OS X Server: sähköpostiviestien automaattisen välityksen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Voit välittää sähköpostiviestit käyttäjille automaattisesti OS X Serverin Mail-palvelinominaisuuden avulla.

OS X Serverin (Mountain Lion) ohjeet

1. Valitse Server.appissa Käyttäjät ja valitse sitten käyttäjä.

2. Klikkaa hammasrataskuvaketta (tai ctrl-klikkaa käyttäjänimeä) ja valitse Edit Mail Options... (Muokkaa Mailin asetuksia...).

3. Valitse Mail should be: (Mailin tulee olla:) ‑ponnahdusvalikosta välitetty-vaihtoehto.

4. Kirjoita välityssähköpostiosoite to email address: (vastaanottajan sähköpostiosoite:) ‑kenttään.

Lion Serverin ohjeet

Automaattisen välityksen ottaminen käyttöön tilillä

Jos haluat ottaa automaattisen välityksen käyttöön tilillä, suorita seuraavat komennot palvelimen Päätteessä. Ensimmäinen komento siirtää sinut interaktiiviseen tilaan.

sudo serveradmin command mail:command = setAutoForward mail:userID = (the_users_shortname) mail:fwdAddress = (the_emailaddress_to_forward_to_)

Viimeistele komento painamalla ctrl-D.

Kun komento on viimeistelty painamalla ctrl-D, komento palauttaa userID:n, GUID:n ja juuri määritetyn automaattisen välityksen osoitteen. Esimerkki:

mail:userID = " mailuser1"

mail:userGUID = "A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"

mail:fwdAddress = "my-user-ID@example.com"

Jos käyttäjää ei ole, komento palauttaa seuraavan viestin:

mail:error = "user not found"

Automaattisen välityksen poistaminen käytöstä tilillä

Käytä samoja komentoja kuin edellä, mutta jätä osoitteen arvo tyhjäksi:

sudo serveradmin command mail:command = setAutoForward mail:userID = mailuser1 mail:fwdAddress = ""

Viimeistele komento painamalla ctrl-D.

Vastaus on sama kuin edellä, mutta mail:fwdAddress on tyhjä. Esimerkki:

mail:userID = " mailuser1"

mail:userGUID = "A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"

mail:fwdAddress = ""

Jos tunnus oli virheellinen tai käyttäjää ei ole, komento palauttaa seuraavan viestin:

mail:error = "user not found"

Näin tarkistat, millä tileillä on käytössä automaattinen välitys

Suorita seuraava komento:

sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward

Komento palauttaa käyttäjien GUID-tunnusten ja automaattisen välityksen osoitteiden luettelon. Esimerkki:

$ sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward

mail:1080C8CF-5432-4302-B3B7-0EEFB79106AD:fwdAddress = "my-userID-1@example.net"

mail:2DD1FB33-340F-408F-8C2A-D77B0A2431C7:fwdAddress = "my-userID-2@example.net"

Lisätietoja

Vaihtoehtoisesti voit käyttää set_user_mail_opts-komentoa. Komennolla man set_user_mail_opts saat käyttöön ja valintoihin liittyviä lisätietoja.