Videokuvan tai äänen lisääminen kirjoihin iBooks Authorissa

Tässä artikkelissa on vinkkejä videokuvan ja äänen käsittelemiseen iBooks Authorissa sekä tietoja tuetuista muodoista ja videokuvan salauksesta.

Äänen ja videokuvan käyttäminen mediawidgeteissä

Ääntä tai videokuvaa voi lisätä kirjaan mediawidgettinä kahdella tavalla:

• Vedä videokuvaa Mediaselaimesta tai Finderista kirjaan.

• Lisää mediawidgetti työkalupalkin Widgetit-kohteesta ja vedä media widgettiin.

iBooks Author 2.0:ssa ja uudemmissa voi tuoda QuickTimen tukemia ääni- ja videotiedostoja, joissa ei ole Digital Rights Management (DRM) -salausta. iBooks Author optimoi mediatiedostot eri laitteiden vaatimusten mukaisiksi. Tiedostoja, jotka on jo pakattu riittävästi, ei optimoida uudelleen.

Jos sinulla on maksullinen kirjatili ja haluat käyttää DRM-suojausta kirjassasi, media- ja Keynote-widgetteihin sisältyvä videokuva ja ääni suojataan DRM:llä, kun kirjasi julkaistaan Apple Booksin Book Storessa.

Äänen ja videokuvan käyttäminen Keynote-widgeteissä

Jos käytät Keynote-widgettiin sisältyvää ääntä ja videokuvaa, iBooks Author käsittelee Keynote-esityksen tiedostoja samalla tavalla kuin jos ääni- ja videotiedostot vedettäisiin suoraan kirjaan tai mediawidgettiin.

Jos haluat käyttää DRM-suojausta kirjassasi, media- ja Keynote-widgetteihin sisältyvä ääni ja videokuva DRM-suojataan, kun kirja julkaistaan Book Storessa.

Äänen ja videokuvan käyttäminen HTML-widgeteissä

iBooks Author ei optimoi HTML-widgeteissä olevia video- tai äänitiedostoja. Videokuva ja ääni täytyy valmistella manuaalisesti HTML-widgettejä varten.

• Käytä videokuvan osalta jotakin seuraavista .mp4-tiedostomuodoista:

• H.264-video: enintään 720p, 60 kuvaa sekunnissa ja High Profile taso 4.2 AAC-LC-äänellä (enintään 160 kb/s, 48 kHz ja stereoääni). Näitä asetuksia käytetään videossa, joka jaetaan tiedostoon iMovie 10:stä käyttämällä HD 720p -valintaa.

• MPEG-4-video: enintään 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa ja Simple Profile AAC-LC-äänellä (enintään 160 kb/s kanavaa kohden, 48 kHz ja stereoääni).

• Käytä äänitiedostojen osalta AAC-muotoa (8–320 kb/s, 48 kHz ja stereoääni), jonka pääte on .m4a.

• .m4v- ja .m4p-mediatiedostoja ei voi käyttää.

HTML-widgettien ääni ja videokuva eivät ole DRM-suojattuja.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.