Roskapostin tunnistaminen ja suodattaminen iCloudissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iCloudissa suodatetaan ei-toivottuja joukkosähköpostiviestejä (eli roskapostia).

iCloudin automaattinen roskapostisuodatus

iCloud käyttää trendianalyysia, dynaamisia luetteloita ja muita tekniikoita tunnistaakseen ja estääkseen roskapostin automaattisesti ennen sen saapumista postilaatikkoosi. Roskapostia ei voi millään menetelmällä estää sataprosenttisesti, mutta seuraavista vihjeitä voi olla apua roskapostin määrän vähentämisessä.

Älä avaa viestiä, jos epäilet sitä roskapostiksi

Kun avaat roskapostilta näyttävän sähköpostiviestin, se voi kertoa roskapostittajille, että viesti vastaanotettiin ja avattiin käytössä olevassa sähköpostitilissä. Tämä voi johtaa roskapostin määrän lisääntymiseen. Poista roskapostilta näyttävät viestit ennen niiden avaamista. Näin voit välttyä saamasta roskapostittajilta lisää roskapostia.

Roskapostittajat selvittävät sähköpostin kuvanlataamisominaisuuden avulla, onko sähköpostitili käytössä. Näin estät kuvien latautumisen automaattisesti:

• Avaa Macissa OS X Mail ja valitse Mail > Asetukset. Poista Katselu-välilehdessä Lataa viesteissä oleva etäsisältö -asetuksen valinta.
  • Klikkaa iCloud Mailin sivupalkissa olevaa Näytä toiminnot -valikkoa ja valitse Asetukset. Poista Yleiset-välilehdessä Lataa HTML-viestien kuvat -asetuksen valinta.

Käytä tarvittaessa iCloud-sähköpostialiasta

Voit käyttää iCloud-sähköpostialiasta, jotta ensisijaiseen iCloud-sähköpostiosoitteeseesi ei tulisi roskapostia. Voit esimerkiksi käyttää ensisijaista iCloud-sähköpostiosoitettasi viesteihin ystäville ja perheelle sekä sähköpostialiasta verkkopalveluihin rekisteröitymiseen, tuoteostoksiin ja postituslistoille liittymiseen. Näin on helpompi seurata epätoivottujen viestien lähteitä.

Roskapostista ilmoittaminen

Roskapostin suodattaminen palvelimessa on vain yksi osa ratkaisua. Voit ilmoittaa roskapostiviesteistä Mail-ohjelmassa ja suodattaa roskapostia iCloudissa. Tällöin saman lähettäjän tulevat viestit merkitään roskapostiksi.

Viestin merkitseminen roskapostiksi:

• Jos käytössä on iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 7 tai uudempi, avaa viesti, napauta näytön alalaidassa Liputa ja napauta sitten Siirrä roskapostiin.
  • Jos käytössä on Mac, valitse viesti ja klikkaa Mailin työkalupalkissa olevaa Roskaposti-painiketta. Voit myös vetää viestin sivupalkin roskapostikansioon.
  • Jos käytät iCloud.comia, valitse viesti, klikkaa Liputa-kuvaketta ja valitse Siirrä roskapostiin. Voit myös vetää viestin sivupalkin roskapostikansioon.

Väärien positiivisten tulosten korjaaminen

Roskapostin suodattaminen voi estää asianmukaisen sähköpostiviestin saapumisen postilaatikkoosi. Tilanteesta käytetään nimitystä väärä positiivinen tulos.

Jos sinusta tuntuu, että asianmukainen viesti suodatettiin vahingossa, voit merkitä sen ei-roskapostiksi, ja varmistaa, että saman lähettäjän tulevat viestit saapuvat postilaatikkoosi.

• Jos käytössä on iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 7 tai uudempi, avaa roskapostikansiossa oleva viesti, napauta näytön alalaidassa olevaa kansion kuvaketta ja siirrä viesti napauttamalla Saapuneet-kansiota.
  • Jos käytössä on Mac, valitse viesti ja klikkaa Mailin työkalupalkissa olevaa Ei roskapostia -painiketta. Voit myös vetää viestin sivupalkin Saapuneet-kansioon.
  • Jos käytät iCloud.comia, valitse viesti ja klikkaa viesti-ikkunan ylälaidassa olevan ilmoituspalkin Ei roskapostia -kuvaketta. Voit myös vetää viestin sivupalkin Saapuneet-kansioon.

Jos useat viestit saapuvat myöhässä, palaavat lähettäjälle tai eivät tule perille, ota yhteys iCloud-tukeen. Tarkista roskapostikansiostasi, onko siellä virheellisesti roskapostiksi merkittyjä viestejä. Voit tarkistaa roskapostikansiosi iCloud.comissa valitsemalla Mail-ohjelman ja klikkaamalla sivupalkista roskapostikansiota. Roskapostikansiossa olevat sähköpostiviestit poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua.

Lue lisätietoja