AirPort-tukiasemat: Suojaa jaetut levyt -käyttöoikeuksien käyttö

Tässä artikkelissa kerrotaan Suojaa jaetut levyt -käyttöoikeuksista ja niiden eri tyypeistä.

Jos AirPort-tukiasemasi tukee kovalevyä, voit määrittää käyttäjille kovalevylle kansioita, joihin he voivat tallentaa tiedostoja. Näitä kutsutaan Suojaa jaetut levyt -käyttäjätileiksi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luku- ja kirjoitusoikeus toimii tällaisissa tileissä.

Kun Suojaa jaetut levyt -käyttäjätili otetaan käyttöön, tiedostonjaon oikeuksille on kolme vaihtoehtoa:

• Ei sallittu – Valitse tämä asetus, jos haluat, että käyttäjä ei näe levyllä olevia tiedostoja eikä voi kirjoittaa niitä levylle. Asetus on kätevä, kun haluat estää käyttäjän pääsyn levylle tietyksi ajaksi.
  • Vain luku – Valitse tämä asetus, jos haluat, että käyttäjä voi tarkastella levyllä olevia tiedostoja ja avata niitä, mutta että hän ei voi muokata niitä ja tallentaa niitä levylle. Näillä oikeuksilla käyttäjä voi kuitenkin muokata avaamaansa tiedostoa ja tallentaa sen toiselle kovalevylle, jossa hänellä on kirjoitusoikeudet.
  • Luku ja kirjoitus – Valitse tämä asetus, jos haluat, että käyttäjä voi avata levyllä olevia tiedostoja sekä muokata ja tallentaa niitä.

Luku- ja kirjoitusoikeuksien antaminen käyttäjälle

1. Avaa AirPort-työkalu Ohjelmat > Lisäohjelmat -kansiosta.
  2. Valitse tukiasema, jonka asetuksia haluat muuttaa.
  3. Valitse Muokkaa.
  4. Valitse Levyt.
  5. Valitse Suojaa jaetut levyt -ponnahdusvalikosta Tileillä.
  6. Osoita Lisää-painiketta (+).
  7. Anna käyttäjän käyttäjätunnus ja salasana.
  8. Valitse Tiedostonjaon oikeudet -ponnahdusvalikosta Luku ja kirjoitus, Vain luku tai Ei sallittu sen mukaan, mitkä käyttöoikeudet haluat antaa käyttäjälle.
  9. Valitse Tallenna.
  10. Valitse Päivitä.