VoiceOver- ja Puhu näyttö -toimintojen äänen ja nopeuden säätäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

iOS-laitteesi VoiceOver-, Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toiminnoissa käytetään kompaktia ääntä. Voit kuitenkin valita puhetoiminnoissa käytettävän äänen muutamasta muusta vaihtoehdosta.

VoiceOver-äänten säätäminen

Parempilaatuisten äänten tiedostokoko saattaa olla 100 megatavua tai enemmän. Yhdistä laite Wi-Fi-verkkoon, jotta voit ladata ja asentaa tällaisen äänen.

VoiceOverissa voit ottaa käyttöön useita ääniä, vaihtaa oletusäänen ja parempilaatuisen äänen välillä (lataamatta ääntä uudelleen) sekä säätää kunkin äänen puhenopeutta. Voit säätää ääniä seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver ja napauta Puhe.
  2. Napauta Lisää uusi kieli.
  3. Napauta haluamaasi kieltä ja murretta. Palaat takaisin Puhe-näyttöön.
  4. Napauta Ääni ja napauta sitten ääntä, jota haluat käyttää.
  5. Valitse joko Oletus tai Parempilaatuinen. Jos valitset Parempilaatuinen-vaihtoehdon, mutta ääntä ei ole vielä ladattu ja laitteesi on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, äänen lataus alkaa.

Puhenopeuden säätäminen

Voit säätää puhenopeutta seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta Käyttöapu.
  2. Napauta Puhe.
  3. Säädä nopeutta Puhenopeus-liukusäätimellä.

Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toimintojen äänen valinta

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu ja napauta Puhe.
  2. Ota Puhu valinnat- tai Puhu näyttö -toiminto tai molemmat toiminnot käyttöön.
  3. Valitse Äänet.
  4. Valitse ääni ja murre, joita haluat käyttää Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toiminnoissa.

Ladatun äänen poistaminen

Jos et käytä parempilaatuista ääntä, voit poistaa sen:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver ja napauta Puhe.
  2. Napauta Ääni ja napauta sitten ääntä, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta Muokkaa.
  4. Napauta  ja sitten Poista. Voit myös poistaa pyyhkäisemällä vasemmalle.

Et voi poistaa maasi tai alueesi Siri-ääniä. Voit poistaa joitakin Siri-ääniä muuttamalla kieli- ja maa- tai alueasetuksia, mutta ainakin yksi maasi tai alueesi Siri-ääni latautuu automaattisesti.