Muokattujen fonttien käyttäminen iBooks Authorissa

Voit käyttää iBooks Author 2.0:lla tai uudemmalla luoduissa kirjoissa muokattuja fontteja, jos sinulla on oikeus käyttää näitä fontteja julkaisemiseen.

Voit hallita tekstin ulkoasua upottamalla muokattuja TrueType (.ttf)- ja OpenType (.otf) -fontteja iBooks Authorilla luotuihin kirjoihin.

Näet kaikki järjestelmässäsi olevat fontit klikkaamalla oikeassa yläkulmassa Fontit ja sitten Kaikki fontit. Jos valitset kirjaasi fontin, jota ei tueta, näkyviin tulee varoitus, ja fontti korvataan tuetulla fontilla, kun tarkastelet kirjaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Paras lopputulos saavutetaan käyttämällä tuettua fonttia.

Kun julkaiset tai viet kirjan, iBooks Author suojaa muun valmistajan fontit. Tämä suojaus ei liity digitaalisten oikeuksien hallintaan (DRM).

Jos käytät kirjassasi muun valmistajan fonttia, varmista, että fontin lisenssi sallii sen jakelun tällä tavalla. Jos et ole varma, sallitaanko jakelua lisenssisi puitteissa, ota yhteys fontin valmistajaan ja/tai lainopilliseen neuvonantajaan.

Fontin tyypin selvittäminen

Jos et ole varma, tukeeko iBooks Author fonttia, jota haluat käyttää kirjassasi, hae sen tiedot Kirjasinkirjasta.

1. Avaa Kirjasinkirja Ohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse Fontti-luettelosta fontti.
  3. Klikkaa Kirjasinkirja-ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa tietopainiketta.
  4. Varmista, että tiedostotarkenne on .ttf tai .otf. Tiedostotarkenne on Sijainti-kohdan vieressä.

Ohjeita tilanteisiin, kun saat fonttia koskevan varoituksen

Jotkin muun valmistajan ohjelmat (kuten Microsoft Office) saattavat asentaa tietokoneeseen fontteja, jotka ovat jo tietokoneessa. Nämä kopiot eivät ehkä kuitenkaan ole yhteensopivia Apple Booksin kanssa. Jos saat varoituksen, kun käytät fonttia, jonka pitäisi olla tuettu, toimi seuraavasti:

1. Etsi fontti Kirjasinkirjasta.
  2. Klikkaa fontin nimen vieressä olevaa lisätietokolmiota.
  3. Valitse fontin eri versiot ja katso sijainti fontin tietoikkunasta.
  4. Jos fontin versio, jonka nimessä on .ttf- tai .otf-tiedostotarkenne, ei ole aktiivinen, valitse se ja sitten tietokoneen näytön ylälaidassa olevasta Muokkaa-valikosta Ota käyttöön [fontin nimi].
    Jos fontin versio, jonka nimessä ei ole .ttf- tai .otf-tiedostotarkennetta, on aktiivinen, valitse se ja sitten tietokoneen näytön ylälaidassa olevasta Muokkaa-valikosta Poista käytöstä [fontin nimi].

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.