Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedostojen muuntaminen Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- ja PDF-tiedostoiksi ja muiksi tiedostoiksi

Voit myös muuntaa Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedostoja Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedostoiksi.

Pages-, Numbers- ja Keynote-tiedostojen muuntaminen

Jos haluat avata Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedoston Wordissa, Excelissä tai PowerPointissa, muunna tiedosto ensin soveltuvassa iWork-apissa. Voit muuntaa tiedostoja iPhonella, iPadilla ja Macilla tai verkossa iCloud.comissa. Kun muunnat tiedoston, luot siitä kopion uudessa tiedostomuodossa. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan.

Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedoston muuntaminen iPhonella, iPadilla tai Macilla

1. Kun tiedosto on auki, napauta tai klikkaa työkalupalkin Jaa-painikettaJaa-painike ja napauta tai klikkaa sitten Vie ja lähetä.

2. Valitse dokumentin muoto:

• Jos haluat muuntaa Pages-dokumentin Word-tiedostoksi, valitse Word.

• Jos haluat muuntaa Numbers-laskentataulukon Excel-tiedostoksi, valitse Excel.

• Jos haluat muuntaa Keynote-esityksen PowerPoint-tiedostoksi, valitse PowerPoint.

• Voit myös muuntaa dokumentteja PDF-tiedostoiksi tai moniksi muiksi tiedostomuodoiksi käyttämästäsi iWork-apista riippuen.

3. Muunnetun tiedoston tallentaminen laitteeseen tai iCloud Driveen:

• Napauta iPhonesssa tai iPadissa Tallenna Tiedostoihin ja valitse sitten sijainti.

• Klikkaa Macissa Tallenna ja valitse sitten sijainti.

4. Muunnetun tiedoston jakaminen:

• Valitse iPhonessa tai iPadissa, miten haluat lähettää tiedoston, kuten esimerkiksi Mail- tai Viestit-apilla, ja lähetä sitten tiedosto.

• Klikkaa Macissa Lähetä kopio, valitse, miten haluat lähettää tiedoston, ja lähetä sitten tiedosto.

Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedoston muuntaminen verkossa iCloud.comissa

Pagesin, Numbersin ja Keynoten iCloud-versiolla voit avata, muokata ja jakaa tiedostoja Macin tai Windows-tietokoneen tuetulla selaimella.

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi. Jos sinulla ei ole Apple-laitetta, lue ohjeet Apple ID:n luomiseen.

2. Kaksoisklikkaa kohtaa Pages, Numbers tai Keynote.

3. Klikkaa dokumentti-, laskentataulukko- tai esitysnäkymässä sen tiedoston Lisää-painikettaLisää-painike, jonka haluat muuntaa, ja valitse sitten Lataa kopio. Jos tiedosto on auki, klikkaa työkalupalkin Lisää-painikettaLisää-painike ja valitse sitten Lataa kopio.

4. Valitse dokumentin muoto. Muunnettu tiedosto ladataan selaimen oletuslataussijaintiin.

Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedostojen muuntaminen Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedostoiksi

Voit muuntaa tiedostoja iPhonella, iPadilla ja Macilla tai verkossa iCloud.comissa. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan muuntamisen jälkeen.

Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedoston muuntaminen Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedostoksi iPhonella tai iPadilla

1. Avaa se iWork-appi, jonka tiedostomuotoon haluat muuntaa tiedoston. Jos haluat esimerkiksi muuntaa Word-asiakirjan Pages-dokumentiksi, avaa Pages-appi.

2. Etsi muunnettava tiedosto dokumentti-, laskentataulukko- tai esitysnäkymässä ja napauta sitten tiedostoa. Jos dokumenttinäkymä ei ole näkyvissä, napauta paluupainiketta ja napauta sitten avattavaa tiedostoa.

Jos tiedosto on himmennetty, se ei ole yhteensopivassa muodossa eikä sitä voi avata. Voit yrittää avata tiedoston toisessa iWork-apissa.

Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedoston muuntaminen Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedostoksi Macilla

Voit muuntaa Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedoston Pages-, Numbers- tai Keynote-tiedostoksi Finderista tai vastaavasta apista:

• Ctrl-klikkaa tiedostoa Finderista, valitse Avaa apilla ja valitse sitten Pages, Numbers tai Keynote.

• Valitse Pages-, Numbers- tai Keynote-apissa Tiedosto > Avaa, valitse tiedosto ja klikkaa Avaa. Jos tiedosto on himmennettynä, se ei ole yhteensopivassa muodossa.

Kun tiedosto avautuu, saatat saada ilmoituksen siitä, että fontteja puuttuu tai että tiedosto näyttää muuten erilaiselta. Voit myös nähdä ilmoituksia silloin, jos avaat apin vanhemmilla versioilla luotuja dokumentteja.

Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedoston muuntaminen Pagesin, Numbersin tai Keynoten iCloud-versiossa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi. Jos sinulla ei ole Apple-laitetta, lue ohjeet Apple ID:n luomiseen.

2. Valitse iWork-appi, jonka haluat avata.

3. Vedä avattava tiedosto selaimessa dokumenttien, laskentataulukoiden tai esitysten hallintaan. Voit myös klikata Lähetä-painikettaLähetä-painike, valita tiedoston ja klikata Lähetä.

4. Kaksoisklikkaa tiedostoa.

Tiedostomuodon yhteensopivuuden tarkistaminen

Pages, Numbers ja Keynote ovat yhteensopivia monien erilaisten tiedostotyyppien kanssa.

Pagesin tiedostomuotojen yhteensopivuus

Voit muuntaa Pages-dokumentteja seuraaviksi tiedostotyypeiksi:

• Microsoft Word: Office Open XML (DOCX)1

• PDF

• EPUB (iPhone, iPad ja Mac)

• RTF/RTFD (iPhone, iPad ja Mac)

• vain teksti ‑tiedostot (TXT) (iPhone, iPad ja Mac)

• Pages ’09 (vain Mac)2

• Kuva (JPEG, PNG tai TIFF)

Voit avata tämäntyyppisiä tiedostoja Pagesissa iPhonella, iPadilla ja Macilla sekä verkossa iCloud.comissa:

• kaikki Pages-versiot

• Microsoft Word: Office Open XML (DOCX)

• RTF/RTFD

• vain teksti ‑tiedostot (TXT).

Numbersin tiedostomuotojen yhteensopivuus

Voit muuntaa Numbers-laskentataulukoita seuraaviksi tiedostotyypeiksi:

• Microsoft Excel Office Open XML (XLSX)1

• PDF

• CSV (Comma Separated Values, pilkuin erotellut arvot)

• TSV (Tab Separated Values, sarkaimin erotellut arvot) (iPhone, iPad ja Mac)

• Numbers ’09 (vain Mac).

Voit avata nämä tiedostotyypit Numbersilla iPhonella, iPadilla, Macilla ja verkossa iCloud.comissa:

• kaikki Numbers-versiot

• Microsoft Excel Office Open XML (XLSX)

• CSV (Comma Separated Values, pilkuin erotellut arvot)

• sarkainerotellut tai kiinteän leveyden tekstitiedostot.

Keynoten tiedostomuotojen yhteensopivuus

Voit muuntaa Keynote-esitykset seuraaviksi tiedostotyypeiksi:

• Microsoft PowerPoint Office Open XML (PPTX)1

• PDF

• kuva (JPEG, PNG tai TIFF) (iPhone, iPad ja Mac)

• GIF-animaatio (iPhone, iPad ja Mac)

• elokuva (MOV) (iPhone, iPad ja Mac) Apple ProRes- tai HEVC-muodossa

• elokuva (M4V) (vain Mac) H.264-muodossa

• Keynote ’09 (vain Mac)

• HTML (vain Mac).

Voit avata nämä tiedostotyypit Keynotessa iPhonella, iPadilla ja Macilla tai verkossa iCloud.comissa:

• kaikki Keynote-versiot

• Microsoft PowerPoint: Office Open XML (PPTX).

1. Jos sinun on muunnettava dokumentti vanhaan Microsoft Office ‑tiedostomuotoon (esim. DOC, XLS tai PPT), voit muuntaa sen nykyiseen XML-muotoon, avata tiedoston vastaavassa Office-apissa ja muuntaa sen sitten vanhaan muotoon.

2. Jos muunnat Pages-dokumentin Pages ’09 -yhteensopivaksi dokumentiksi, lue lisätietoja muutoksista iWork ’09:ään viemisessä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.