Emojien käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Voit herättää tekstin eloon emojien avulla yhdellä sormen napautuksella.

iPhonen näyttö, jonka Viestit-keskustelun tekstikentässä näkyy ajattelevia kasvoja esittävä emoji.

Emojin lisääminen

Emoji-näppäimistö on kaikissa apeissa, jotka käyttävät tavallista näppäimistöä, kuten Mailissa ja Viesteissä. Emojin lisääminen:

1. Napauta tekstikenttää ja sitten Emoji-painiketta  tai maapalloa Seuraava näppäimistö -painike
  2. Voit siirtyä emoji-teemasta toiseen napauttamalla näppäimistön alalaidassa olevia harmaita kuvakkeita. Näet lisää emoji-merkkejä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Näet viimeksi käyttämäsi emojit napauttamalla kelloa Usein käytetyt -luokan painike. Voit myös etsiä lisättävän emojin Etsi emojeita -kentän avulla.
  3. Voit vaihtaa joidenkin emojien ihonväriä koskettamalla emojia ja pitämällä sitä painettuna.
  4. Lisää emoji tekstikenttään napauttamalla sitä.

iPhonen näyttö, jossa näkyy Viestit-keskustelu ja avattu emojinäppäimistö.

Sanojen korvaaminen emojeilla napauttamalla

Viestit-apissa näytetään sanat, jotka voi korvata emojilla.

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta  tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Kirjoita viesti ja napauta sitten Emoji-painiketta  tai maapalloa Seuraava näppäimistö -painike näppäimistöllä.
  3. Odota, että sanat muuttuvat oransseiksi.
  4. Korvaa oranssi sana emoji-merkillä napauttamalla sitä. Jos käytettävissä on useita emoji-merkkejä, näet valittavat vaihtoehdot Pikavastaus-kentässä.
  5. Lähetä viesti napauttamalla Lähetä-painiketta lähetyspainike.

Jos haluat korvata emojin alkuperäisellä sanalla, napauta emojia.

iPhonen näyttö, jossa näkyy Viestit-keskustelu ja emojien ennakointitoiminto suurennettuna näppäimistön ylälaidassa.

Emoji-merkkien ennakointitoiminnon käyttäminen

Ennakoivalla tekstinsyötöllä voi kirjoittaa kokonaisia lauseita vain yhdellä napautuksella. Kun kirjoitat, näet vaihtoehtoja sanoista ja sanontoja, joita ehkä tarkoitat. Ehdotukset perustuvat aiempiin keskusteluihisi sekä kirjoitustyyliisi. Näet myös ehdotuksia emojeista, joita haluat ehkä käyttää. Jos haluat käyttää emojien ennakointitoimintoa, kirjoita viesti, etsi ehdotettu emoji ennakoivasta syöttökentästä ja korvaa sana tai lisää emoji napauttamalla emojia.

Poista ennakoiva tekstinsyöttö käytöstä koskettamalla ja pitämällä Emoji-painiketta  tai maapalloa Seuraava näppäimistö -painike painettuna, napauttamalla Näppäimistöasetukset ja poistamalla Ennakoiva-valinnan käytöstä.

Eikö emoji-näppäimistöä löydy?

Jos et näe emoji-näppäimistöä, tarkista, että se on lisätty näppäimistöihin.

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta Näppäimistö.
  2. Napauta Näppäimistöt ja sitten Lisää näppäimistö.
  3. Napauta Emoji.

Lisätietoja

Lue, miten voit luoda memojeja persoonallisuutesi tai mielialasi mukaan kätevästi Viestit-apissa.