Omien fonttien käyttäminen iBooks Authorissa

iBooks Author 2.0:ssa ja sitä uudemmissa iBooks Author -versioissa voit käyttää luomissasi kirjoissasi omia fontteja edellyttäen, että sinulla on lupa fontin julkaisukäyttöön.

Kirjaan voi iBooks Authorin avulla upottaa omia TrueType- (.ttf) ja OpenType (.otf) -fontteja, jotta tekstin ulkoasua voi hallita täysin.

Muokkausvalikkorivin fonttivalikossa näkyy vain tuetut fontit, mutta käyttöjärjestelmän Fontti-paneelissa (osoita työkalupalkin Fontit-painiketta) on järjestelmän kaikki fontit. Jos valitset kirjaasi ei-tuetun fontin, näkyviin tulee varoitus. Se korvataan tuetulla fontilla, kun tarkastelet kirjaa iPadissa. Parhaat tulokset saavutat valitsemalla fontit fonttivalikosta.

Kun julkaiset tai viet kirjan, iBooks Author suojaa muun valmistajan fontit. Tämä suojaus on eri asia kuin DRM-kopiosuojaus.

Jos käytät kirjassasi muun valmistajan fonttia, varmista, että fontin lisenssi sallii sen jakelun tällä tavalla. Jos et ole varma, sallitaanko jakelua lisenssisi puitteissa, ota yhteys fontin valmistajaan ja/tai lainopilliseen neuvonantajaan.

Fontin tyypin selvittäminen

Jos et ole varma, tukeeko iBooks Author fonttia, jota haluat käyttää kirjassasi, hae sen tiedot Kirjasinkirjasta.

1. Avaa Kirjasinkirja Ohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse Fontti-luettelosta fontti.
  3. Osoita Kirjasinkirja-ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa tietopainiketta.
  4. Fontin tyyppi on fontin tietoikkunassa Laji-kohdan vieressä.
    Fontin koko sijainti tiedostotarkenteen kera on Sijainti-kohdan vieressä. Varmista, että tiedostotarkenne on .ttf tai .otf.

Lisätietoja

Jotkin muun valmistajan ohjelmat (kuten Microsoft Office) saattavat asentaa tietokoneeseen fontteja, jotka ovat jo tietokoneessa. Nämä kopiot eivät ehkä kuitenkaan ole yhteensopivia iBooksin kanssa. Jos saat varoituksen käyttäessäsi fonttia, jonka pitäisi olla tuettu, toimi seuraavasti:

1. Etsi fontti Kirjasinkirjasta.
  2. Osoita fontin nimen vieressä olevaa lisätietokolmiota.
  3. Valitse fontin eri versiot ja katso sijainti fontin tietoikkunasta.
  4. Jos fontin versio, jonka nimessä on .ttf tai .otf, ei ole aktiivisena, valitse se. Valitse Muokkaa-valikosta Ota käyttöön [fontin nimi].
    Jos fontin versio, jonka nimessä ei ole .ttf tai .otf, on aktiivisena, valitse se. Valitse Muokkaa-valikosta Poista käytöstä [fontin nimi].
    Muokkaa-valikko on näytön ylälaidan valikkorivillä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.