Roskapostista ilmoittaminen ja sen estäminen iCloud Mailissa

Lue, miten iCloud Mail suodattaa ei-toivotut joukkosähköpostiviestit eli roskapostin ja miten voit poistaa roskapostin ja vähentää sen määrää.

iCloud Mail käyttää trendianalyysia, dynaamisia luetteloita ja muita tekniikoita tunnistaakseen ja estääkseen roskapostin automaattisesti ennen sen saapumista postilaatikkoon. Roskapostia ei voi millään menetelmällä estää sataprosenttisesti, mutta näistä vinkeistä voi olla apua roskapostin määrän vähentämisessä.

Älä avaa sähköpostiviestejä, joiden epäilet olevan roskapostia

Poista kaikki roskapostilta näyttävät viestit ennen niiden avaamista. Lue, miten voit poistaa sähköpostiviestejä iPhonelta, iPadilta tai iPod touchilta ja miten voit poistaa sähköpostiviestejä Macilta. Voit myös hallita roskapostia iCloud.comissa.

Kun avaat roskapostilta näyttävän sähköpostiviestin, se voi kertoa roskapostittajille, että viesti vastaanotettiin ja avattiin käytössä olevalla sähköpostitilillä.

Muokkaa Mailin tietosuojausasetuksia

Roskapostittajat selvittävät sähköpostin kuvanlataamisominaisuuden avulla, onko sähköpostitili käytössä. Näin estät kuvien latautumisen automaattisesti:

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > Mail > Tietosuojaus.
  2. Laita päälle Suojaa toiminta Mailissa.

Lue lisätietoja Mailin tietosuojauksesta iPhonessa.

Mac

1. Valitse Mail > Asetukset ja klikkaa Yksityisyys.
  2. Valitse Suojaa toiminta Mailissa.

Lue lisätietoja Mailin tietosuojauksesta Macissa.

iCloud.com

1. Siirry osoitteeseen iCloud.com/mail.
  2. Klikkaa sivupalkista Asetukset-painiketta .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Yleiset ja poista sitten Lataa viesteissä oleva etäsisältö -toiminto käytöstä.
  5. Klikkaa Valmis.

Käytä tarvittaessa iCloud-sähköpostialiasta

Voit käyttää iCloud-sähköpostialiasta, jotta ensisijaiseen iCloud-sähköpostiosoitteeseesi ei tulisi roskapostia. Voit esimerkiksi käyttää ensisijaista iCloud-sähköpostiosoitettasi viesteihin ystäville ja perheelle sekä sähköpostialiasta verkkopalveluihin rekisteröitymiseen, tuoteostoksiin ja postituslistoille liittymiseen. Näin on helpompi seurata epätoivottujen viestien lähteitä.

Lue lisätietoja iCloud.com-sähköpostialiasten luomisesta ja käyttämisestä ja iCloud+:n Kätke osoitteeni -ominaisuuden käyttämisestä laitteissa.

Ilmoita roskapostista

Ilmoittamalla viestit roskapostiksi Mail-apissa voit varmistaa, että samalta lähettäjältä vastaisuudessa tulevat sähköpostiviestit merkitään roskapostiksi.

• Jos käytössä on iPhone, iPad tai iPod touch, pyyhkäise viestin kohdalla vasemmalle, napauta Lisää ja napauta sitten Siirrä roskapostiin.
  • Jos käytössä on Mac, valitse viesti ja klikkaa Mailin työkalupalkissa olevaa Roskaposti-painiketta. Voit myös vetää viestin sivupalkin roskapostikansioon.
  • Jos käytössä on iCloud.com, valitse viesti, klikkaa Liputa-painiketta ja valitse Siirrä roskapostiin. Voit myös vetää viestin sivupalkin roskapostikansioon.

Merkitse asianmukaisia sähköpostiviestejä ei-roskapostiksi

Roskapostin suodattaminen voi estää asianmukaisen sähköpostiviestin saapumisen postilaatikkoosi.

Jos uskot, että asianmukainen viesti suodatettiin vahingossa, voit merkitä sen ei-roskapostiksi varmistaaksesi, että saman lähettäjän tulevat viestit saapuvat postilaatikkoosi:

• Jos käytössä on iPhone, iPad tai iPod touch, avaa viesti roskapostikansiossa, napauta näytön alareunasta Siirrä kansioon -painiketta  ja siirrä sitten viesti napauttamalla Saapuneet.
  • Jos käytössä on Mac, valitse viesti roskapostikansiosta ja klikkaa Mailin työkalupalkista Roskaposti-painiketta. Voit myös vetää viestin sivupalkin Saapuneet-kansioon.
  • Jos käytössä on iCloud.com, klikkaa sivupalkista roskapostikansiota. Valitse viesti ja klikkaa sitten viesti-ikkunan yläosasta Ei roskapostia. Voit myös vetää viestin sivupalkin Saapuneet-kansioon.
  • Jos käytät jotain muuta sähköpostiohjelmaa, siirrä viesti roskapostikansiosta Saapuneet-kansioon.

Jos useat viestit saapuvat myöhässä, palaavat lähettäjälle tai eivät tule perille, ota yhteyttä iCloud-tukeen. Roskapostikansiossa olevat sähköpostiviestit poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua.