S/MIMEn käyttäminen salattujen viestien lähettämiseen Exchange-ympäristössä iOS:ssä

iOS:ssä on S/MIMEn tuki, joka mahdollistaa salattujen sähköpostiviestien lähettämisen.

Salattujen viestien lähettämiseen tarvitaan vastaanottajan varmenne (julkinen avain). Mail käyttää tätä varmennetta kahdella vaihtoehtoisella tavalla sen perusteella, onko vastaanottaja samassa Exchange-ympäristössä. Tässä artikkelissa kerrotaan molemmista menetelmistä.

Viestien salaaminen

Kun määrität S/MIMEä tiliisi, voit laittaa Salaa oletuksena -asetuksen päälle uusien viestien kirjoittamiseen.

Jos Salaa oletuksena -asetus on päällä, voit silti päättää salauksesta viestikohtaisesti käyttämällä sinistä lukkokuvaketta:

Salatun viestin lähettäminen jollekulle samassa Exchange-ympäristössä

Jos vastaanottaja käyttää samaa Exchange-ympäristöä, iOS etsii viestin salaamiseen tarvittavan varmenteen. iOS etsii yleisestä osoiteluettelosta ja yhteystiedoistasi.

Näin voit lähettää salattuja viestejä samassa Exchange-ympäristössä oleville yhteyshenkilöille:

1. Kirjoita uusi viesti Mailissa. Huomaa avattu lukkokuvake, joka ilmaisee, että Exchange-tililläsi on käytössä viestinsalaus.
  2. Aloita kirjoittamaan samassa Exchange-ympäristössä olevan vastaanottajan osoitetta.
  3. Mail etsii yleisestä osoiteluettelosta vastaanottajan S/MIME-varmennetta.
  4. Kun Mail löytää varmenteen, vastaanottajan yhteystietonimen vieressä on lukkokuvake ja osoite näkyy sinisellä taustalla. Huomaa suurempi sininen lukkokuvake, jonka avulla voit laittaa salauksen päälle tai pois päältä. Näin voit helposti luoda sekä salattuja että salaamattomia viestejä.
  5. Jos lisäät vastaanottajan, jonka varmennetta Mail ei löydä, osoite näkyy punaisella taustalla ja sen vieressä on avoin lukkokuvake. Viestin vastaanottajan tiedoissa on nyt avoin lukko ja Ei voida salata -teksti.

Salatun viestin lähettäminen jollekulle, joka ei ole samassa Exchange-ympäristössä

Jos vastaanottaja ei ole lähettäjän Exchange-ympäristössä tai jos lähettäjä ei käytä Exchange-tiliä, vastaanottajan varmenne täytyy asentaa laitteeseen. Toimi seuraavasti:

1. Napauta lähettäjän osoitetta vastaanottajalta saadussa allekirjoitetussa viestissä. Jos allekirjoitus ei ole kelvollinen, lähettäjän osoitteen vieressä on punainen kysymysmerkki  . Jos allekirjoitus on kelvollinen, Mailissa näkyy lähettäjän osoitteen vieressä sininen valintamerkki  .
  2. Jos lähettäjän varmenteen on myöntänyt tuntematon varmenteen myöntäjä, joka ei ole Exchange-ympäristössäsi, napauta Näytä varmenne.
  3. Jos haluat asentaa lähettäjän allekirjoitusvarmenteen ja luottaa siihen, valitse Asenna.
  4. Asenna-painike muuttuu punaiseksi, ja siihen tulee Poista-teksti. Viimeistele varmenteen asennus valitsemalla oikeasta yläkulmasta Valmis.
  5. iOS liittää tämän digitaalisen varmenteen vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen, joka mahdollistaa viestien salaamisen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.