Takaisin omaan Maciin -verkon suojauksen parantaminen

Pidä Macissasi olevat tiedot turvassa.

Takaisin omaan Maciin* käyttää seuraavia suojausmenetelmiä:

• IPSec- ja SSL-salaus ja suojattu tietoliikenne Macin ja Takaisin omaan Maciin -palvelimien välillä. Tämä suojaa kaiken Mac-tietokoneiden välisen tiedonsiirron.
  • Kerberos yhdessä digitaalisten varmenteiden kanssa tarjoaa suojatun ja luotetun todentamisen henkilöllisyyden varmistamiseen. (Kerberoksen ansiosta käyttäjätunnusta ja salasanaa ei myöskään tarvitse antaa aina, kun yhdistät toiseen Maciin Takaisin omaan Maciin -verkossasi.)

* Takaisin omaan Maciin -toiminto ei ole käytettävissä macOS Mojavessa. Tutustu tiedostojen käytön, näytönjaon ja etätyöpöydän käytön vaihtoehtoihin.

Verkon suojauksen parantaminen näillä valinnaisilla asetuksilla

Tässä on muutamia ylimääräisiä asetuksia, joilla voit suojata verkkosi vieläkin paremmin.

Käytä vahvoja käyttäjätilien salasanoja

Luo vahva salasana Apple ID -tilillesi ja Macin macOS-käyttäjätilillesi ja pidä ne turvassa. Jos joku tietää käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, hän saattaa voida käyttää Mac-tietokoneita, joista on kirjauduttu Apple ID:lläsi iCloud-tilillesi.

Vaadi salasanaa heräämisen jälkeen tai näytönsäästäjän käynnistyttyä

Ota salasanan vaatiminen käyttöön kaikissa Takaisin omaan Maciin -verkkosi Maceissa. Näin jokaisen, joka haluaa käyttää Maciasi, pitää antaa salasana, jotta Macin voi käynnistää tai herättää tai jotta näytönsäästäjästä voi poistua.

Näin voit ottaa salasanan vaatimisen käyttöön:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys.
  2. Valitse vaihtoehto Vaadi salasanaa heti heräämisen jälkeen tai näytönsäästäjän käynnistyttyä.

Näytön lukitseminen

Aseta Lukitse näyttö -valinta näkymään työpöydällä kaikissa Takaisin omaan Maciin -verkon Maceissa. Kun jaat näytön etä-Macin kanssa, voit lukita näytön manuaalisesti ennen istunnon lopettamista. Tällöin kukaan ei voi käyttää etä-Macia, ennen kuin näytönsäästäjä käynnistyy.

Näin saat Lukitse näyttö -valinnan näkymään työpöydällä:

1. Avaa Avainnipun käyttö Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa.
  2. Valitse Avainnipun käyttö -valikosta Asetukset ja klikkaa Yleiset-välilehteä.
  3. Valitse Näytä avainnipun tila valikkorivillä. Valikkoriville ilmestyy lukkokuvake.
  4. Lukitse näyttö manuaalisesti klikkaamalla lukkokuvaketta ja valitsemalla Lukitse näyttö.

Automaattisen kirjautumisen poistaminen käytöstä

Kun automaattinen kirjautuminen on poissa käytöstä, jokaisen Macisi käyttäjätilille kirjautuvan käyttäjän pitää antaa salasana. Voit poistaa automaattisen kirjautumisen käytöstä toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja sitten Käyttäjät ja ryhmät.
  2. Klikkaa ikkunan alareunassa olevaa lukkokuvaketta.
  3. Anna ylläpitäjän nimi ja salasana ja klikkaa sitten Avaa.
  4. Klikkaa Kirjautumisvalinnat (lukkokuvakkeen yläpuolelta) ja poista Automaattinen kirjautuminen -toiminto käytöstä.
  5. Klikkaa lukkokuvaketta uudelleen ja sulje ikkuna.