Manuaalisesti ladattujen Applen ohjelmistopäivitysten aitouden varmistaminen

Jos lataat Macin päivityspaketin manuaalisesti, voit tarkistaa allekirjoituksen varmistaaksesi, että paketti on aito ja täydellinen.

Apple allekirjoittaa ohjelmistopäivityksensä digitaalisesti ja tarjoaa niitä vain App Storen tai Apple-tuen Lataukset-sivuston kautta. Näin päivitysten aitous voidaan taata. Hanki Applen ohjelmistopäivitykset aina jommastakummasta paikasta ja varmista aina niistä, että käytössäsi on ohjelmiston uusin versio.

Jotkin ohjelmistopäivitykset tarkistetaan automaattisesti

Kun lataat ja asennat päivityksen Applelta, Applen digitaalinen allekirjoitus tarkistetaan automaattisesti ennen asennusta.

Manuaalisesti ladatut ohjelmistopäivitykset voidaan varmistaa manuaalisesti

Jos lataat Applen ohjelmistopäivityksen manuaalisesti, voit tarkistaa digitaalisen allekirjoituksen ennen asennusta varmistaaksesi, että päivitys on aito ja täydellinen.

1. Avaa asentaja kaksoisklikkaamalla ohjelmistopäivityksen pakettitiedostoa (.pkg).
  2. Näet varmenteen tiedot klikkaamalla asentajaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa lukkokuvaketta  tai varmennekuvaketta . Jos kumpaakaan kuvaketta ei näy, pakettia ei ole allekirjoitettu eikä sitä pidä asentaa.
  3. Valitse Apple Software Update Certificate Authority, kuten alla olevassa kuvassa. Jos varmenteen myöntäjän kohdalla näkyy jokin muu taho tai jos varmenteen kohdalla ei ole vihreää valintamerkkiä merkiksi sen kelvollisuudesta, älä asenna pakettia.

4. Klikkaa Lisätiedot-kohdan vieressä olevaa kolmiota, niin saat lisätietoja varmenteesta.
  5. Vieritä Lisätiedot-osion alalaitaan, jotta näet SHA-256-sormenjäljen.

6. Varmista, että asentajan SHA-256-sormenjälki on sama kuin alla oleva Applen nykyisen tai aiemman varmenteen sormenjälki. Jos sormenjäljet täsmäävät, allekirjoitus on tarkistettu. Klikkaa OK ja anna asentajan jatkaa.

SHA-256 12 99 E9 BF E7 76 A2 9F F4 52 F8 C4 F5 E5 5F 3B 4D FD 29 34 34 9D D1 85 0B 82 74 F3 5C 71 74 5C

Asentaja tarkistaa paketin tiedostot automaattisesti. Jos jossakin tiedostossa on ongelma, asennus keskeytyy eikä tietokoneeseen tehdä muutoksia. Näyttöön tulee viesti, jonka mukaan asentaja havaitsi virheen.