Käytäntöbannereiden luominen OS X:ssä

Lue lisätietoja käytäntöbannereiden luomisesta sekä näyttöön ja paikkaan liittyvien ongelmien korjaamisesta.

Käytäntöbanneri on kirjautumisikkunassa näytettävä banneri, joka käyttäjän on kuitattava ennen jatkamista.

Bannerin luominen

Voit määrittää Macin kirjautumisnäytössä näytettävän kirjautumisviestin. Voit määrittää myös ”käytäntöbannerin”, jonka pidempi viesti on hyväksyttävä ennen sisäänkirjautumista. Tästä voi olla hyötyä tilanteissa, joissa käyttäjien on hyväksyttävä tai kuitattava käyttöehdot, esimerkiksi hyväksyttävää käyttöä koskeva käytäntö, ennen tietokoneen käyttöä.

Voit luoda käytäntöbannerin seuraavasti:

1. Luo PolicyBanner-niminen vain teksti -dokumentti (.txt) tai RTF-dokumentti (.rtf), joka sisältää bannerin.
  2. Kopioi PolicyBanner-tiedosto kansioon /Kirjasto/Security/.

Kun käynnistät tietokoneen seuraavan kerran, luomasi banneri ilmestyy kirjautumisnäytön paikalle.

Jos banneria ei näy

Jos banneri ei ilmesty näyttöön, tarkista seuraavat seikat.

Tarkista FileVault

Jos koko levyn FileVault-salaus on otettu tietokoneessa käyttöön, käytäntöbanneri ilmestyy näyttöön ennen työpöytää, kun ensimmäinen käyttäjä kirjautuu sisään. Ensimmäinen kirjautuminen suoritetaan käynnistyslevyn lukituksen poistamiseksi.

Tarkista käyttöoikeudet

Joissakin tapauksissa sinun on ehkä muutettava PolicyBanner-tiedoston käyttöoikeuksia.

Kun käytät .txt- tai RTF-tiedostoa, muuta käytäntöbanneritiedoston käyttöoikeudet siten, että lukuoikeusasetuksena on Kaikki (Muu):

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.txt
sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.rtf

Kun käytät .rtf-tiedostoa, muuta käyttöoikeudet siten, että luku- ja suoritusoikeusasetuksena on Kaikki (Muu).

sudo chmod -R o+rx /Library/Security/PolicyBanner.rtfd

Tarkista valtuutus

Jos käytät OS X -versiota v10.8.3–10.8.5 eikä PolicyBanner-ikkuna tule näyttöön, tarkista /etc/authorization-tiedostosta seuraavat kaksi lihavoitua riviä:

<string>loginwindow:login</string>

<string>builtin:login-begin</string>

<string>builtin:reset-password,privileged</string>

<string>PKINITMechanism:auth,privileged</string>

<string>builtin:login-success</string>

<string>loginwindow:success</string>

Jos /etc/authorization-tiedosto ei sisällä näitä kahta riviä, lisää ne edellä mainittuihin kohtiin. OS X v10.9:ssä ja sitä uudemmissa versioissa /etc/authorization-tiedostoa ei enää käytetä, joten näitä muutoksia ei tarvitse tehdä muihin OS X -versioihin kuin v10.8.3–10.8.5.

Jos käytäntöbanneri-ikkuna näkyy väärin OS X El Capitan 10.11.4:ään päivittämisen jälkeen

Kun päivität OS X El Capitan 10.11.4:ään, käytäntöbanneri ei ehkä näy oikein. Näin käy, jos dokumentin näyttökokoa ei ole määritetty PolicyBanner.rtf-tiedostossa oikein. Voit ratkaista tämän ongelman seuraavasti:

1. Avaa dokumentti TextEditissä.
  2. Muuta ikkuna halutun kokoiseksi. Sovita se esimerkiksi upotetun kuvan kokoon.
  3. Tallenna dokumentti (Tiedosto > Tallenna).
  4. Sulje ikkuna.

Jos suljet ikkunan tiedostoa manuaalisesti tallentamatta, näkymän leveyteen ja korkeuteen liittyviä muutoksia ei päivitetä.

Kopioi päivitetty PolicyBanner-tiedosto kansioon /Kirjasto/Security/.

Lisätietoja

Jos haluat käyttää samaa käytäntöbanneria useissa tietokoneissa, voit toimittaa luomasi tiedoston kaikkiin Maceihin Apple Remote Desktopilla tai jollakin muulla hallintaohjelmistolla.