S/MIMEn käyttäminen salattujen viestien lähettämiseen Exchange-ympäristössä iOS:ssä

iOS:ssä on S/MIMEn tuki, joka mahdollistaa salattujen sähköpostiviestien lähettämisen.

Salattujen viestien lähettämiseen tarvitaan vastaanottajan varmenne (julkinen avain). Mail käyttää tätä varmennetta kahdella vaihtoehtoisella tavalla sen perusteella, onko vastaanottaja samassa Exchange-ympäristössä. Tässä artikkelissa kerrotaan molemmista menetelmistä.

Viestien salaaminen

Kun määrität S/MIMEä tiliisi, voit laittaa Salaa oletuksena -asetuksen päälle uusien viestien kirjoittamiseen.

Kun vastaat viestiin tai lähetät viestin edelleen iOS 13.4:ssä tai uudemmassa, viestin salaustila vastaa saapuneen viestin salaustilaa eikä järjestelmäsi oletusasetusta. Voit myös muuttaa lähtevän viestin salaustilan sinisen lukkokuvakkeen kautta:

Salatun viestin lähettäminen jollekulle samassa Exchange-ympäristössä

Jos vastaanottaja käyttää samaa Exchange-ympäristöä, iOS voi etsiä viestin salaamiseen tarvittavan varmenteen.

Näin voit lähettää salattuja viestejä samassa Exchange-ympäristössä oleville yhteyshenkilöille:

1. Kirjoita uusi viesti Mailissa. Huomaa avattu lukkokuvake, joka ilmaisee, että Exchange-tililläsi on käytössä viestinsalaus.
  2. Aloita kirjoittamaan samassa Exchange-ympäristössä olevan vastaanottajan osoitetta.
  3. Mail etsii yleisestä osoiteluettelosta vastaanottajan S/MIME-varmennetta.
  4. Kun Mail löytää varmenteen, vastaanottajan yhteystietonimen vieressä on lukkokuvake ja osoite näkyy sinisellä taustalla. Huomaa suurempi sininen lukkokuvake, jonka avulla voit laittaa salauksen päälle tai pois päältä. Näin voit helposti luoda sekä salattuja että salaamattomia viestejä.
  5. Jos lisäät vastaanottajan, jonka varmennetta Mail ei löydä, osoite näkyy punaisella taustalla ja sen vieressä on avoin lukkokuvake. Viestin vastaanottajan tiedoissa on nyt avoin lukko ja Ei voida salata -teksti.

Salatun viestin lähettäminen jollekulle, joka ei ole samassa Exchange-ympäristössä

Jos vastaanottaja ei ole lähettäjän Exchange-ympäristössä tai jos lähettäjä ei käytä Exchange-tiliä, vastaanottajan varmenne täytyy asentaa laitteeseen. Toimi seuraavasti.

1. Napauta lähettäjän osoitetta vastaanottajalta saadussa allekirjoitetussa viestissä. Jos allekirjoitus ei ole kelvollinen, lähettäjän osoitteen vieressä on punainen kysymysmerkki  . Jos allekirjoitus on kelvollinen, Mailissa näkyy lähettäjän osoitteen vieressä sininen valintamerkki  .
  2. Jos lähettäjän varmenteen on myöntänyt tuntematon varmenteiden myöntäjä, voit asentaa varmenteen manuaalisesti kyseiselle sähköpostiosoitteelle. Napauta Näytä varmenne.

3. Jos haluat asentaa lähettäjän allekirjoitusvarmenteen ja luottaa siihen, valitse Asenna.
  4. Asenna-painike muuttuu punaiseksi, ja siihen tulee Poista-teksti. Viimeistele varmenteen asennus valitsemalla oikeasta yläkulmasta Valmis.
  5. iOS liittää tämän digitaalisen varmenteen vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen, joka mahdollistaa viestien salaamisen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.