikkaa päälle/pois-kytkintä sen mukaan, mitä näet Time Machinen asetuksissa.

Kopioi varmuuskopiotiedot uudelle levylle

1. Avaa Finderissa jokaiselle varmuuskopiolevylle uusi ikkuna, jotta voit vetää tiedostoja niiden välillä.
  2. Käyttämäsi varmuuskopiolevyn tyypistä riippuen vanhan varmuuskopiolevysi päätasolla pitäisi olla jokin seuraavista tiedostoista:
    • tiedosto, jonka loppuosa on .sparsebundle
    • kansio, jonka nimi on Backups.backupdb.
      Jos sinulla on tämä kansio, voit siirtää varmuuskopion vain silloin, jos uusi levysi on ulkoinen USB-, Thunderbolt- tai FireWire-asema, joka on liitetty suoraan Maciin. Se ei voi olla mikään muu levytyyppi, jota voi käyttää Time Machinen kanssa.
  3. Vedä tiedosto vanhalta varmuuskopiolevyltä uuden varmuuskopiolevyn päätasolle.
  4. Anna ylläpitäjän nimi ja salasana, jos järjestelmä pyytää niitä, ja odota, kunnes kopiointi on suoritettu loppuun.

Valitse uusi varmuuskopiolevy Time Machinessa

Kun olet kopioinut vanhan varmuuskopiotiedoston uudelle levylle, valitse uusi levy Time Machinen asetuksista ja varmista, että Time Machine on käytössä. Kaikki vanhat varmuuskopiot ovat tällöin käytettävissä uudella levyllä, ja uudet varmuuskopiot tallennetaan tälle levylle.