OS X: Kirjautumisikkunassa näytettävän näytönsäästäjän määrittäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää kirjautumisikkunassa näytettävän näytönsäästäjän OS X 10.6:ssa tai uudemmassa.

Näytönsäästäjän määrittäminen kirjautumisikkunaa varten

Voit ottaa ominaisuuden käyttöön ja määrittää sen käyttämällä jotakin seuraavista tavoista.

OS X Serverin Profiilinhallinnan käyttäminen

1. Valitse Profiilinhallinnassa laite tai laiteryhmä, jota haluat hallita.
  2. Avaa Asetukset-välilehti.
  3. Muokkaa profiilia osoittamalla Muokkaa-painiketta.
  4. Valitse kirjautumisikkunan tietosisältö OS X -osiosta.
  5. Jos et ole määrittänyt asetuksia tälle tietosisällölle, osoita Määritä-painiketta.
  6. Osoita Valinnat-välilehteä.
  7. Laita valinta Käynnistä näytönsäästäjä X minuutin jälkeen -valintaneliöön.
  8. Laita valinta Käytä näytönsäästäjämoduulia polussa -valintaneliöön ja kirjoita näytönsäästäjämoduulin polku:
  9. Ohita muokkausnäkymä osoittamalla OK.
  10. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna.

OS X Serverin Workgroup Managerin käyttäminen

1. Valitse Workgroup Managerissa tietokone- tai tietokoneryhmätietue, jota haluat hallita.
  2. Valitse ylhäällä olevasta työkalupalkista Asetukset.
  3. Osoita Yleiskuva-välilehteä.
  4. Osoita Kirjautuminen.
  5. Osoita Valinnat-välilehteä.
  6. Määritä, että asetus on aina hallittu.
  7. Laita valinta Käynnistä näytönsäästäjä X minuutin jälkeen -valintaneliöön.
  8. Valitse näytönsäästäjä osoittamalla ellipsipainiketta (…).
  9. Valitse Käytä nyt.

Määrittäminen paikallisesti Päätteen avulla

1. Avaa Pääte (/Ohjelmat/Lisäohjelmat-kansiossa).
  2. Seuraavilla kahdella Pääte-komennolla asetetaan käyttämättömyysaika viiteen minuuttiin (300 sekuntiin) ja määritetään Arabesque-näytönsäästäjä. Voit muuttaa kestoa säätämällä lukua, joka on seuraavassa esimerkissä 300 sekuntia. Halutessasi voit vaihtaa Arabesque.qtz-näytönsäästäjän joksikin muuksi.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Screen Savers/Arabesque.qtz"

Näytönsäästäjät, jotka voidaan näyttää kirjautumisikkunassa

Tietoturvasyistä kaikkia näytönsäästäjiä ei voi käyttää kirjautumisikkunassa. Esimerkiksi seuraavat näytönsäästäjät toimivat kirjautumisikkunassa:

• Applen näytönsäästäjämoduulit (muun valmistajan ja omia näytönsäästäjiä ei tueta kirjautumisikkunassa)
  • Quartz Composer -näytönsäästäjistä vain Arabesque, Kuori ja Spektri ovat käytettävissä
  • .slideSaver-niput sallitaan.

Seuraavanlaisia näytönsäästäjiä ei sallita kirjautumisikkunassa:

• muun valmistajan tai omat näytönsäästäjät
  • RSS-syötteet
  • iPhoto- ja Aperture-albumit
  • satunnais- ja sekoitusnäytönsäästäjät
  • iTunes-kuvitus-näytönsäästäjä.

Jos valitset ei-tuetun näytönsäästäjämoduulin, Pyrähdys-näytönsäästäjämoduuli näytetään sen sijaan.

Lisätietoja oman viestin näyttämisestä kirjautumisikkunassa näytönsäästäjän avulla on artikkelissa Hallittu asiakastietokone: Tietokoneen nimi -näytönsäästäjän viestin mukauttaminen kirjautumisikkunaa varten.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.