Emojien käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Voit herättää tekstin eloon emojien avulla yhdellä sormen napautuksella.

Emojin lisääminen

Emoji-näppäimistö on kaikissa apeissa, jotka käyttävät tavallista näppäimistöä, kuten Mailissa ja Viesteissä. Emojin lisääminen:

1. Napauta tekstikenttää ja napauta sitten emojipainikettaNo alt supplied for Image tai maapalloseuraavan näppäimistön valintapainiketta.

2. Voit siirtyä emoji-teemasta toiseen napauttamalla näppäimistön alalaidassa olevia harmaita kuvakkeita. Näet lisää emoji-merkkejä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Näet viimeksi käyttämäsi emojit napauttamalla kellousein käytetyt luokat -painiketta. Voit myös etsiä lisättävän emojin Etsi emojeita -kentän avulla.

3. Voit vaihtaa joidenkin emojien ihonväriä koskettamalla emojia ja pitämällä sitä painettuna.

4. Lisää emoji tekstikenttään napauttamalla sitä.

iPhonen näyttö, jonka Viestit-keskustelun tekstikentässä näkyy ajattelevia kasvoja esittävä emoji.

Sanojen korvaaminen emojeilla napauttamalla

Viestit-apissa näytetään sanat, jotka voi korvata emojilla.

1. Avaa Viestit-appi ja aloita uusi keskustelu napauttamalla luontipainikettaNo alt supplied for Image tai avaa jokin aiempi keskustelu.

2. Kirjoita viesti ja napauta sitten näppäimistössä olevaa emojipainikettaNo alt supplied for Image tai maapalloseuraavan näppäimistön valintapainiketta.

3. Odota, että sanat muuttuvat oransseiksi.

4. Korvaa oranssi sana emoji-merkillä napauttamalla sitä. Jos käytettävissä on useita emoji-merkkejä, näet valittavat vaihtoehdot Pikavastaus-kentässä.

5. Lähetä viesti napauttamalla lähetyspainikelähetyspainiketta.

iPhonen näyttö, jossa näkyy Viestit-keskustelu ja avattu emojinäppäimistö.

Jos haluat korvata emojin alkuperäisellä sanalla, napauta emojia.

Emoji-merkkien ennakointitoiminnon käyttäminen

Ennakoivalla tekstinsyötöllä voit kirjoittaa kokonaisia lauseita yhdellä napautuksella. Kun kirjoitat, näet vaihtoehtoja sanoista ja sanontoja, joita ehkä tarkoitat. Ehdotukset perustuvat aiempiin keskusteluihisi sekä kirjoitustyyliisi. Näet myös ehdotuksia emojeista, joita haluat ehkä käyttää. Jos haluat käyttää emojien ennakointitoimintoa, kirjoita viesti, etsi ehdotettu emoji ennakoivasta syöttökentästä ja korvaa sana tai lisää emoji napauttamalla emojia.

Voit poistaa ennakoivan tekstinsyötön käytöstä koskettamalla emojipainikettaNo alt supplied for Image tai maapalloseuraavan näppäimistön valintapainiketta ja pitämällä painikkeen painettuna, napauttamalla Näppäimistöasetukset ja napauttamalla sitten Ennakoiva-valinnan.

iPhonen näyttö, jossa näkyy Viestit-keskustelu ja emojien ennakointitoiminto suurennettuna näppäimistön ylälaidassa.

Eikö emoji-näppäimistöä löydy?

Jos et näe emoji-näppäimistöä, tarkista, että se on lisätty näppäimistöihin.

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta Näppäimistö.

2. Napauta Näppäimistöt ja sitten Lisää näppäimistö.

3. Napauta Emoji.

Lisätietoja

Lue, miten voit luoda persoonallisuuttasi tai mielialaasi kuvastavia memojeja kätevästi Viestit-apissa.