Manuaalisesti ladattujen Applen ohjelmistopäivitysten aitouden varmistaminen

Voit vahvistaa digitaalisten allekirjoitusten avulla, että Applelta lataamasi ohjelmisto on aito ja kokonainen.

Apple lisää kaikkiin ohjelmistopäivityksiin digitaalisen allekirjoituksen, jolla niiden aitous voidaan varmistaa, ja tarjoaa niitä ainoastaan Ohjelmiston päivitys ‑osion, App Storen tai Applen lataussivuston kautta. Hanki Applen ohjelmistot aina jostain näistä paikoista ja varmista aina niistä, että käytössäsi on ohjelmiston uusin versio.

Kun lataat ja asennat ohjelmiston Ohjelmiston päivitys ‑osion kautta, Applen digitaalinen allekirjoitus vahvistetaan automaattisesti ennen asennusta.

Jos sinulla on asentajapaketti (.pkg), voit varmistaa sen aitouden ja kokonaisuuden vahvistamalla sen digitaalisen allekirjoituksen ennen asentamista.

1. Avaa .pkg-tiedosto.

2. Klikkaa lukkokuvakettaNo alt supplied for Image tai varmennekuvakettaNo alt supplied for Image asennusikkunan oikeassa yläkulmassa, jotta näet varmenteen tiedot. Jos kumpaakaan kuvaketta ei näy, pakettia ei ole allekirjoitettu eikä sitä pidä asentaa.

3. Valitse Apple Software Update Certificate Authority, kuten kuvassa. Jos varmenteen myöntäjän kohdalla näkyy jokin muu taho tai jos varmenteen kohdalla ei ole vihreää valintamerkkiä merkiksi sen kelvollisuudesta, älä asenna pakettia.

Installer window showing Apple Software Update Certificate Authority selected
  4. Klikkaa Lisätiedot-kohdan vieressä olevaa nuolta, niin saat lisätietoja varmenteesta.

5. Vieritä Lisätiedot-osion alalaitaan, jotta näet SHA-256-sormenjäljen.

Installer window showing the fingerprints listed in the Details section
  6. Varmista, että asentajan SHA-256-sormenjälki vastaa alla olevaa sormenjälkeä. Jos sormenjäljet täsmäävät, allekirjoitus on tarkistettu. Klikkaa OK ja anna asentajan jatkaa.

SHA-256 12 99 E9 BF E7 76 A2 9F F4 52 F8 C4 F5 E5 5F 3B 4D FD 29 34 34 9D D1 85 0B 82 74 F3 5C 71 74 5C

Asentaja tarkistaa paketin tiedostot automaattisesti. Jos jossakin tiedostossa on ongelma, asennus keskeytyy eikä tietokoneeseen tehdä muutoksia. Näyttöön tulee viesti, jonka mukaan asentaja havaitsi virheen.