Yhdistetyn valokuvakirjaston käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää yhdistettyä valokuvakirjastoa.

Yhdistetyn valokuvakirjaston käyttäminen iPhotossa ja Aperturessa

iPhoto 9.3:ssa voit avata ja käyttää Aperture 3.3:n tai uudemman kirjastoja. Ohjelmilla on nyt sama yhdistetty kirjastomuoto, ja siitä on monia etuja:

• Valokuvia ei tarvitse tuoda, viedä tai käsitellä uudelleen siirryttäessä ohjelmasta toiseen.
  • Jos käytät Kasvot- tai Paikat-toimintoa, olet luonut albumeita tai älykkäitä albumeita tai olet jakanut kuvia Facebookiin tai Flickriin, ne toimivat automaattisesti molemmissa ohjelmissa.
  • Yhdessä ohjelmassa luotuja kuvaesityksiä voi toistaa toisessa. ohjelmassa.
  • Koska iPhotossa ja Aperturessa on nyt yhteinen kuvajärjestelmä, kuviin Aperturessa tehdyt muutokset näkyvät, kun avaat saman kirjaston iPhotossa ja päinvastoin.
  • Jos et tunne Aperturen työkaluja, voit pitää valokuvakirjastosi iPhotossa ja avata Aperturen vain kun haluat kokeilla retusointia esimerkiksi tekemällä valikoivia korjauksia siveltimillä. Koska muokkauksissa ei katoa tietoja, ne voidaan poistaa milloin tahansa.
  • Jos olet kerännyt vuosien mittaan useampia iPhoto-kirjastoja, voit nyt avata ne Aperturessa ja yhdistää kirjastosi yhdeksi pääkirjastoksi. Tämän jälkeen voit käyttää yhdistettyä kirjastoasi iPhotossa. Lue lisää siitä, miten iPhoto-kirjastot voi yhdistää Aperturen avulla.

Aperture-kirjaston avaaminen iPhotossa

iPhotossa voi avata Aperture-kirjastoja, jotka on luotu Aperture 3.3:ssa tai päivitetty sen kirjastomuotoon. Vanhat Aperture-kirjastot täytyy avata Aperture 3.3:ssa ja siten päivittää sen kirjastomuotoon, ennen kuin ne voi avata iPhotossa. Kirjasto ei voi olla auki iPhotossa ja Aperturessa samanaikaisesti.

Aperture-kirjaston avaaminen iPhotossa:

1. Valitse iPhoton päävalikosta Arkisto > Vaihda kirjastoon.
  2. Valitse se Aperture-kirjasto, jonka haluat avata.
  3. Osoita kirjastovalitsimessa Valitse-painiketta.

iPhoto-kirjaston avaaminen Aperturessa

Aperture 3.3:ssa ja uudemmissa voidaan avata iPhoto-kirjastoja, jotka on luotu tai avattu vähintään kerran iPhoto 9.3:ssa tai uudemmassa.

iPhoto-kirjaston avaaminen Aperturessa:

1. Valitse Aperturen päävalikosta File (Arkisto) > Switch to Library (Vaihda kirjastoon) > Other/New (Muu/Uusi).
  2. Etsi kirjastovalitsimen avulla se iPhoto-kirjasto, jonka haluat avata, ja valitse se.
  3. Osoita kirjastovalitsimessa Choose (Valitse) -painiketta.

Huomautuksia yhdistettyjen kirjastojen käytöstä iPhotossa ja Aperturessa

Tapahtumat, projektit ja albumit

iPhoton tapahtumia kutsutaan Aperturessa projekteiksi:

Vastaavasti Aperturen projekteja kutsutaan iPhotossa tapahtumiksi:

Kummankin ohjelman älykkäät albumit näkyvät ja toimivat, mutta asetuksia voi muokata vain siinä ohjelmassa, jossa albumi luotiin.

Kasvot

iPhoto tunnistaa aina kasvot Aperture-kirjaston asetuksesta riippumatta. Aperturessa voidaan poistaa Kasvot-toiminto käytöstä kirjastokohtaisesti. Kun kirjasto avataan Aperturessa uudelleen, Aperture käyttää omaa asetustaan.

Painotuoteprojektit

iPhotossa luodut kirjat, kalenterit ja kortit näkyvät Aperturen lähdeluettelossa, mutta niitä ei voi muokata. Aperturessa luotuja kirjoja, verkkosivuja ja verkkopäiväkirjoja ei näy iPhotossa.

Kuvaesitykset

Aperturessa luotuja kuvaesityksiä voi toistaa iPhotossa, mutta niitä ei voi muokata.

iPhotossa luotuja kuvaesityksiä voi muokata Aperturessa, mutta niitä ei sen jälkeen voi enää muokata iPhotossa. Kuvaesitykset kuitenkin toistetaan edelleen oikein kummassakin ohjelmassa riippumatta siitä, kummassa niitä muokataan.

Kuvavirta

Jos otat kuvavirran käyttöön kirjastolle iPhotossa ja avaat sen Aperturessa, kirjasto on edelleen yhdistetty kuvavirtaan. Vain yksi kirjasto voi olla yhdistettynä kuvavirtaan kerrallaan. Jos avaat toisen kirjaston ja otat kuvavirran käyttöön, aiempi kirjasto ei ole enää yhdistettynä.

Kuvien selaaminen

Aperture-selaimen suodatinhaut eivät näy iPhotossa. Kaikki kuvat näkyvät iPhotossa.

Kuvia, jotka on kätketty käyttämällä Kätke kuva -komentoa iPhotossa, ei voi käyttää Aperturessa. Jos avaat kirjaston iPhotossa ja tuot kätketyt kuvat näkyviin, aiemmin kätkettynä olleet kuvat ovat käytettävissä, kun kirjasto seuraavan kerran avataan Aperturessa.

Aperturessa hylätyiksi merkityt kuvat eivät ole käytettävissä iPhotossa. Jos kuvan luokitusta nostetaan myöhemmin Aperturessa, kuva on käytettävissä iPhotossa.

Aperture-kirjastoissa olevat PDF-tiedostot eivät näy iPhotossa, eikä niitä voi käyttää.

Aperture-kirjastoissa olevat äänitiedostot ja ääniliitteet eivät näy iPhotossa, eikä niitä voi käyttää.

Pinot

Vain Aperture-pinon valintakuva näkyy iPhotossa. Jos olet esimerkiksi luonut Aperturessa useita pinottuja versioita valokuvasta ja jokaisessa on eri asetukset, vain pinon valintakuvaksi valittu kuva näkyy, kun kirjasto avataan iPhotossa. Kun palaat Apertureen, koko pino on jälleen käytettävissä.

Esikatselukuvat

iPhoto luo aina täysikokoiset esikatselukuvat. Aperturessa voidaan määrittää esikatselukuvien koko tai olla käyttämättä esikatselukuvia. Kun avaat Aperture-kirjaston iPhotossa, nykyisiä esikatselukuvia ei muuteta, ellet muokkaa kuvaa iPhotossa. Jos kuvaa muokataan, iPhoto luo sille täysikokoisen esikatselukuvan.

iLife-mediaselain

Kun käytät kirjastoa iLife-mediaselaimen avulla muista ohjelmista (esimerkiksi Keynotesta tai iMoviesta) käsin, kuvake vastaa ohjelmaa, jolla kirjasto on luotu.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.