Pages-dokumenttien muuntaminen esimerkiksi PDF- ja Microsoft Word -muotoon

Jos haluat avata Pages-esityksiä muissa apeissa, muunna ne ensin Pages-apissa. Voit avata Pagesissa myös Microsoft Word -tiedostoja ja muita erityyppisiä tiedostoja.

Voit muuntaa ja avata esityksiä Pagesissa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla ja Macilla. Jos sinulla ei ole Apple-laitetta, voit käyttää Pagesia verkossa iCloud.comissa.

Tiedostojen muuntaminen ja avaaminen iPhonen tai iPadin Pagesissa

Voit käyttää useita erilaisia tiedostomuotoja iPhonen tai iPadin Pagesissa. Tarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia Pagesin iPhone- ja iPad-version kanssa.

Pages-dokumentin muuntaminen iPhonen tai iPadin Pagesissa

Jos haluat avata Pages-dokumentin toisella apilla, esimerkiksi Microsoft Wordilla, muunna dokumentti soveltuvaan muotoon Pagesilla.

1. Avaa dokumentti, jonka haluat muuntaa, ja napauta sitten Lisää-painiketta .
  2. Napauta Vie.
  3. Valitse dokumentin muoto.
  4. Jos valitsit EPUB-muodon, aseta mahdolliset lisävalinnat.
  5. Valitse dokumentin lähetystapa, esimerkiksi Mail tai Viestit.

Tiedoston avaaminen iPhonen tai iPadin Pagesissa

Jos haluat avata esimerkiksi Microsoft Word -tiedoston iPhonen tai iPadin Pagesissa, napauta tiedostoa dokumenttinäkymässä. Jos dokumenttinäkymä ei ole näkyvissä, napauta Dokumentit (iPadissa) tai paluupainikettaDokumentit-painike (iPhonessa) ja napauta sitten avattavaa tiedostoa. Jos tiedosto on himmennettynä, sen muoto ei ole yhteensopiva.

Voit avata tiedoston Pagesissa myös toisesta apista, kuten Tiedostot, tai sähköpostista:

1. Avaa toinen appi ja valitse dokumentti tai liite.
  2. Napauta Jaa-kuvaketta .
  3. Napauta Kopioi Pagesiin. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan.

Kun tiedosto aukeaa, saatat saada viestin siitä, että dokumentti näyttää erilaiselta. Pages ilmoittaa esimerkiksi siitä, jos fontteja puuttuu. Avaa dokumentti Pagesissa napauttamalla Valmis.

Dokumenttien muuntaminen ja avaaminen Pagesin Mac-versiossa

Voit käyttää useita tiedostomuotoja Pagesin Mac-versiossa. Tarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia.

Pages-dokumentin muuntaminen Pagesin Mac-versiossa

Jos haluat avata Pages-dokumentin toisella apilla, esimerkiksi Microsoft Wordilla, muunna dokumentti soveltuvaan muotoon Pagesilla.

1. Avaa muunnettava Pages-dokumentti.
  2. Valitse Arkisto > Vie muodossa, ja valitse sitten muoto.
  3. Voit esiin tulevassa ikkunassa valita toisen muodon tai määrittää muita asetuksia. Voit esimerkiksi vaatia salasanaa viedyn PDF-tiedoston avaamiseksi, käyttää sisällysluetteloa viedyssä EPUB-kirjassa tai valita viedyn Word-dokumentin muodon.
  4. Klikkaa Seuraava.
  5. Anna tiedostolle nimi ja valitse sitten tiedostolle sijainti.
  6. Klikkaa Vie.

Voit lähettää tiedoston tietyssä muodossa Mailin, Viestit-ohjelman, AirDropin tai Muistiinpanot-ohjelman kautta valitsemalla Jaa > Lähetä kopio ja valitsemalla dokumentin lähetystavan sekä sitten sen muodon.

Tiedoston avaaminen Pagesin Mac-versiolla

Voit avata tiedoston Finderista tai Pages-apista:

• Ctrl-klikkaa Finderissa tiedostoa ja valitse Avaa ohjelmassa > Pages. Jos Pages on ainoa tekstinkäsittelyohjelma Macissa, voit myös kaksoisklikata tiedostoa.
  • Valitse Pagesin Mac-versiossa Arkisto > Avaa, valitse tiedosto ja klikkaa sitten Avaa. Jos tiedosto on himmennettynä, se ei ole yhteensopivassa muodossa.

Kun tiedosto aukeaa, saatat saada viestin siitä, että dokumentti näyttää erilaiselta. Pages ilmoittaa esimerkiksi siitä, jos fontteja puuttuu. Saatat saada ilmoituksia myös silloin, kun avaat Pagesin vanhemmilla versioilla luotuja dokumentteja.

Dokumenttien avaaminen ja muuntaminen Pagesin iCloud-versiossa

Pagesin iCloud-version avulla voit avata, muokata ja jakaa tiedostoja Macin tai Windows-tietokoneen tuetulla selaimellaTarkista, mitkä tiedostomuodot ovat yhteensopivia Pages iCloudille -ohjelman kanssa. Jos sinulla ei ole Apple-laitetta, lue ohjeet Apple ID:n luomiseen.

Pages-dokumentin muuntaminen Pagesin iCloud-versiossa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Klikkaa Pages.
  3. Klikkaa dokumenttien hallinnassa muunnettavan tiedoston kohdalla Lisää-painiketta  ja valitse sitten Lataa kopio. Jos dokumentti on avoinna, klikkaa työkalupalkissa Työkalut-painiketta  ja valitse sitten Lataa kopio.*
  4. Valitse dokumentin muoto. Tiedostoa aletaan ladata selaimesi lataussijaintiin.

* Voit muuntaa dokumenttisi EPUB-kirjaksi avaamalla dokumentin, klikkaamalla työkalupalkin Työkalut-painiketta  ja valitsemalla sitten Lataa kopio.

Tiedoston avaaminen Pagesin iCloud-versiossa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Klikkaa Pages.
  3. Vedä lähetettävä tiedosto selaimessa Pages-dokumenttien hallintaan. Tai klikkaa Lähetä-painiketta , valitse tiedosto ja klikkaa sitten Valitse.
  4. Kaksoisklikkaa tiedostoa dokumenttien hallinnassa.

Tiedostomuodon yhteensopivuuden tarkistaminen

Pagesissa avattavat muodot

Voit avata iPhonen, iPadin ja Macin Pagesilla ja verkossa iCloud.comin Pagesilla seuraavia tiedostomuotoja:

• Kaikki Pages-versiot
  • Microsoft Word: Office Open XML (.docx) ja Office 97 tai uudemmat (.doc)
  • RTF-tiedostot (.rtf/.rtfd)
  • Vain teksti -tiedostot (.txt)

Muodot, joihin Pages-dokumentteja voi muuntaa

iPhone tai iPadin Pages:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • RTF-tiedostot (.rtf/.rtfd)
  • PDF
  • EPUB

Pagesin Mac-versio:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx) ja Office 97 tai uudemmat (.doc)
  • RTF-tiedostot (.rtf/.rtfd)
  • vain teksti -tiedostot (.txt)
  • PDF
  • EPUB
  • Pages ’09

Pagesin iCloud-versio:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • PDF
  • EPUB

Lisätietoja

• iPhonen, iPadin ja Macin sekä iCloud.comin Pages verkossa käyttävät samaa tiedostomuotoa. Jos luot dokumentin tai muokkaat dokumenttia Pagesin yhdessä versiossa, voit avata sen kaikissa muissakin Pages-versiossa.
  • Voit päivittää Pagesin uusimman version iPhoneen tai iPadiin App Storessa. Käytä Pagesin Mac-version päivittämiseen Macin App Store -ohjelmaa.
  • Jos muunnat Pages-dokumentin Pages ’09 -yhteensopivaksi dokumentiksi, lue lisätietoja muutoksista iWork ’09:ään viemisessä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.