Manuaalisesti ladattujen Applen ohjelmistopäivitysten aitouden varmistaminen

Jos lataat Macin päivityspaketin manuaalisesti, voit tarkistaa allekirjoituksen varmistaaksesi, että paketti on aito ja täydellinen.

Apple allekirjoittaa ohjelmistopäivityksensä digitaalisesti ja tarjoaa niitä vain Mac App Storen tai Apple-tuen Lataukset-sivuston kautta. Näin päivitysten aitous voidaan taata. Hanki Applen ohjelmistopäivitykset aina jommastakummasta paikasta ja varmista aina niistä, että käytössäsi on ohjelmiston uusin versio.

Jotkin ohjelmistopäivitykset tarkistetaan automaattisesti

Jos lataat ja asennat Applen ohjelmistopäivityksen Mac App Storen (tai OS X:n aiemmissa versioissa Ohjelmiston päivityksen) kautta, Applen digitaalinen allekirjoitus tarkistetaan automaattisesti ennen asentamista.

Manuaalisesti ladatut ohjelmistopäivitykset voidaan varmistaa manuaalisesti

Jos lataat Applen ohjelmistopäivityksen manuaalisesti, voit tarkistaa digitaalisen allekirjoituksen ennen asennusta varmistaaksesi, että päivitys on aito ja täydellinen.

1. Avaa asentaja kaksoisklikkaamalla ohjelmistopäivityksen pakettitiedostoa (.pkg).
  2. Näet varmenteen tiedot klikkaamalla asentajaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa lukko - tai varmennekuvaketta  . Jos kumpaakaan kuvaketta ei näy, pakettia ei ole allekirjoitettu eikä sitä pidä asentaa.
  3. Valitse Apple Software Update Certificate Authority, kuten alla olevassa kuvassa. Jos varmenteen myöntäjän kohdalla näkyy jokin muu taho tai jos varmenteen kohdalla ei ole vihreää valintamerkkiä merkiksi sen kelvollisuudesta, älä asenna pakettia.
  4. Klikkaa Lisätiedot-kohdan vieressä olevaa kolmiota, niin saat lisätietoja varmenteesta.
  5. Vieritä Lisätiedot-osion alalaitaan, jotta näet SHA1-sormenjäljen.

6. Varmista, että asentajan SHA-1-sormenjälki on sama kuin alla oleva Applen nykyisen tai aiemman varmenteen sormenjälki. Jos sormenjäljet täsmäävät, allekirjoitus on tarkistettu. Klikkaa OK ja anna asentajan jatkaa.

SHA1 FA 02 79 0F CE 9D 93 00 89 C8 C2 51 0B BC 50 B4 85 8E 6F BF
    SHA1 9C 86 47 71 48 B3 D7 04 24 7A 3C 3F 56 EA 2D E5 94 4B 01 C2

Asentaja tarkistaa paketin tiedostot automaattisesti. Jos jossakin tiedostossa on ongelma, asennus keskeytyy eikä tietokoneeseen tehdä muutoksia. Näyttöön tulee viesti, jonka mukaan asentaja havaitsi virheen.