iPhoto '11: Palauttaminen Time Machinesta iPhoto '11:llä (9.2 tai uudemmalla) ja OS X Lion 10.7.2:lla (tai uudemmalla)

Kun OS X Lion 10.7.2:ssa tai uudemmassa käytetään iPhoto '11:tä (9.2 tai uudempi) ja Time Machinea, iPhotossa ei enää ole Selaa varmuuskopioita -asetusta. Tämän vuoksi koko iPhoto-kirjasto pitää palauttaa yksittäisten kuvien sijaan.

Tärkeää: Jos tietokoneessa on iPhoto 9:n ja OS X Lionin aiempi versio, päivitä ne ensin. Tämän voi tehdä valitsemalla Omenavalikosta () Ohjelmiston päivitys ja asentamalla päivitykset. iPhoto pitää ehkä päivittää Mac App Storen kautta.

Kun OS X Lion 10.7.2:ssa tai uudemmassa käytetään iPhoto '11:tä (9.2 tai uudempi) ja Time Machinea, iPhotossa ei enää ole Selaa varmuuskopioita -asetusta. Tämän vuoksi koko iPhoto-kirjasto pitää palauttaa yksittäisten kuvien sijaan.

Alla kerrotaan, miten Time Machine -asemassa olevaa sisältöä voi tarkastella ja palauttaa.

Kuvien palauttaminen:

1. Lopeta iPhoto.
  2. Yhdistä Time Machine -asema.
  3. Avaa Finderissa kansio, joka sisältää iPhoto-kirjaston. Ellet ole muuttanut iPhoto-kirjastosi paikkaa, se on kansiossa Koti/Kuvat/iPhoto-kirjasto.
  4. Siirry Time Machineen.  (Time Machine löytyy Dockista tai /Ohjelmat-kansiosta.)
  5. Valitse haluamasi varmuuskopio. Näytön oikeassa laidassa olevassa aikajanassa on violetti merkintä kullekin Time Machine -asemaan tallennetulle varmuuskopiolle.
  6. Valitse palautettava iPhoto-kirjasto ja valitse Palauta-painike.

iPhoto voi kehottaa korjaamaan kirjaston, jos tiedostoissa on ristiriitoja. Salli korjaus valitsemalla Korjaa-painike. Jos korjaamisen jälkeen näkyy tyhjiä miniatyyrikuvia, avaa iPhoto uudelleen ja pidä samalla komento- ja optionäppäimiä painettuina. Kun näkyviin tulee Rakenna iPhoto-kirjasto uudelleen -ikkuna, valitse Rakenna kuvien kaikki miniatyyrit uudelleen -valintaneliö. Toimenpide voi kestää pitkään kirjaston koosta riippuen.

Lisätietoja

• Sulje iPhoto aina ennen Time Machinesta palauttamista.
  • Time Machine ei voi suorittaa koko iPhoto-kirjaston varmuuskopiointia, kun iPhoto on avoinna. Jotta Time Machine ottaisi varmuuskopion koko kirjastosta, sulje iPhoto varmuuskopioinnin ajaksi.