VoiceOver-, Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -äänten säätäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS-laitteesi VoiceOver-, Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toiminnoissa käytetään aluksi kompaktia ääntä. Voit valita puhetoiminnoissa käytettävän äänen muutamasta vaihtoehdosta.

VoiceOver-äänten säätäminen

Parempilaatuisten äänten tiedostokoko saattaa olla 100 megatavua tai enemmän. Yhdistä laite Wi-Fi-verkkoon, jotta voit ladata ja asentaa tällaisen äänen.

VoiceOverissa voit ottaa käyttöön useita ääniä, vaihtaa oletusäänen ja parempilaatuisen äänen välillä (lataamatta ääntä uudelleen) sekä säätää kunkin äänen puhenopeutta:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver > Puhe.
  2. Napauta Lisää uusi kieli.
  3. Napauta haluamaasi kieltä ja murretta. Palaat takaisin Puhe-näyttöön.
  4. Napauta Ääni ja napauta sitten ääntä, jota haluat käyttää.
  5. Valitse joko Oletus tai Parempilaatuinen. Jos valitset parempilaatuisen äänen, mutta ääntä ei ole vielä ladattu ja laitteesi on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, äänen lataus alkaa.
  6. Voit hidastaa tai nopeuttaa puhetta Puhenopeus-liukusäätimellä.

Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toimintojen äänen valinta

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Puhe.
  2. Ota Puhu valinnat- tai Puhu näyttö -toiminnot tai molemmat toiminnot käyttöön.
  3. Valitse Äänet.
  4. Valitse ääni ja murre, jota haluat sekä Puhu näyttö- että Puhu valinnat -toiminnon käyttävän.

Ladatun äänen poistaminen

Jos et käytä parempilaatuista ääntä, voit poistaa sen:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver > Puhe.
  2. Napauta Ääni ja napauta sitten ääntä, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta Muokkaa.
  4. Napauta  ja sitten Poista. Voit myös poistaa pyyhkäisemällä vasemmalle.

Et voi poistaa maasi tai alueesi Siri-ääniä. Voit poistaa joitakin Siri-ääniä muuttamalla kieli- ja maa-/alueasetuksia, mutta ainakin yksi maasi tai alueesi Siri-ääni latautuu automaattisesti.

Alexin käyttäminen

Jos käytössäsi on englanti, voit ladata Alex-äänen. Lue lisätietoja Alexin saatavuudesta ja käytöstä.