Pages-dokumenttien muuntaminen esimerkiksi PDF- ja Microsoft Word -muotoon

Voit myös avata Microsoft Word -tiedostoja ja muita tiedostotyyppejä iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin Pagesissa tai verkossa osoitteessa iCloud.com.

Dokumenttien muuntaminen ja avaaminen Pagesin iOS-versiossa

Voit käyttää useita tiedostomuotoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin Pagesissa. Tarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia Pagesin iOS-version kanssa.

Pages-dokumentin muuntaminen Pagesin iOS-versiossa

1. Avaa dokumentti ja napauta Lisää-painike.
  2. Napauta Vie.
  3. Valitse dokumentin muoto.
  4. Valitse dokumentin lähetystapa, esimerkiksi Mail tai Viestit.

Tiedoston avaaminen Pagesin iOS-versiolla

Voit avata esimerkiksi Microsoft Word -dokumentin Pagesin iOS-versiossa napauttamalla tiedostoa dokumenttien hallinnassa. Jos dokumenttien hallinta ei ole näkyvissä, napauta Dokumentit (iPad) tai Dokumentit-painike (iPhone tai iPod touch) ja napauta sitten avattavaa tiedostoa. Jos tiedosto on himmennettynä, sen muoto ei ole yhteensopiva.

Voit avata tiedoston Pagesissa myös toisesta apista, kuten Tiedostot, tai sähköpostista:

1. Avaa toinen appi ja valitse dokumentti tai liite.
  2. Napauta Jaa-painike.
  3. Napauta Kopioi Pagesiin. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan.

Kun tiedosto aukeaa, saatat saada viestin siitä, että dokumentti näyttää erilaiselta. Pages ilmoittaa esimerkiksi siitä, jos fontteja puuttuu. Avaa dokumentti Pagesissa napauttamalla Valmis.

Dokumenttien muuntaminen ja avaaminen Pagesin Mac-versiossa

Voit käyttää useita tiedostomuotoja Pagesin Mac-versiossa. Tarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia Pagesin Mac-version kanssa.

Pages-dokumentin muuntaminen Pagesin Mac-versiossa

1. Avaa muunnettava Pages-dokumentti.
  2. Valitse Arkisto > Vie muodossa, ja valitse sitten muoto.
  3. Voit esiin tulevassa ikkunassa valita toisen muodon tai määrittää muita asetuksia. Voit esimerkiksi vaatia salasanan viedyn PDF:n avaamiseksi, muuttaa viedyn PDF:n kuvanlaatua tai valita muodon vietävälle Word-dokumentille.
  4. Klikkaa Seuraava.
  5. Anna tiedostolle nimi ja valitse sitten tiedostolle sijainti.
  6. Klikkaa Vie.

Voit lähettää tiedoston tietyssä muodossa Mailin, Viestit-ohjelman, AirDropin tai Muistiinpanot-ohjelman kautta valitsemalla Jaa > Lähetä kopio ja valitsemalla dokumentin lähetystavan sekä sitten sen muodon.

Tiedoston avaaminen Pagesin Mac-versiolla

Ctrl-klikkaa Finderissa tiedostoa ja valitse Avaa ohjelmassa > Pages. Jos Pages on ainoa tekstinkäsittelyohjelma Macissa, voit myös kaksoisklikata tiedostoa.

Valitse Pagesin Mac-versiossa Arkisto > Avaa, valitse tiedosto ja klikkaa sitten Avaa. Jos tiedosto on himmennettynä, se ei ole yhteensopivassa muodossa.

Kun tiedosto aukeaa, saatat saada viestin siitä, että dokumentti näyttää erilaiselta. Pages ilmoittaa esimerkiksi siitä, jos fontteja puuttuu. Saatat saada ilmoituksia myös silloin, kun avaat Pagesin vanhemmilla versioilla luotuja dokumentteja.

Dokumenttien avaaminen ja muuntaminen Pagesin iCloud-versiossa

Pagesin iCloud-version avulla voit avata, muokata ja jakaa tiedostoja Macin tai Windows-tietokoneen tuetulla selaimellaTarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia Pagesin iCloud-version kanssa.

Pages-dokumentin muuntaminen Pagesin iCloud-versiossa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Klikkaa Pages.
  3. Klikkaa dokumenttien hallinnassa muunnettavan tiedoston kohdalla Lisää-painike ja valitse sitten Lataa kopio. Jos dokumentti on avoinna, klikkaa työkalupalkissa Työkalut-painike ja valitse sitten Lataa kopio.
  4. Valitse dokumentin muoto. Tiedostoa aletaan ladata selaimesi lataussijaintiin.

Tiedoston avaaminen Pagesin iCloud-versiossa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Klikkaa Pages.
  3. Vedä lähetettävä tiedosto selaimessa Pages-dokumenttien hallintaan. Tai klikkaa , valitse tiedosto ja klikkaa sitten Valitse.
  4. Kaksoisklikkaa tiedostoa dokumenttien hallinnassa.

Tiedostomuodon yhteensopivuuden tarkistaminen

Pagesissa avattavat muodot

Voit avata seuraavia tiedostomuotoja Pagesin iOS-versiossa, Pagesin Mac-versiossa ja Pagesin iCloud-versiossa:

• Kaikki Pages-versiot
  • Microsoft Word: Office Open XML (.docx) ja Office 97 tai uudemmat (.doc)
  • RTF-tiedostot (.rtf/.rtfd)
  • Vain teksti -tiedostot (.txt)

Muodot, joihin Pages-dokumentteja voi muuntaa

Pagesin iOS-versio:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • RTF-tiedostot (.rtf/.rtfd)
  • PDF
  • EPUB

Pagesin Mac-versio:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx) ja Office 97 tai uudemmat (.doc)
  • RTF-tiedostot (.rtf/.rtfd)
  • vain teksti -tiedostot (.txt)
  • PDF
  • EPUB
  • Pages ’09

Pagesin iCloud-versio:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • PDF
  • EPUB

Lisätietoja

• Pagesin iOS-versio, Pagesin Mac-versio ja Pagesin iCloud-versio käyttävät samaa tiedostomuotoa. Jos luot dokumentin tai muokkaat dokumenttia Pagesin yhdessä versiossa, voit avata sen kaikissa muissakin Pages-versiossa.
  • Voit päivittää Pagesin nykyisen version iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin App Storessa. Käytä Pagesin Mac-version päivittämiseen Macin App Store -ohjelmaa.
  • Jos muunnat Pages-dokumentin Pages ’09 -yhteensopivaksi dokumentiksi, lue lisätietoja muutoksista iWork ’09:ään viemisessä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.